واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون رييس جمهور ؟ بايد خط پروازي تهران به توكيو را توسعه دهيم
اقتصاد. ژاپن. ايران. مشايي
توكيو- معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري جمهوري اسلامي ايران ، از پرواز ايران اير در مسير تهران به توكيو به عنوان يكي از پروازهاي استراتژيك ياد كرد و گفت: بايد اين خط پروازي را توسعه دهيم.
اسفنديار رحيم مشايي شنبه شب پيش از ترك توكيو به مقصد تهران در گفت و گو با خبرنگار ايرنا ، افزود: پيش از اين اين موضوع مطرح بود كه خط پروازي ايران اير به توكيو خيلي اقتصادي نيست و نظرشان قطع اين پرواز بود اما به دستور دكتر محمود احمدي نژاد رييس جمهوري، اين پرواز برقرار ميماند و بايد آن را توسعه دهيم.
رحيم مشايي خاطرنشان كرد: با توسعه گردشگري ميان جمهوري اسلامي ايران و ژاپن ، توجيهات اقتصادي اين پرواز نيز به طور يقين افزايش پيدا خواهد كرد و تقاضا براي افزايش اين پرواز بيشتر خواهد شد.
وي ، گفت: در برنامه توسعه پروازهاي هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران ، حتما جايگاه ژاپن و جايگاه خط پروازي تهران به توكيو ، يكي از پروازهاي استراتژيك ما است و به طور يقين بايد اين پرواز توسعه يابد و تلاش هم مي كنيم تا موضوع اطلاع رساني در داخل ژاپن افزايش يابد كه اين موضوع كمك بزرگي به افزايش گردشگران ورودي از ژاپن به ايران، خواهد كرد.
وي در ادامه سفر به ژاپن و ديدار با مقامات ارشد سياست خارجي اين كشور را مثبت ارزيابي كرد و افزود: در اين سفر اهداف متعددي را پيگيري كرديم كه يكي از آنها مساله روابط دو جانبه با ژاپن است.
معاون رييس جمهور تصريح كرد: در حال حاضر ما تقاضاهاي زيادي از كشورهاي مختلف جهان براي همكاري و مشاركت در پروژههاي موجود در ايران داريم، اما معتقديم كه ژاپن ازنظر تكنولوژي و اقتصادي در دراز مدت يك شريك بسيار خوبي ميتواند باشد اگر چه فشارها بر اين كشور زياد است.
رحيم مشايي، گفت: با اين حال ما بايد از طريق ديپلماسي تلاش كنيم تا از اين فشارها كم كنيم و مانع از آن شويم كه اين فشارها موجب از دست رفتن فرصتهاي اقتصادي ميان دو كشور شود.
وي افزود: اين مساله فقط به نفع جمهوري اسلامي ايران نيست بلكه به نفع ژاپن هم هست زيرا علاوه بر سود قابل قبول اقتصادي پروژههايي كه داراي توجيه اقتصادي هستند ، قطعا منافع كشورهايي كه در برنامه توسعه امروز كشورمان شركت ميكنند ، استمرارخواهد يافت.
وي به ديدار با هيروفومي ناكاسونه وزير امور خارجه ژاپن و ديگر مقامات ارشد ژاپني اشاره كرد و گفت: تلاش كرديم در اين ديدارها در اين زمينه ها صحبت كنيم و آنها هم در مجموع قايل به اين مساله هستند، ضمن اين كه اذعان هم داشتند كه فشارهايي وجود دارد.
معاون رييس جمهور ، افزود: اما از مجموع اين نشستها استنباط ما اين است كه اين فضا به نفع تعامل بيشتر ايران و ژاپن در حال حل شدن است و ما به آينده اميدوار هستيم.
رحيم مشايي با بيان اين كه استفاده از ظرفيتها و پتانسيلهاي گردشگري ژاپن به عنوان يك بازار خوب در اين عرصه براي توسعه صنعت گردشگري كشور از جمله اهداف اين سفر بود، گفت: در اين ارتباط سه برنامه انجام شد، ضمن اين كه با مسئولان ژاپني هم اين مساله را مورد بررسي قرار داديم.
وي با اشاره به برگزاري نشستي با رييس شركتهاي گردشگري خصوصي ژاپن ( جاتا)، افزود: در اين ديدار قرار شد كه ما از تجربيات آنها براي توسعه برنامههاي گردشگري در كشور استفاده كنيم و به يك برنامه عملياتي برسيم.
وي ابراز اميدواري كرد كه سفارت جمهوري اسلامي ايران در ژاپن نيز در اين زمينه كمك كند تا اين كار انجام شود و بتوانيم گردشگران ژاپني بيشتري را در كشور داشته باشيم.
به گفته رحيم مشايي ، در نشست با رييس آژانس دولتي گردشگري ژاپن نيز ضمن مطرح كردن اهداف خود براي توسعه همكاريهاي دو كشور در بخش گردشگري از آنها خواستيم تا از طرح استفاده از ظرفيتهاي گردشگري ژاپن توسط ايران، حمايت كنند كه مورد استقبال طرف ژاپني قرار گرفت.
مهندس اسفنديار مشايي معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري جمهوري اسلامي ايران كه براي شركت در همايش بزرگ ايرانيان خارج از كشور در ژاپن و ديدار با مقامات ارشد سياست خارجي اين كشور روز پنجشنبه گذشته وارد توكيو شده بود، شنبه شب اين كشور را به مقصد تهران ترك كرد.
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]