واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: همايش نقش و جايگاه انسان شناسي در مهندسي فرهنگي؛ مولف و پژوهشگر علوم انساني: علم واراداتي كنوني توان خوشبخت كردن انسان را ندارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - كرج
سرويس: شهرستانها
مولف و پژوهشگر علوم انساني و اعتقادي گفت: علم ما در حال حاضر وارداتي است و توان خوشبخت كردن انسان را ندارد؛ زيرا سازندگان علم خودشان ورشكسته هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محمد شجاعي در همايش نقش و جايگاه انسان شناسي در مهندسي فرهنگي با رويكرد ديني، در كرج بيان داشت: علت اصلي خوشبخت نبودن انسانها دور بودن علوم از موضوعاتشان است. كشورهاي صادركننده علوم نيز نتوانستهاند انسان را خوشبخت كنند؛ زيرا اين كشورها كه به ادعا در علم و دانش سر آمدند، امروزه دچار بحرانهاي شديد اقتصادي، سياسي، اجتماعي و... هستند.
وي افزود: انسان شناسي محور اصلي فرهنگ است. انسان محور تمام علوم است اما چرا بايد با گذشت زمان و پيشرفت علم بشر امروز احساس خوشبختي نكند؟ هر چه علم پيشرفتهتر ميشود هنجارها كمتر و ناهنجاريها بيشتر ميشود. در طول تاريخ نظريات متعددي دربارهي بايدها و نبايدها براي انسان مطرح شده است اما راه خوشبختي انسان چيست؟
وي در ادامه به سخنان رهبر انقلاب اشاره كرد و ياد آور شد: به گفتهي مقام معظم رهبري سالانه بودجههاي بسياري براي بخش فرهنگي و كارهاي فرهنگي تخصيص داده ميشود اما نتيجه عقيم و بي تاثير است.
وي بيان داشت: با وجود فعاليتهاي گسترده كه به اصطلاح در بخش فرهنگ انجام ميشود چرا شروع سن اعتياد و درصد معتادين و همچنين ساير بزهكاريها در ايران بسيار بالا است؟
شجاعي علت تمام اين سردگميها را ناديده گرفتن و گم كردن موضوع علم دانست و در اين رابطه اظهار داشت: با توجه به آمار جهاني و علائم توسعه فرهنگي از سوي يونسكو مثل بالا بودن تعداد سينماها، زيادي روزنامهها و...، مسوولان، ايران را فرهنگي ميدانند اما با وجود اين اقدامات نتيجه فرهنگي حاصل نشده است!
شجاعي تاكيد كرد: هدف علم دادن شادي و آرامش به انسانهاست و علمي كه اين نياز را تامين نكند علم مفيدي نيست.
وي افزود: علم ما در حال حاضر وارداتي است و علم وارداتي توان خوشبت كردن ندارد، زيرا سازندگان علم خود ورشكسته هستند.
وي ادامه داد: ميلياردها تومان خرج اظهار نظر دربارهي موضوعاتي ميشود كه شخصي است و نياز به نظر خواهي ندارد. ما بر اساس يك قاعده كلي با يك سيستم رو به رو ميشويم، اول تعريف، دوم راه اندازي، سوم بهرهوري، چهارم اصلاح و تعمير سيستم در صورت بروز مشكل و در هر چهار مرحله نياز مراجعه به سازنده، يا نمايندگي مجاز وجود دارد.
وي ادامه داد: اما در تعريف انسان سازنده و نمايندگان مجاز را كنار زدهايم، و با عناصر فرعي به تعريف انسان ميپردازيم. براي تعريف سيستم دو شيوه ارايه شده است؛ تعريفي مبتني بر آزمون و خطا كه از لحاظ مالي، نيروي كار و همچنين وقت و انرژي بسيار هزينه بردار است و اما شيوه دوم استفاده از يك كاتالوگ كه حاوي تعريف شيوه راه اندازي، بهره وري و در آخر طريقه اصلاح سيستم است.
اين مولف و پژوهشگر علوم انساني بيان كرد: انسان پيچيدهترين دستگاه خلقت است. فرويد روان شناس، او را موجودي جنسي تعريف ميكند كه عقدههاي جنسي مركز همه كارهاي اوست و بايد راه براي برآورده شدن نيازهاي او هموار باشد و نيز مكاتب كمونيسم كه تعريفشان بر اساس رابطه اقتصادي است اما چيزي كه در بين همه مهم است حقير كردن مقام انسانيت در ارايه تعريف است.
وي افزود: دانشمندان ميگويند نتايج علم ثابت نيست و نظرات خود را با كلماتي همچون نميدانم، شايد، احتمالا و ... بيان ميكنند و اين بشر با اين علم اندك كه هنوز نتوانسته به طور قطع به يك نتيجهي كلي برسد، خدا را در تعاريف و تخصصهاي خود ناديده گرفته است.
شجاعي در ادامه در تعريفي كه از سير خلقت انسان ارائه كرد، خاطرنشان كرد: انسان روح، قلم، لوح، عقل و نور محمد (ص) است كه فرق ميان او با خداوند در خالق و مخلوق بودن است. پس بايد ارزشها شناسانده شود و شناساندن اين ارزشها مسالهاي است كه در مسائل فرهنگي بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي بحث را اين گونه به پايان رساند كه هدف مهندسي فرهنگي برداشتن حدود و عقدهها از سر راه بشريت و شناساندن ارزشهاي والاي انساني است.
انتهاي پيام
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]