واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: سرمایه گذاری در زمینه تولید نان لواش با استفاده از تجهیزات صنعتی و رباتیك بسیار سودآور بوده و نان لواش آینده صنعتی شدن را دارد.
محمدرضا مرتضوی رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره وضعیت تولید نانهای صنعتی بعد از هدفمندی یارانه ها توضیح داد: در حال حاضر وضعیت تولید نان صنعتی در كشو بهتر شده است، چرا كه قبل از هدفمندی یارانه ها قیمت آرد برای نانوایی های سنتی پایین تر از تولیدكنندگان نانهای صنعتی بود و این وضعیت باعث ایجاد شرایط نابرابر رقابتی شده بود.
وی افزود: قبل از هدفمندی یارانه ها كار چندانی برای تولید نان صنعتی در كشور انجام نمی شد و بیشتر كارها تبلیغاتی بود. تنها یك وام با بهره كم به منظور خرید ماشین آلات تولید نان صنعتی اختصاص یافت كه آن وام هم فسادبرانگیز بود؛ چرا كه عده ای بدون داشتن تخصص و صرفا به منظور دسترسی به این تسهیلات درخواست خرید ماشین آلات خارجی می دادند و تسهیلات دریافتی را در جای دیگری مصرف می كردند. به طور كلی از تسهیلات فوق تنها تعداد محدودی از تولیدكنندگان نان صنعتی استفاده كردند.
مرتضوی با اشاره به این كه از ابتدا نیز مخالف دخالت دولت در موضوع تولید نان صنعتی بودیم، اضافه كرد: خیلی از تجهیزات تولید نان صنعتی قابل ساخت در كشور بوده و بهتر است بخش خصوصی كل فرایند تولید نان صنعتی را در كشور بر عهده گیرد.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی افزود: یك اشكال بزرگ نان صنعتی در ایران موضوع توزیع آن است. ما در كشور فروشگاههای بزرگ چندانی نداریم و به همین دلیل توزیع نان صنعتی با مشكلاتی مواجه است. سرقفلی مغازه ها نیز بسیار گران بوده و به همین دلیل عملا امكان راه اندازی شبكه توزیع نان در كشور وجود ندارد.
این فعال صنعتی در عین حال با بیان این كه امروز شرایط توسعه تولید نان صنعتی در كشور بسیار فراهم است، اظهار كرد: البته مصرف نان صنعتی و سنتی بستگی زیادی به سلیقه مصرف كننده دارد. نان صنعتی بسیار بهداشتی تر است، اما در آن از مواد نگهدارنده استفاده می شود، در حالی كه نان سنتی اگر هم جوش شیرین داشته باشد، مواد شیمیایی به آن اضافه نشده است.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی با اشاره به این كه در كشورهای پیشرفته نیز همچنان نان تازه و داغ بیشترین تقاضا را به خود اختصاص می دهد، عنوان كرد: امروز هر كسی در ایران در زمینه تولید نان لواش با استفاده از تجهیزات صنعتی و رباتیك سرمایه گذاری كند، سرمایه اش ظرف سه سال برمی گردد، در حالی كه سرمایه گذاری در زمینه تولید بربری زیان بار است؛ چون نان لواش نان سردی بوده و توزیع آن راحت است.
وی تاكید كرد: نان مردم ایران همچنان نان داغ سفره بوده و نباید مردم را به هر طریقی مجبور به مصرف نانهای حجیم و نیمه حجیم كرد، چرا كه این نانها نیز سهم خود را در سبد خانوار دارند.
وی یادآوری كرد: در شهر تهران قبل از هدفمندی یارانه ها روزانه بیش از هزار و ۵۰۰ تن آرد برای تولید نانهای لواش توزیع می شد كه عدد بسیار بالایی بود.
مرتضوی همچنین با اشاره به تعطیلی تعدادی از كارخانه های تولید نان صنعتی در كشور گفت: متاسفانه عده ای بدون داشتن تخصص وارد حوزه تولید نان صنعتی شدند و علاوه بر هدر دادن تسهیلات بانكی كارخانه راه اندازی شده را نیز به تعطیلی كشاند
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]