واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: امروزه با انجام مطالعات و تحقيقات گسترده علمي همه روزه از ارتباط بيماري.هاي دهان و دندان با ديگر بيماري.ها سخن تازه اي به ميان مي.آيد و به همين دليل است كه جلوگيري از بيماري.هاي دهان و دندان و رعايت بهداشت آنها تاكيد هميشگي پزشكان شده است.
با وجود تحقيقات زياد در اين زمينه اما تاكنون در هيچ مطالعه.اي به ارتباط بيماري.هاي دهان و لثه با اختلالات بارداري اشاره نشده بود.
بيماري لثه نوعي بيماري عفوني، مزمن و التهابي است كه لثه.ها را درگير مي.كند و سبب تخريب بافت لثه.ها مي.شود. علت اين بيماري يك باكتري معمولي است كه در دهان همه وجود دارد اما گاهي براثر غفلت و عدم.رعايت بهداشت مي.تواند سبب ايجاد التهابات و عفونت در لثه.ها شود.
بر اثر فعاليت اين باكتري لثه.ها رفته.رفته ملتهب و عفوني شده و تخريب مي.شوند. با بررسي اين بيماري مشخص شده كه به نوعي بين بروز اين بيماري با بيماري.هاي قلبي ـ عروقي، بيماري ديابت نوع 2، بيماري.هاي كليه و مشكلات بارداري و حاملگي مانند سقط جنين و تولد كودكان نارس و معلول ارتباط وجود دارد.
به گفته محققان، تاكنون هيچ مطالعه.اي درمورد اين بيماري و اين.كه آيا مي.تواند اثري بر شانس بارداري زنان داشته باشد يا خير؟ انجام نشده است و اين اولين بار است كه طي تحقيقاتي مشخص شده بيماري لثه. مي.تواند يكي از عوامل چندگانه.اي باشد كه بر شانس بارداري و اختلالات يا خطرات باردارشدن درزنان موثر باشد.
اين مطالعات، روي 3737 زن باردار استراليايي انجام گرفت و در نهايت اطلاعات به.دست.آمده از تحقيقات انجام.شده روي 3416 نفر از آنها مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت و مشخص شد زناني كه دچار بيماري التهاب لثه هستند بيشتر در معرض اختلالات بارداري و ريسك حاملگي قرار دارند. همچنين مشخص شده زنان غيرسياهپوستي كه مبتلا به بيماري لثه هستند نسبت به زناني كه دچار اين بيماري نيستند بيشتر دچار اختلال تصور بارداري (تصور بارداري يا بارداري خيالي نوعي اختلال است كه در آن فرد بدون آن.كه باردار باشد، احساس بارداربودن و حاملگي دارد) مي.شوند. سقط جنين و ريسك حاملگي در اين دسته از زنان در حدود 9./.13درصد است كه در مقايسه با زنان غيرمبتلا به اين بيماري، تقريبا 2 برابر بيشتر است.
در همين رابطه، پژوهش.هاي جديدي صورت گرفت و در آن نمونه.اي شامل 1956 زن مورد مطالعه قرارگرفتند. در پايان مشخص شد 146 نفر از آنها كه به بيماري لثه دچار بودند مدت زيادي (12ماه ) دچار اختلال تصور بارداري شدند. همچنين مشخص شد از نظر نژادي زنان سياهپوست مبتلا به اين بيماري در مقايسه با زنان غيرسياهپوست گرايش بيشتري به اختلال تصور بارداري دارند.
براساس اين مطالعات، محققان اعلام كردند كه داده.هاي آنها نشان مي.دهد بيماري لثه به عنوان فاكتوري خطرناك مي.تواند سبب افزايش زمان اختلال تصور بارداري مخصوصا در زنان غيرسياهپوست شود. لازم به ذكر است كه اين اختلال اثري منفي بر قدرت باروري اين زنان در درازمدت خواهد داشت.
البته با مطالعاتي كه در استراليا انجام شده مشخص گرديد كه اگر چه با درمان بيماري لثه نمي.توان به.طور كامل از بروز اختلالات بارداري و تولد كودكان نارس جلوگيري كرد اما انجام اين درمان.ها هيچ.گونه اثر زيانباري بر سلامت مادر و جنين نخواهد داشت.
همچنين محققان علت اين امر كه چرا زنان غيرسياهپوست بيشتر در معرض عواقب ناشي از بيماري لثه قرار مي.گيرند را بيشتر به دليل سطح بالاي عفونت و التهابات لثه.ها در اين نژاد از زنان مي.دانند.
در ادامه محققان توصيه كرده.اند كه همه زنان در زمان تشكيل خانواده بايد تشويق شوند تا قبل از باردارشدن از سلامتي خود بويژه سلامت دهان و دندان.هاي خود كاملا مطمئن شوند و همواره با رعايت بهداشت دهان و دندان و مراجعه به دندانپزشك از بروز عواقب بعدي بيماري.هاي دهان، لثه و دندان جلوگيري كنند و همچنين تلاش كنند تا با متعادل نگهداشتن وزن خود و حفظ رژيم غذايي مناسب و ترك سيگار و الكل و با مصرف مكمل.هاي اسيد فوليك در جهت حفظ سلامتي خود و نسل آينده گامي جدي بردارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]