واضح آرشیو وب فارسی:حيات: طائب: بسيج سازندگي طي دو سال 38 ميليون نفر روز فعاليت داشته است
تهران - حيات
فرمانده نيروي مقاومت بسيج گفت: طي سالهاي 85 و 86 و نيمه نخست امسال بيش از 5/38 ميليون نفر روز در پروژهها و عرصههاي هفتگانه اردوهاي هجرت فعاليت و كار انجام شده است كه اين رقم بسيار كم سابقه است.
به گزارش حيات به نقل از مركز اطلاع رساني بسيج سازندگي، حسين طائب فرمانده نيروي مقاومت بسيج با اشاره به نقش بسيج سازندگي در آباداني كشور، اظهار داشت: در دهه دوم انقلاب كه كشور وارد عرصه سازندگي شد، بسيجيان مانند ساير اقشار وارد صحنه شدند و امام(ره) نوآوري ديگري به نام جهاد سازندگي را بنا نهادند و اين يعني اينكه بسيجيان به امر سازندگي كمك كردند و طي يك دهه، جوانان بسيجي امر سازندگي كشور را در دست گرفتند و به سرعت ويرانيها بازسازي و چهره كشور از جنگ زدگي خارج شد.
طائب افزود: در اين زمان ادغام جهاد سازندگي با وزارت كشاورزي مطرح شد و قبل از تصويب اين لايحه در مجلس، مقام معظم رهبري با هدايت سكان بسيج، به نيروي مقاومت فرمان داد كه به سوي سازندگي حركت كنيد زيرا ما در آن مقطع مشكل بيكاري و اشتغال را داشتيم و از سوي ديگر رهبر انقلاب به دنبال محروميت زدائي بودند و اين موضوع را به دولت ابلاغ كردند و مرحله اول كار در سال 79 انجام شد و عنوان بسيج سازندگي نيز در سال 1380 رسما از سوي مقام معظم رهبري اعلام شد.
فرمانده نيروي مقاومت بسيج خاطرنشان كرد: سازمان بسيج سازندگي نيازهاي كشور را شناسايي و مسئولين را متوجه نيروي جواني كرد كه حاضر است توان خود را براي محروميت زدايي و سازندگي كشور صرف كند.
معاون فرمانده كل سپاه با بيان اينكه دستورالعمل سازمان بسيج سازندگي به تدريج تهيه و در قالب يكي طرح، تقديم مجلس شد، گفت: پس از تصويب مجلس و با كمك دولت، اين نهاد، قانونمند و قدرت ميليوني جوانان و نوجوانان براي خدمت به كشور به كار گرفته شد،
طائب با تاكيد بر اينكه سازندگي در دو بخش معنا ميشود، اظهار داشت: نخست سازندگي نيروهاي انساني است و دوم سازندگي مادي به معني عمران و آباداني و يكي ديگر از تفاوتهاي بسيج سازندگي با ديگر نهادها اين است كه ساير دستگاهها ماموريت محروميت زدايي دارند كه با بكارگيري ابزار و منابع تعريف شده و نيروي انساني آموزش ديده اين كار را انجام دهد اما بسيج سازندگي وظيفه دارد حس «ما مي توانيم» را در جامعه ايجاد و حس تلاش و مسئوليت پذيري را در جوانان شكوفا كند.
وي افزود: همچنين بسيج، محيطي را ايجاد ميكند كه جوان هيجان خود را در مسير مثبت هدايت كرده و در حقيقت محروميت زدايي هدف دوم اين نهاد است.
فرمانده نيروي مقاومت بسيج، انسان سازي را هدف اوليه بسيج سازندگي دانست و تصريح كرد: محروميتزدايي در كنار انسان سازي اتفاق ميفتد. لذا هنگامي كه يك اردوي سازندگي برگزار مي شود، حس كمك به هم وطن به دانش آموزان و دانشجويان منتقل شود.
طائب افزود: يكي از عرصههاي مهم فعاليت بسيج سازندگي در روستاها و مناطق كم برخوردار است كه در آن با ارتقاي سطح علم و دانش اين نقاط به عنوان يكي از شاخصههاي مهم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي منطقه، مرمت، بهسازي و زيباسازي مدارس و با استقبال پرشور دانش آموزان و نوجوانان و جوانان داوطلب شركت كننده در اردوهاي هجرت مواجه بوديم.
وي خاطر نشان كرد: اين فعاليت با همكاري سازمانهاي مختلف از جمله بسيج دانش آموزي، فرهنگيان، بسيج خواهران، بسيج محلات، معاونت تربيتي و پرورشي و سازمان نوسازي وزارت آموزش و پرورش با محوريت بسيج سازندگي به اجرا درآمد.
معاون فرمانده كل سپاه با اشاره به آمار كارهاي صورت گرفته در دو سال و نيم اخير، اظهار داشت: آمارهاي موجود نشان مي دهد 27 هزار واحد آموزشي و مدرسه در مناطق كم برخوردار كشور مورد بهسازي قرار گرفته و در اين مدت با بازگشايي مدارس در مهرماه، دانش آموزان اين مناطق با شوق زياد در كلاسهاي زيبا، رنگ آميزي شده و با ميز و نيمكتهاي بازسازي شده و قابل تحمل نسبت به قبل، به كسب علم و دانش پرداخته و هيچ اجر و مزدي براي بسيجيان دلچسبتر از لبخند از روي شوق اين كودكان نيست.
طائب يكي ديگر از فعاليتهاي خيرخواهانه بسيج سازندگي را اعزام تيمهاي پزشكي و درماني و داروها به روستاها و مناطق كم برخودرار عنوان كرد و گفت: در اين طرح ضمن ويزيت رايگان روستائيان، آموزشهاي بهداشتي مورد نياز نيز به اين مناطق منتقل ميشود.
وي افزود: در سال 1385با اعزام 10 هزار و 532 تيم پزشكي به روستاها و مناطق محروم، بيش از 194 هزار نفر ويزيت رايگان شده و براي 420 هزار نفر روستايي نيز دورههاي آموزشهاي بهداشتي برگزار شد، اما در سال 86 بيش از 40 هزار تيم پزشكي به اين مناطق اعزام شد و شاهد رشد چشم گيري در اين زمينه بوديم.
فرمانده نيروي مقاومت بسيج ادامه داد: در شش ماهه نخست امسال نيز حدود 21 هزار تيم پزشكي در مناطق محروم و روستاها به ارائه خدمات درماني و آموزشي پرداختند كه در اين عرصه نيز سازمان بسيج جامعه پزشكي، بسيج خواهران، وزارت بهداشت و درمان و سازمان محيط زيست با محوريت بسيج سازندگي همكاري خوبي داشتند.
طائب در ادامه افزود : امروز ميتوانيم با افتخار اعلام كنيم كه در طول 2 سال و نيم گذشته 6651 پروژه عمراني به همت بسيجيان و جوانان عزيز اين مرز و بوم و با همكاري نهادهاي دولتي در روستاها و مناطق محروم اجرا و به بهره برداري رسيد كه از جمله اين طرحها ميتوان به احداث مساجد، مدارس كوچك، خانه بهداشت، زمينهاي ورزشي، مسكن افراد نيازمند، راه ارتباطي و آبرساني اشاره كرد.
وي تصريح كرد: در عرصههاي ديگر نيز اقدامات گسترده و بزرگي توسط بسيج سازندگي انجام شد كه در مجموع طي سالهاي 85 و 86 و نيمه نخست امسال بيش از 5/38 ميليون نفر روز در پروژهها و عرصههاي هفتگانه اردوهاي هجرت فعاليت و كار انجام شده است كه اين رقم بسيار كم سابقه است.
معاون فرمانده كل سپاه در خصوص اولويتها و ويژگيهاي طرحهاي بسيج سازندگي نيز اظهار داشت: طرحهاي بسيج سازندگي در عرصههاي مختلف شامل، منابع طبيعي و كشاورزي، بهسازي و مرمت مدارس و مساجد، خدمات درماني آموزشي و بهداشتي، آموزش علمي و خدمات مشاورهاي، آموزش فني و حرفهاي، عمراني و خدمات رساني و محروميت زدايي به اجرا در ميآيد بايد داراي ويژگيهايي چون كوتاهمدت و زودبازده، فراگير و گسترده، عدم پيچيدگي تخصصي، عمومي و عام المنفعه باشد.
طائب ادامه داد: بررسي طرحها و اقداماتي كه در طول سه سال گذشته به طور منسجم انجام شده نشان مي دهد كه اردوهاي هجرت بسيج سازندگي اثرات فراوان فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي براي كشور و هموطنان ساكن اين مناطق به همراه دارد.
پايان پيام
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]