تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوانات. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846570973




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شناسايي مجرمان به كمك رياضيات


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: شناسايي مجرمان به كمك رياضيات

اگر شما از آن دسته از كساني هستيد كه از رياضي بيزاريد و هميشه با آن در مدرسه مشكل داشته.ايد و فكر مي.كنيد اين علم به جز 4 عمل اصلي آن به هيچ دردي در زندگي نمي.خورد، بهتر است مطلب زير را بخوانيد، شايد نظرتان به اين علم عوض شود و دلايل اهميت و مفيد بودن آن را بفهميد چرا كه...





بتازگي پليس لس.آنجلس همكاري تازه.اي را با دانشمندان علم رياضي در جهت شناسايي و تعيين مناطق حساس و جرم.خيز و پيش.بيني وقوع جرايم و پيشگيري از آن آغازكرده است. دانشمندان رياضيدان به كمك پژوهشگران علوم انساني در تلاشند تا از رياضيات پيشرفته براي تهيه الگوها و نمونه.هاي جرم و جنايت در شهرها استفاده كنند. آنها يك مدل رياضي طراحي كرده.اند كه به كمك آن مي.توانند انواع مختلف نقاط حساس و جرم.خيز (Hot spots) را شناسايي و مشخص كنند. Hot spots يا نقاط جرم.خيز به نقاطي گفته مي.شود كه ميزان وقوع جنايت در آن بالاتر از ديگر نقاط يك منطقه است. اين دانشمندان بر اين باورند كه يافته.هاي آنان نه تنها براي پليس لس.آنجلس، بلكه براي همه شهرها و در همه جهان كاربرد خواهد داشت. نتايج اين تحقيقات بزودي در آكادمي ملي علوم آمريكا مورد بحث قرار خواهد گرفت.



مدل.هايي براي مبارزه با جرم

به گفته دانشمندان، مجرمان و تبهكاران در حقيقت مانند شكارچياني هستند كه به دنبال موقعيت.هايي براي ارتكاب جرم مي.گردند و جدا از نوع جرمي كه مرتكب مي.شوند، همگي در بسياري از رفتارهاي مجرمانه.شان شبيه به هم بوده و يكسان عمل مي.كنند. همانگونه كه گفته شد، در اين مدل سعي بر آن است تا نقاط جرم.خيز شناسايي و اقدامات پيشگيرانه در آن صورت گيرد، ولي ابتدا بايد نوع نقاط حساس و جرم.خيز را تعيين كرد كه به گفته جرم.شناسان به 2 شكل وجود دارند: نقاطي كه به وسيله جرم.هاي كوچك ايجاد شده و به آرامي رشد مي.كند و كم.كم تبديل به منطقه.اي وسيع مي.گردد كه اصطلاحاً (supper- critical hotspots) ناميده مي.شوند و ديگري نقاط جرم.خيزي كه شامل منطقه.اي وسيع در جرم و جنايت است و مجرمان را در خود سازماندهي كرده است كه به subcritical hotspots معروف است. اين دو منطقه در ظاهر بسياربه هم شبيهند ولي چنين نيست و سياست.ها و اقدامات پيشگيرانه.اي كه بايد در اين نقاط اعمال شود، بسيار متفاوت است. بايد دانست تنها با نگاه كردن به نقشه اين نقاط نمي.توان دريافت آيا اين نقطه با تغيير و دگرگوني در جرم.هاي كوچك به وجود آمده يا به.وسيله جرم.هاي بزرگ و سازماندهي شده ايجاد شده است. اما به وسيله اين مدل رياضي دقيق مي.توان نوع مناطق جرم.خيز را شناسايي و سياست پيشگيرانه مناسب را به كار برد. دانشمندان با اين مدل همچنين قادرند پيش.بيني كنند كه هر كدام از اين مناطق جرم.خيز چگونه به سياست.هاي افزايشي پليس واكنش نشان خواهند داد. نكته مهمي كه در اين زمينه وجود دارد اين است كه چرا برخي نقاط جرم.خيز توسط اجراي سياست.هاي پيشگيرانه پليس، پاكسازي شده و از بين مي.روند، ولي برخي ديگر در واكنش به اين اقدامات به نقطه.اي ديگر جابه جا مي.شود. از نظر محققان، پيش.بيني و به كارگيري استراتژي مناسب براي جلوگيري از وقوع جرم به يك توصيف دقيق رياضي و دانستن اين كه جرم.ها چگونه و چرا اتفاق مي.افتند و اين.كه چه زماني و كجا واقع مي.شوند، نياز دارد. در حقيقت هدف اصلي اين مدل پيشگيري از جرم قبل از وقوع آن است.
اين مدل رياضي يك مدل غيرخطي است و به صورت الگوهاي پيچيده در فضا و زمان گسترش مي.يابد. اين ويژگي.ها در همه مدل.هاي علمي در حوزه.هاي ديگر علم شناخته شده است. محققان براي تهيه اين مدل، الگوها و نقشه.هاي جرم.هاي 10 سال اخير را در لس.آنجلس مورد بررسي و مطالعه قرار دادند و اطلاعات زيادي را جمع.آوري كردند تا توانستند نقاط جرم.خيز را شناسايي كنند مانند نقاط حساس به جرم.هاي خشن چون قتل و تجاوز، نقاط حساس به سرقت خودرو و نقاط حساس به دزدي و دستبرد. آنها مي.گويند تجزيه و تحليلشان تنوع گسترده.اي از جرم.ها را دربرمي.گيرد و اعتقاد دارند كه كليد فهم حوادث دنياي واقعي را يافته.اند كه اين كليد رياضيات و ابزارهاي قدرتمند آن است.




آيا يافته.هاي اين دانشمندان واقعاً مي.تواند به پليس در كاهش جرم كمك كند؟

پژوهشگران دراين زمينه بسيار خوشبين هستند. آنها مي.گويند يك علم مفيد هر قدر هم كه كوچك باشد، زماني كه درست به كار گرفته شود مي.تواند در درازمدت فوايد و مزاياي بي.شماري به همراه داشته باشد. تلاش عمده دانشمندان درك چگونگي پويايي و تحول در جرم.ها و جنايات براي كوچك و محو كردن اثرات آن است اما آنچه براي پليس اهميت دارد، استفاده از اين يافته.ها در اجراي سياست.هاي پيشگيرانه در كاهش جرم است. در واقع اين دانشمندان همان كاري را انجام مي.دهند كه زيست.شناسان و مهندسان طي سال.ها انجام داده.اند كه تلاش براي درك مكانيسم.هاي اساسي و چگونگي فعاليت يك سيستم، براي يك پيش.بيني دقيق و موثر است. زيرا بايد قبل از پيش.بيني درست، از همه فعاليت.ها و اثرات يك سيستم آگاه شد. مدل كنوني كه اختصاراً LAPD ناميده مي.شود به ما مي.فهماند جرم چه زماني و كجا واقع مي.شود و چگونه بايد به آن پاسخ داد. با اين مدل مي.توان سياست.هاي موثري را براي اختصاص درست منابع و نيروها در آينده پي.ريزي و پيش..بيني.هاي قابل قبولي را ارائه كرد. اين مدل در عمل مي.تواند نتايج حيرت.انگيزي داشته باشد. در اين راستا و در طراحي اين مدل درك صحيح رفتار مجرمان بسيار مهم است. براي درك اين رفتارها مي.توان از جرم.شناسان و دانشمندان علوم انساني بهره جست. يكي از اين رفتارها، بازگشت مجرمان به صحنه جرم است.



چرا يك مجرم به محل وقوع جرم يا حوالي آن بازمي.گردد؟

به گفته يكي از محققان، اگر امروز خانه.اي مورد دستبرد قرار گيرد، اين احتمال وجود دارد كه در آينده.اي نزديك دوباره مورد دستبرد واقع شود. در اين خصوص دلايل خوبي وجود دارد، زيرا اولاً آنها يك بار موانع ورود به خانه را از پيش رو برداشته.اند و دوم آن.كه دقيقاً مي.دانند در خانه چه چيزهايي وجود دارد كه اين اطلاعات، احتمال بازگشت سارقان را افزايش مي.دهد. در اين باره نه تنها احتمال سرقت مجدد همان خانه وجود دارد، بلكه خانه.هاي اطراف نيز در معرض خطر قرار دارند زيرا سارقان در اين منطقه احساس آرامش بيشتري مي.كنند و چون يك بار موفق بوده.اند، براي موارد بعدي نيز برنامه.ريزي مي.كنند.در ادامه پژوهشگران در حال بررسي هستند كه آيا الگوهاي جنايت در لس.آنجلس شبيه به كشتارها و جنايات گروه.هاي شورشي مخالف مثلاً در عراق است يا نه؟ از نظر آنان عمل يك شورشي كه قصد دارد مواد منفجره را در يك مكان خاص منفجركند شبيه به همان دزدي است كه مي.خواهد ماشيني را براي سرقت انتخاب كند. هر دوي آنها به مناطقي مي.روند كه احساس آرامش و امنيت مي.كنند و بخوبي همه جاي آن را مي.شناسند و درواقع دنبال جايي هستند كه فعاليتشان آشكار نباشد و كسي به آنان مشكوك نشود تا بتوانند با خيال راحت به اعمال مجرمانه بپردازند. رياضيات به ما مي.گويد الگوي عمل يك شورشي براي بمبگذاري بسيار شبيه الگوي فعاليت مجرمان و تبهكاران ديگر است و محققان در حال بررسي همين مساله هستند كه شباهت.ها و تفاوت.ها را در اعمال مجرمان بررسي و كشف كنند و بر اساس آن الگوها و مدل.هاي رياضي را طراحي و اجرا نمايند.




چرا همكاري محققان انسان.شناسي در تهيه اين مدل رياضي ضروري است؟

از نظر بسياري از دانشمندان علوم انساني، رفتار انسان در اعمال مجرمانه بسيار پيچيده است و تنها با الگوهاي رياضي نمي.توان آن را توجيه كرد و نياز به مطالعات گسترده.اي است. اما در مقابل دانشمندان رياضي معتقدند اين مورد خيلي هم پيچيده و بغرنج نيست. آنها مي.گويند سعي ندارند همه چيز را توصيف يا توجيه كنند، اما بر اين باورند كه جنبه.هايي از رفتار آدمي را مي.توان در قالب ساختارها و الگوهاي رياضي درك و توصيف كرد. آنها مي.گويند هدف اين نيست كه آيا يك رفتار خاص تبديل به يك جرم مي.شود يا نه يا اين.كه آيا شخصيتي خاص در آينده مجرم مي.شود يا نه. بلكه هدف اين است كه بتوان از وقوع جرم يا افزايش جرم در يك محل آگاه شد و از آن پيشگيري كرد و اين موضوع در گرو همكاري پژوهشگران انسان.شناسي و جرم.شناسان در مطالعه رفتار مجرمان و استفاده از نتايج آن در طراحي يك مدل رياضي دقيق است.تا امروز از رياضيات در حوزه.هاي مختلف علم استفاده بسياري شده است و بايد بتوان از اين علم مفيد براي حل مشكلات اجتماعي نيز بهره جست تا مردم بتوانند از مزاياي آن در زندگي بهره.مند شوند. محققان اميدوارند در آينده.اي نه چندان دور بتوانند با رياضيات به كمك انسان.ها بشتابند و جرم و جنايت را نه تنها در آمريكا كه در همه جاي دنيا به حداقل برسانند و امنيت و آرامش را به همه هديه كنند كه اين مهم در گرو سعي و تلاش فراوان و همكاري دانشمندان علوم مختلف و نيروهاي امنيتي و پليس با دانشمندان علم رياضي است.








این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن