واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: ایران،. نسل جوان، و در آغوش کشیدن زندگی مجردیبسیاری از مردان جوان این روز.ها برای پرهیز از تنش و به زحمت افتادن و زیربار مسئولیت رفتن و تن دادن به مشکلات معیشتی و سختی.های آتی، به گوشی.های مدرن همراه خود پناه می.برند و سعی می.کنند با بازی.های عجیب و غریب در محیط مجازی خود را سرگرم کنند و یا ساعت.ها در محیط شبکه.های اجتماعی نظیر فیس بوک هم سانان یا دوستانی مجازی بیابند و ساعت.ها با آن.ها در فضایی به دور از حقیقت به گفتگوهای کم ارزش و بی.اهمیت بپردازند.
* فرزاد حسنی در وبلاگ خود نوشت:
فضای جامعه ایرانی به صورت پنهان و غیرملموس در حال تغییر و دگرگونی است و این دگرگونی فارغ از فضای سیاسی و در دل اجتماع و ناخودآگاه و البته متاثر از ابزارهای ارتباطی اتفاق می.افتد.
نکته جالب و مهم اینکه این تغییر و دگرگونی در کاراک.تر فردی اعضای متشکل جامعه و در طول نزدیک به دو دهه اخیر رخ داده است.
بافت جمعیتی ایران در حال تغییر و دگرگونی است. در ابتدای دهه نود از تراکم جمعیتی دهه شصت خبری نیست. زمانی در دهه شصت برخی از مدارس در کلان شهرهایی مثل تهران با ظرفیت تکمیل و.گاه سه شیفته اداره می.شد تا بتواند پاسخگوی نیازآموزشی جمعیت بالای دانش آموزشان باشد اما حالا مدارس زیادی در یک شیفت کاری و با کلاس.هایی بیست نفره به دانش آموزان در دهه نود سرویس آموزشی می.دهند.
به هم خوردن ترکیب جمعیتی مردان و زنان متولد دهه چهل و پنجاه به خاطر بروز جنگ تحمیلی و شهادت جمع زیادی از مردان جوان تازه به سن ازدواج رسیده در ابتدای دهه شصت، باعث تغییر ترکیب جمعیتی نزدیک به هم مردان و زنان در شرف ازدواج شد.
تا اوایل دهه شصت مردان بین ۵۰ تا ۵۴ درصد جمعیت جوان را تشکیل می.دادند اما در اواخر همین دهه و شروع دهه هفتاد این نسبت به نفع زنان تغییر پیدا کرد.
از دیگر سو با پایان جنگ تحمیلی و بازگشت جنگاوران به دل جامعه و مواجه شدن آن.ها با مشکلات معیشتی و اقتصادی و تغییر در ذائقه فرهنگی و اجتماعی مردم در کلان شهر.ها، همسو و همگام با تغییر و تحولات در دنیای جهانی در حال شکل گیری بود.
در ابتدای دهه نود واردات کالاهای لوکس شامل انواع لوازم خانگی و انواع خودروهای روز تولید شده در جهان (نظیر گالانت.های سوپر سالنی که توسط شرکت الماسداران وارد شد) با شتاب آغاز شد.
به تدریج قشری از جامعه که در دوران جنگ تحمیلی و اوایل دهه هفتاد با استفاده از رانت.های دولتی ثروتی را به دست آورده بودند (و نزد عامه به قشر تازه به دوران رسیده شهری مشهور بودند)، رشد و نمو پیدا کرد.
نتیجه اینکه بازآمدگان از جنگ و بخش قابل توجهی از جوانان در ابتدای دهه هفتاد با مشکلات معیشتی فراوانی مواجه می.شوند و تا انتهای این دهه نیاز به ازدواج ادر سبد نیازهای اصلی آن.ها جای خود را از اولویت.های اول و دوم به اولویت.های چهارم یا پنجم می.دهد و ناخوداگاه برای جبران مشکلات معیشتی و آماده سازی اقتصادی قبل از ازدواج سن ازدواج بالا می.رود.
همزمان دختران نیز متأثر از مدرن سازی و تحولات دوران سازندگی دچار تغییر و تحولات روحی می.شوند. از اواسط دهه هفتاد شاهد مقاومت دختران برای ازدواج به شیوه سنتی و سکنی گزیدن در خانه پسر و زندگی با پدرشوهر و مادر شوهر هستیم، امری که پیش از این در بسیاری از خانواده.ها به ویژه در شهرستان.ها بسیار معمول و متداول بود.
تا پیش از این دختران و پسران در اوایل دهه سوم زندگی و در سنین بیست تا بیست و چهارسالگی تازه ازدواج می.کردندو برای چند سال در خانه پدران ومادران خود ساکن می.شدند تا با بالا رفتن توان اقتصادی جای مناسبی را برای خود پیدا کنند اما از اواسط دهه هفتاد نوعی مقاومت برای اینگونه شروع زندگی در دختران پیدا شد.
یقینا شروع پروژه.های بزرگ آپارتمان سازی و نیز تبلیغ پروژه.های بزرگ ساختمانی و رشد صنعت ساختمان سازی و نیز گسترده شدن موضوع دیزاین داخلی و نیز تبلیغات رنگ و وارنگ تلوزیون از زندگی شهری در این مورد بی.تاثیر نبود.
در همین دهه ساخت سریال.هایی نظیر آپارتمان (به کارگردانی اصغر هاشمی و نوشته فرهاد توحیدی) به صورت غیر مستقیم زمینه ساز و مبلغ نوع جدیدی از زندگی شهری بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]