تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829384022




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

زندگینامه گاوس ریاضیدان


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: زندگینامه گاوس ریاضیدان

«کارل فریدریش گاوس» (۳۰ آوریل ۱۷۷۷- ۲۳ فوریه ۱۸۵۵) ریاضیدان بزرگ آلمانی بوده است. او به عنوان یکی از برترین ریاضیدانان همه ی دوران شناخته شده است، و شاید بتوان گفت که برترین آنهاست. به دلیل تحقيقات و دستاوردهاي بی مانند و بيشمار «گاوس» به او لقب شاهزاده رياضيات را داده اند. گاوس هم به ریاضیات لقب ملکه علوم را داده بود.
گاوس، این ریاضی دان آلمانی، در خانواده.ای محروم، در شهر «برانشوایگ» زاده شد. پدر گاوس باغبان و بنا بود او نه امکان کمک به شکوفايی استعداد فرزندش را داشت و نه به فکر چنين کاری بود، ولی خوشبختانه قابليت های قابل ملاحظه وی در زمينه محاسبات ذهنی علاقه چندين فرد با نفوذ محيط را به خود جلب کرد و سرانجام اومورد توجه «دوک برونسويک» قرار گرفت و مخارج تحصيل وی را ابتدا در کالج «برونسويک» و سپس در دانشگاه «گوتينگن» تقبل کرد.
گفته می.شود که هوش سرشار او زمانی آشکار شد که در سه سالگی اشتباهی را که پدرش در محاسبهٔ دارایی ها، بر روی کاغذ، انجام داده بود در ذهنش درست کرد. داستان دیگری که دربارهٔ هوش بسیار او گفته می.شود آن است که آموزگارش، در دبستان، برای سرگرم کردن شاگردان به آنان گفت شماره.های 1 تا 100 را با هم جمع کنند؛ گاوس خردسال پاسخ درست را در چند ثانیه با به کارگیری یک بینش ریاضیاتی چشمگیر به دست آورد.
راهکاری که او به کار بست چنین بود: او دانست که با جمع کردن دو به دوی عبارت ها از دو سر فهرست شماره.ها پاسخ هر یک از این جمع ها برابر خواهد شد:

1+100=101, 2+99=101, 3+98=101, …

برای جمع کل هم خواهیم داشت:

50*101=5050
گاوس در پایان نامه سال 1977 خود اثباتی برای قضیه بنیادین جبر ارائه کرد . این قضیه ی مهم می گوید که "هر چندجمله ای درجه ی n، با به شمار آوردن ریشه های تکراری، دارای n جواب است"
دهه های آخر قرن هجدهم بسياری از منجمين در جستجوی يک سياره جديد بين مريخ و مشتری بودند که بر اساس قانون (( بود)) بايد وجود مي داشت، متاسفانه اين سيارک کوچک در بهترين شرايط نیز به دشواری ديده مي شد و به زودی در نور آسمان و در نزديکی خورشيد ناپديد مي گشت منجمين برای رصد کردن اين سيارک بعد از دور شدن از خورشيد ماه ها تلاش کردند ولی به توفيقی نائل نشدند.
سرانجام گاوس به اين مبارزه کشيده شد و با کمک روش کم ترين مربعات خود و مهارت بی نظيرش در محاسبات عددی مدار اين سيارک را تعيين کرد و به منجمين گفت که با تلسکوپ های خود کجا را رصد کنند، و سيارک درست در همان جا بود!!!
او با انتشار مقاله های حساب در سن 25 سالگی آوازه ی بسیار زیادی پیدا کرد.در سال 1807 به استادی رصد خانه و دانشگاه«گوتینگن» دست یافت که تا پایان زندگیش نیز این سمت را دست داشت.
توانمندی مغز گاوس در محاسبه بسیار شگفت انگیز بود. مشهور است هنگامی که از او پرسیدند چگونه می تواند مسیر حرکت سیارک «سِرِس» را با این دقت پیشگویی کند، او در پاسخ گفت: "لگاریتم ها را به کار می برم".
پرسشگر خواست بداند که او چگونه می تواند شمار بسیاری از عددها را از جدول ها چنین سریع ببیند و بخواند. گاوس پاسخ داد " به آن ها نگاه کنم؟ چه کسی نیاز دارد به آن ها نگاه کند؟ من آن ها در در ذهنم محاسبه می کنم"!!
او با یاری «وبر»، در سال 1833 در «گوتنگین»، یک رصدخانه ی مغناطیس که در ساختارش هیچ قطعه ی آهنی نبود ساخت و در آن مشاهده های مغناطیسی را انجام داد؛ و از همین رصدخانه سیگنال های تلگرافی را به شهرک های پیرامون فرستاد و بدین گونه عملی بودن تلگراف الکترومغناطیسی را یه همگان نشان داد.
بسياری از اين آثار بعد از مرگش مورد شناسايی قرار گرفتند کتابچه کوچک ۱۹ صفحه ای «گاوس» که يادداشت ها و مکاتبات شخصی گاوس بود يکی از گرانقدر ترين مدارک در تاريخ رياضی ست...!اين دفترچه ۴۳ سال بعد از مرگ گاوس در بين کاغذهای خانوادگی وی پيدا شد.
او مرزهای دستاوردهای ممکن برای مردان نابغه معمولی را در موارد آن چنان متعددی در نورديد که گاهی اين توهم به انسان دست ميدهد که «گاوس» از گونه ای متعالی تر بود.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 345]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن