واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دانش جعفري: قيمت نفت بازهم پايين مي آيد، بايد باتدبير برنامه ريزي كنيم
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: قيمت نفت بازهم كاهش مي يابد، بنابر اين بايد با شرايط جديد برنامه هاي اقتصادي را تدوين و از ريخت و پاش جلوگيري كرد.
دكتر "داود دانش جعفري" كه روز جمعه در نشست عمومي جامعه اسلامي مهندسين استان اصفهان كه باموضوع "بحران اقتصادي غرب و تاثير آن بر ايران" برگزار شد ، افزود: علاوه بر كاهش قيمت نفت، با توجه به كاهش رشد اقتصادي جهان كه براي سال 2009 حدود دو درصد درنظر گرفته شده، تقاضا براي نفت كاهش مي بايد كه اين امر نيز به كاهش درآمدها منجر مي شود.
وي اضافه كرد: معمولا درچنين شرايطي كشورهايي كه اقتصاد متكي برنفت دارند براي جبران كسري بودجه نفت بيشتري را مي فروشند كه اين امر نيز باعث كاهش بيشتر قيمت جهاني نفت مي شود بنابراين در كشور بايد سياستهاي مناسبي براي مواجه با شرايط جديد اتخاذ شود.
دانش جعفري گفت: در سال 80 درآمد حاصل از فروش نفت، گاز و ميعانات گازي كشور 3/19 ميليارد دلار و واردات كشور در اين سال 1/18 ميليارد بوده است و ازسوي ديگر صادرات خدمات كشور در اين سال 4/3 ميليارد دلار و واردات خدمات 9/3 ميليارد دلار بوده كه نيم ميليارد دلار بيشتر از صادرات خدمات بوده است.
وي اضافه كرد: بر اساس آمار سال 86 درآمد كشور از محل فروش نفت، گاز و ميعانات گازي 82 ميليارد دلار بوده و درمقابل واردات كالا 5/56 ميليارد دلار بوده و در ارتباط با صادرات و واردات خدمات، در مقابل 6/9 ميليارد دلار صادرات خدمات، 8/16 ميليارد دلار واردات خدمات داشته ايم.
دانش جعفري بيان كرد: درشرايط جديد بايد باتغيير الگوهاي مصرفي به سمت اتكاي بيشتر به اقتصادي داخلي حركت نموده و از تجربيات سالهاي جنگ و سال 77 كه قيمت نفت به حدود هشت دلار كاهش يافت، استفاده كنيم.
وي گفت: اين مهم مستلزم اين است كه نگاه خود به واردات را تغيير داده و از ريخت و پاش هاي غير ضروري جلوگيري كنيم.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشي در خصوص احتمال وقوع بحران اقتصادي غرب در ايران گفت: آنچه كه در آمريكا و اروپا شاهد آن بوديم در ايران رخ نمي دهد زيرا نظام اقتصادي ما پيوند تنگاتنگي با اقتصاد جهاني ندارد اما در برخي بخشها مانند بورس با اشل كوچكتري از آنچه در غرب اتفاق افتاد با مشكل مواجه ايم.
دانش جعفري بيان كرد: بايد از درسها و فرصتهايي كه اين اتفاق ايجاد كرده استفاده كنيم ، زيرا برخي از كشورها در چنين شرايطي از طريق خريد سهام و سرمايه گذاري در بخشهايي كه دچار بحران شده، سود سرشاري را حاصل مي كنند.
وي انتشار اوراق قرضه بين المللي همراه باتضمينهاي متصل به فروش نفت را راهكار مناسبي براي استفاده از شرايط ايجاد شده در اقتصادي جهاني عنوان كرد.
وزير سابق اقتصاد و دارايي درپاسخ به پرسشي در خصوص اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده، گفت: اين طرح به درستي نهادينه و اجرا نشد و اين درحالي است كه در لايحه، 18 ماه زمان براي آماده سازي فضاي جامعه براي اجراي آن در نظر گرفته شده بود.
دانش جعفري افزود: يكي ازمشكلات دراجراي اين قانون تداخل ماليات بر ارزش افزوده با مقوله ماليات بر فروش بود كه ماليات بر ارزش افزوده تنها يكبار از فرايند توليد تا مصرف دريافت مي شود اما ماليات بر فروش به دفعات فروش يك كالا، اصولا ماليات برارزش افزوده قانوني است كه در راستاي حمايت از توليد داخلي قرار دارد.
وي همچنين در پاسخ به پرسشي در خصوص نرخ سود بانكي اظهار داشت: نرخ سود بانكي تابع متغييرهاي مختلفي است و اگرنرخ سود بانكي كمتر ازنرخ تورم باشد باعث بروز اختلال مي شود، كما اينكه هم اكنون نرخ سود بانكي 12 درصد تعيين شده اما نرخ بهره اي كه بانكها به سپرده هاي مي پردازند تا 18 درصد اعلام مي شود و اين يعني اختلال.
558/659 شماره 257 ساعت 14:32 تمام
جمعه 8 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]