واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به موفقيتهاي خودروسازان ايران در سوريه
دمشق - سوريه كه از چندي پيش به يكي از بازارهاي هدف دوشركت عمده خودروسازي ايران تبديل شده اكنون شاهد گسترش فعاليتهاي ايران خودرو و سايپا است و در ميان رقابت شديد شركتهاي خودروساز دنيا ، خودروهاي ساخت اين دو شركت مورد توجه بيشتر سوريها قرار گرفته است .
روز پنجشنبه دمشق و گروهي از ميهمانان صنعتي و مسئولان سوري شاهد افتتاح مركز فروش و خذمات رساني شركت ايران خودرو و سيامكو بودند.
مركز فروش و خدمات رساني ايران خودرو در سوريه از بخشهايي چون انبار قطعات يدكي ، تعميرگاه و امور اداري تشكيل شده است .
مساحت سالن خدمات پس از فروش و محوطه باز هر يك چهار هزار متر مربع و مساحت سالن فروش هزار متر مربع است
شركت ايراني - سوري سيامكو اسفندماه ۸۵به عنوان نخستين طرح توليد خودرو در سوريه ، در حومه دمشق به بهره برداري رسيد.
اين طرح كه حاصل كار مهندسان شركت ايران خودرو است ، با مشاركت دو شركت سوري الهندسيه وابسته به وزارت صنايع و شركت خصوصي السلطان سوريه راه اندازي شد.
۴۰درصد از سهام شركت سيامكو متعلق به ايران خودرو، ۲۵درصد آن در اختيار بخش خصوصي (شركت سلطان ) و ۳۵درصد ديگر، از آن شركت الهندسيه وابسته به وزارت صنايع سوريه است .
كارخانه توليد خودرو سمند كه با نام شام در سوريه عرضه ميشود، در منطقه صنعتي عدرا در ۳۵كيلومتري شمال شرق دمشق در زميني به مساحت ۱۸۰ هزار متر مربع احداث شده است .
همچنين شركت ايراني - سوري سي . وي . كو نيز به عنوان دومين پروژه توليد مشترك خودرو با ۸۰درصد سهم سايپاي ايران و ۲۰درصد سهم بخش خصوصي سوريه در منطقه صنعتي حسيا در ۱۲۰كيلومتري شمال دمشق به بهره برداري رسيد و اكنون خودرو پرايد در سوريه به عنوان تاكسي و سواري مورد استفاده قرار ميگيرد.
منوچهر منطقي مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو در حاشيه افتتاح شركت ايران خودرو سيامكو در مصاحبه با خبرنگار ايرنا ضمن مثبت خواندن همكاري ايران خودرو و سايپا در فعاليتهاي برون مرزي گفت: با سايپا در خارج از كشور تفاهم داريم زيرا محصولاتمان در واقع مكمل يكديگرند.
وي بر انجام كار و توليد مشترك با شركت سايپا در زمان حاضر تاكيد كرد و افزود: در ونزوئلا كار مشترك انجام داده و خودروهاي دو شركت در يك مكان توليد ميشود و براي تكرار اين تجربه در مجموعه ايران خودرو در سوريه نيز آمادگي كامل داريم كه اين اقدام سبب ميشود ارزش تمام شده و قيمت خودرو كاهش يابد كه به نفع كشورمان است .
منطقي درباره توان سايت مستقر در سوريه گفت : ظرفيت توليد خودرو ما در سوريه سالانه ۳۰هزار دستگاه در سه شيفت است كه در در زمان حاضر يك شيفت فعال است و هنوز تا رسيدن به مرحله توليد كامل فاصله دارد.
وي درباره قيمت خودروهاي اين شركت در سوريه افزود: اين موضوع منوط به كشش بازار، استقبال مشتريان و اوضاع بازار است .
مدير عامل ايران خودرو همچنين درباره ارزاني خودروهاي ايراني نسبت به برخي توليدات مشابه كشورهاي ديگر گفت: مساله قيمت در برابر محصولات خارجي و قيمت در سوريه را از يكديگر تفكيك كنيم .
منطقي قيمت خودروهاي ايراني در مقايسه با خودروهاي روسي ، روماني ، چين و حتي اروپا را ارزانتر دانست ولي تصريح كرد كه اين قيمت در سوريه به دليل وضع شدن تعرفههاي دولت دمشق ، گرانتر از ايران است .
وي افزود: با وجودي كه قيمت سمند در سوريه نسبتا بالاست اما همچنان رقابت پذير هستيم كه مدل ، كيفيت ، ايمني و راحتي خودرو از مهمترين علل آن است و ويژگيهاي سمند نيز مانند خودروهاي كرهاي ميباشد.
منطقي ادامه داد: براي توسعه فعاليتمان و همچنين افزايش قدرت سمند و ساير خودروهاي داخلي به منظور رقابت با رقباي خارجي براي بازاريابي بيشتر تلاش ميكنيم و در اين زمينه توانمان را به كار ميگيريم .
وي گفت : بايد توجه داشت كه ارزان بودن ملاك استقبال مردم از خودرو نيست زيرا بسياري خودروها ازجمله چيني ارزان است اما مشكلات زيادي دارد.
هرچند اين خودروها ارزان و از نظر سوخت نيز كم مصرف است اما به هر صورت از نظر كيفيت در رتبه آخر و بسيار پايين تر از خودروهاي ساخت ايران است .
پنجشنبه 7 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]