واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ريشه يابي اظهارات ضدايراني وزيرخارجه بريتانيا "اوباما" مخاطب "ميليبند"است
دفتر پژوهش و بررسيهاي خبري-مصطفي دربان:"ديويد ميليبند"وزير خارجه انگليس در باره ايران ادعا كرد كه چشم انداز ايران دستيابي به اسلحه اتمي است و از اين ناحيه تهديدي فوري متوجه خاورميانه و جهان خواهد شد.
اين مقام ارشد انگليس در عين حال كه چشم انداز ايران را تهديدي براي ثبات منطقه خاورميانه و جهان قلمداد كرد، اما بر تعهد صد در صد لندن به يافتن راهي ديپلماتيك در ارتباط با فعاليت هاي هسته اي ايران تاكيد كرد و گفت : "براي اينكه ديپلماسي بتواند تاثير داشته باشد، بايد دو گزينه كاملا مشخص را در برابر ايران قرار دهيم"
گزينه اول عبارت است از "همكاري ايران با شوراي امنيت سازمان ملل و تعليق غني سازي اورانيوم" و گزينه دوم " ادامه در مسير كنوني به سوي رويارويي ".
نگاه استراتژيك به اظهارات ميليبند ما را به نگراني او از سياست هاي "باراك اوباما" رييس جمهور منتخب آمريكا رهنمون مي سازد . اگر چه اوباما هنوز برنامه ها و سياست هاي خود را به روشني اعلام نكرده است ، اما انتشار برخي از رويكردهاي رييس جمهور تازه آمريكا در رسانه هاي بزرگ آمريكايي ، ممكن است به انزواي لندن در ارتباط با ايران و برخي ديگر از كشورهاي منطقه خاورميانه بينجامد و همين اتفاق لندن را واداشته تا تاكتيك هايي را براي برهم زدن بازي اتخاذ كند.
در اين رويكردهاي اوباما تامل كنيد : كانديداي حزب دموكرات آمريكا با اشاره به اينكه حمله به ايران يك كار احمقانه است، گفت: دولت بوش به جاي آغاز مذاكرات مستقيم با تهران، فقط لاف مي زند.
اين رويكرد مربوط به قبل از انتخاب شدن اوباما بود. "سي ان ان" بعد از كسب اجازه ورود اوباما به كاخ سفيد گزارش داد: در آمريكا درخواستهايي براي مذاكره دولت اوباما با ايران شنيده مي شود. "سي ان ان" افزود:امروز در درون آمريكا درخواستهايي براي مذاكره دولت بعدي آمريكا با ايران و تغيير سياستهاي گذشته آمريكا در قبال اين كشور شنيده مي شود.
روزنامه "واشنگتن پست " هم در اين باره مي نويسد: رويكرد جديد "باراك اوباما" رييس جمهوري منتخب آمريكا در قبال افغانستان تلاش براي انجام گفت وگو با تهران و مد نظر قرار دادن ديدگاه هاي اين كشور است.
ديدگاه هايي كه بدون ترديد واشنگتن از آن اطلاع دارد و مسوولان ارشد ايران بارها آن را اعلام كرده اند.
اين روزنامه به نقل از مشاوران امنيت ملي رييس جمهور آينده آمريكا مي افزايد: اوباما درنظردارد يك رويكرد فعال تر منطقه يي را درارتباط با جنگ در افغانستان كه مذاكراتي احتمالي با ايران را دربرمي گيرد، آزمايش كند.
رويكردي كه به نوشته اين روزنامه و به نقل از مقامات نظامي ارشد آمريكا ، در تعيين راهبرد جديد افغانستان، "ايران" بايد مدنظر قرار گيرد .
رويترز هم پس از انتخاب اوباما گزارش داد كه مقامات امريكا معتقدند: "با نگاه به آينده، مي بينيم كه داشتن يك طرف گفت و گو براي بررسي اهداف مشترك سودمند خواهد بود. زيرا ايرانيان نيز همانند ما با طالبان مخالفند."
اين رويكردها با اعلام غير رسمي اين سياست اوباما كه پاكستان و افغانستان اولويت سياست خارجي اوباما خواهد بود، انگليسي ها را نگران كرده است تا تلاش هاي مستمري را براي تهديد فوري جلوه دادن ايران و تغيير نوع نگاه اوباما نسبت به تحولات و مسايل بين المللي به وجود آورند. همچنين نياز امريكا به ايران در عراق به خاطر روابط ديرينه و نزديك دولتمردان فعلي عراق با ايران براي انگليسي ها كه در پوشش نيروهاي ائتلاف دل به "بصره" شهر نفت خيز شيعه نشين بسته بودند، خوشايند نيست. شايد پيام تبريك "دكتر محمود احمدي نژاد" رييس جمهوري اسلامي ايران به رييس جمهور منتخب جديد آمريكا بر نگراني هاي انگليسي ها افزوده است. آنها ساكت نخواهند نشست تا نگاه استراتژيست هاي اوباما متفاوت از استراتژيست هاي جمهوريخواهان از عراق و ايران به سمت پاكستان و افغانستان بچرخد. واضح است كه نگاه استراتژيست هاي اوباما نيز براي ما ممكن است، حاصلي دربر نداشته باشد، اما لندن را از تداوم استراتژي پنهان و لايه هاي زيرين سياست خود بازخواهد داشت. به همين دليل مي توان گفت كه خطاب سخنان ميليبند نه ايران است و نه كشورهاي حوزه خليج فارس ،بلكه خطاب اصلي او با "اوباما" ست .
پنجشنبه 7 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]