واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مركز مطالعات افغانستان شناسي در خراسان جنوبي به بهره برداري رسيد
بيرجند - خبرگزاري مهر: مركز مطالعات افغانستان شناسي (IAS) طي مراسمي با حضور مسئولان يونسكو در دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه بيرجند به بهره برداري رسيد.
به گزارش خبرنگار مهر در بيرجند، رئيس دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه بيرجند پيش از ظهر امروز در آيين افتتاح اين مركز به مرز 460 كيلومتري مشترك خراسان جنوبي با افغانستان اشاره كرد و گفت: دانشگاه بيرجند از گذشته طرح هاي علمي و پژوهشي مختلفي را درباره كشور افغانستان انجام داده است.
حسين فرزانه پور تصريح كرد: اميدواريم با توجه به بحرانهاي مختلف در كشور افغانستان و تاثيرگذاري عدم امنيت اين كشور روي معادلات منطقه اي و معادلات امنيتي ايران، در اين مركز ابعاد مختلف تاريخي، فرهنگي، سياسي افغانستان را شناخته و درك كنيم.
سفير و نماينده دائم ايران در يونسكو نيز در اين مراسم به تحصيل دانشجويان افغاني در مراكز آموزش عالي كشور اشاره كرد و افزود: اميدواريم اين تبادل علمي كه در دوران اشتغال اتفاق افتاده است را در دوارن آزادي و رفع اشتغال از اين كشور شاهد باشيم.
محمدرضا مجيدي اظهار داشت: با راه اندازي اين مركز تلاش مي شود با همكاري موسسه فرهنگي اكو، دفتر مطالعات سياسي و بين المللي وزارت خارجه و ستاد بازسازي افغانستان امكانات لازم جهت تامين ساختمان و امكانات لازم براي اين مركز در كوتاه مدت اقدام و رشته هاي مطالعات افغانستان از مقطع كارشناسي ارشد تاسيس شود.
رئيس افتخاري مركز مطالعات افغانستان شناسي با بيان اينكه اين مركز در تلاش است با جلب حمايت دستگاههاي اجرايي كشور و اخذ مجوزهاي لازم از موازات علوم تحقيقات وفناوري به مركزي معتبر در جهت تمركز فعاليت هاي پژوهشي تبديل شود، تصريح كرد: در اين راستا نمايندگي جمهوري اسلامي ايران در يونسكو و كميسيون ملي يونسكو در جمهوري اسلامي مساعدت اوليه از جمله تصويب كتابخانه مركزي انجام دادند.
مجيدي با بيان اينكه خراسان جنوبي يك استان فرهنگي است، اظهار داشت: تاسيس چنين مركزي در اين استان موجب شناساندن پتانسيل و ظرفيت موجود بر عرصه بين المللي مي باشد.
سفير و نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران با اشاره به اينكه تاسيي مركز مطالعات افغانستان شناسي گامي موثر در جهت رشد، توسعه و عمران اين استان خواهد بود، يادآور شد: اين مركز در ترم جاري و همچنين سال آينده تحصيلي مقدمات چند همايش و نشست علمي ملي و بين المللي در برنامه كار خود دارد.
وي خراسان جنوبي را به دليل نزديكي به كشور افغانستان و همچنين آشنايي با نوع فرهنگ اين كشور بهترين نقطه براي تاسيس مركز افغانستان شناسي دانست و افزود: اين منطقه از ظرفيت لازم جهت تمركز فعاليت هاي علمي مرتبط با افغانستان و از جمله پذيرش دانشجويان افغاني در اين استان خواهد بود.
رئيس موسسه فرهنگي اكو نيز آمريكا و غرب را عاملي زيان آور به كشورهاي افغانستان و پاكستان دانست و افزود: متاسفانه با تبليغات دشمنان كوچك ترين اقدامي كه در كشور انجام شود رنگ و بوي سياسي مي گيرد و افتتاح مراكزي مانند مركز افغان شناسي از سوي سازمانهاي بينالمللي مي تواند عاملي جهت مقابله با اين چالش ها باشد.
محمد رجبي با بيان اينكه ايران و افغانستان داراي يك تاريخ جدانشدني از يكديگر هستند، يادآور شد: اين دو كشور در عرصه هاي علوم، فرهنگ و هنر مي توانند فعاليت هايي را داشته باشند.
در اين مراسم رئيس دفتر منطقه اي يونسكو، دبير كل كميسيون ملي يونسكو، سفير و نماينده دائم ايران در يونسكو ، رئييس موسسه فرهنگي اكو و مسئولين اجرايي خراسان جنوبي حضور داشتند.
پنجشنبه 7 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]