واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: لاري:مردم حسرت دوران اصلاحات را ميخورند
عضو شوراي عالي بنياد باران تاكيد كرد: يكدست شدن دستگاههاي اجرايي و نظارت موجب شده است بسياري از افرادي كه مشكلاتي را در دفاتر نظارت به وجود آورده بودند امروز در قالب هيات اجرايي انجام وظيفه كنند و اين موضوع نگرانيهايي را موجب شده است كه چه كسي ميخواهد بر كاركرد اين افراد نظارت كند.
وزير كشور دولت اصلاحات از انجام برخي نظرسنجيهاي جعلي توسط برخي كانونهاي قدرت خبر داد و گفت: اين كارها مقدمه چيني براي حوادث ناگوار آينده است و در صورت تداوم آن طي روزهاي آينده پشت پرده آن را افشا خواهيم كرد.
عبدالواحد موسوي لاري در گفتوگو با"ايلنا"،با اشاره به دغدغههاي هاشمي رفسنجاني در خصوص سلامت انتخابات،گفت:آنچه در انتخابات شوراها و مجلس هشتم رخ داد دغدغههاي همه دلسوزان نظام و انقلاب را افزايش داد.
وي افزود: در انتخابات شوراها تا به امروز هم كسي از سرنوشت صندوقها اطلاعي ندارد،حتي ناظرين مجلس هم نتوانستند به اطلاعات لازم در اين زمينه دسترسي پيدا كنند.
عضو ارشد مجمع روحانيون مبارز در ادامه تصريح كرد: در انتخابات مجلس هشتم قريب به دو هزار نفر تحت عناوين عجيب از گردونه رقابت خارج شدند و اين انتخابات را به نوعي با بحران رو به رو كردند و بعد از گذشت قريب به يكسال از انتخابات برخي مراكز هنوز تكليفش مشخص نيست.
وي تاكيد كرد: اين رويهها كه آن را بايد به نوعي بدعت ناميد، نشانگر بياحترامي به راي مردم و بالابردن دغدغه دلسوزان انقلاب است كه يكي از اين افراد آقاي هاشمي است كه مبارزات ايشان در قبل و بعد از انقلاب بر كسي پوشيده نيست و وقتي اين تخلفات را ميبيند، نگران ميشوند.
موسوي لاري با بيان اينكه اين موضوع فقط دغدغه آقاي هاشمي نيست، اظهار داشت: همه دلسوزان نظام اين نگراني را در خصوص سلامت انتخابات دارند و در مقطع فعلي به دليل يكدست شدن ناظران و مجريان انتخابات،اين نگراني تشديد شده است.
وي با اشاره به برگزاري انتخابات در دولتهاي قبل گفت: در دولتهاي گذشته اگر گروهي دلمشغوليهايي نسبت به انتخابات داشتند يا دستگاه اجرايي به آنها اطمينان ميداد يا دستگاه نظارت. زيرا دستگاههاي اجرايي و نظارت با تمايلات و گرايشهاي مختلف بودند و يك اطمينان نسبي به وجود ميآمد كه اگر هر يك از اين دو دستگاه بخواهند از قانون تخطي كنند آن ديگري جلويش را ميگيرد.
عضو شوراي عالي بنياد باران تاكيد كرد: يكدست شدن دستگاههاي اجرايي و نظارت موجب شده است بسياري از افرادي كه مشكلاتي را در دفاتر نظارت به وجود آورده بودند امروز در قالب هيات اجرايي انجام وظيفه كنند و اين موضوع نگرانيهايي را موجب شده است كه چه كسي ميخواهد بر كاركرد اين افراد نظارت كند.
وي يادآور شد: وقتي اين افراد از يك سليقه باشند و اجرا و نظارت يكدست شده باشد بايد مسوولين فرمولي پيدا كنند كه به امثال آقاي هاشمي اطمينان دهند كه يكپارچه شدن هيات اجرايي و نظارت خدشهاي به اصل انتخابات وارد نميكند. متاسفانه تا امروز نه تنها اين مساله انجام نشده است يعني اطمينان بخشي به صورت رسمي و قانوني اعلام نشده بلكه نوع رفتار مديران اجرايي بر دغدغهها افزوده است.
موسوي لاري با بيان اينكه مسوولان بايد به مردم اطمينان دهند كه متوليان انتخابات بر مدار قانون عمل ميكنند به حضور محمد خاتمي در انتخابات آينده اشاره كرد و گفت: يكي از ابزارهاي اعتماد سازي حضور پرشور مردم در پاي صندوقهاي راي و نظارت بر كاركرد دستگاههاي اجرايي و نظارت است.
وي تصريح كرد: اگر مردم با شور و نشاط در انتخابات شركت كنند و حضور آنها فراگير شود امكان تخلف در قانون به حداقل ميرسد. اين موضوع در صورتي اتفاق ميافتد كه چهرهاي مانند خاتمي پا به عرصه بگذارد و انتخابات دو قطبي شود.
عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز به انتخاب محمدخاتمي با راي بالاي 22 ميليون در انتخابات رياست جمهوري دور هفتم و هشتم اشاره كرد وگفت: خاتمي به عنوان چهره مقبول در زماني كه توانست 22 ميليون راي را از آن خود كند و مردم با اطمينان به او راي دادند مطمئنا در صورت حضور مجدد در انتخابات به پاي صندوقهاي راي خواهند آمد و طبيعي است كه اين حضور ضريب اطمينان در خصوص سلامت انتخابات را نيز بالا ميبرد هر چند اين موضوع نافي نگرانيهاي موجود نيست.
وي افزود: با توجه به جايگاهي كه خاتمي در افكار عمومي دارد در صورت كانديداتوري در انتخابات، مطمئنا مردم حضوري معنادار در انتخابات خواهند داشت و اين به نفع نظام است و حضور پرنشاط مردم خيلي از شائبهها را برطرف ميكند.
وزير كشور دولت اصلاحات در ادامه گفتوگوي خود با ايلنا از يك سري نظرسنجيهاي جعلي خبر داد و گفت: در حالي كه همه فعالان سياسي اصلاح طلب تلاش دارند تا افكار عمومي را به شركت در انتخابات آينده متقاعد كنند زمزمههايي شنيده ميشود كه برخي كانونهاي قدرت از يك سري نظرسنجيهاي ساختگي نام ميبرند كه به نظر ميرسد مقدمه چيني براي حوادث ناگوار آينده است كه در صورت تداوم اين موضوع آن را افشا خواهيم كرد.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا حضور خاتمي در انتخابات آينده قطعي شده است ؟ گفت: تلقي من اين است كه خاتمي با توجه به اين همه درخواستهايي كه از او براي حضور در انتخابات ميشود و حتي تا آنجايي كه من اطلاع دارم فعالان سياسي بيش از 15 استان نيز در نوبت ملاقات با ايشان هستند تا مطالبه خود را مبني بر حضور خاتمي در انتخابات به اطلاع او برسانند، طبيعي است خاتمي چارهاي جز پذيرش خواسته مردم و حضور در عرصه انتخابات ندارد.
موسوي لاري با اشاره به اظهار نظر كروبي در نمايشگاه مطبوعات مبني بر كنارهگيري خاتمي از عرصه انتخابات گفت: اين خبر را رسانهاي منتشر كرده كه من به خبرهاي آن اطمينان ندارم زيرا اين رسانه مدتهاست تخريب خاتمي را آغاز كرده و مطمئنا آن را ادامه خواهد داد و به نظر ميرسد با توجه به فرمولي كه كروبي پيشنهاد داده مبني بر تشكيل شوراي حكميت و انتخاب فردي كه مورد اقبال مردم است، ميتواند راهكار مناسبي براي تعيين كانديداي واحد با توجه به نظرسنجيهاي انتخاباتي باشد در صورتي كه اين شورا و نظرسنجيها نشان دهد فرد ديگري غير از آقاي كروبي مورد اقبال مردم هستند به اين معناست كه ايشان بايد از عرصه انتخابات كنارهگيري كنند.
وي با بيان اينكه اگر خاتمي در عرصه انتخابات حضور يابد دو اتفاق مهم رخ خواهد داد، اظهار داشت: اولين اتفاق مهم اين است كه اجماع اصلاح طلبان محقق ميشود و اختلاف نظري در اين خصوص رخ نخواهد داد و همه گروهها با توجه به جايگاه مستحكميكه خاتمي در بين تودههاي مختلف دارد پشت سر او حضور مييابند.
عضو شوراي بنياد باران در ادامه تصريح كرد: دومين اتفاق مهم اين است كه حضور خاتمي موجب شركت با نشاط مردم در انتخابات ميشود. مردم از دوران اصلاحات خاطرات شيريني را عليرغم همه بحران آفرينيها و مشكلتراشيها كه براي دولت اصلاحات به وجود ميآوردند، به ياد دارند و امروز مردم با نگاه به گذشته انگشت حسرت به دهان ميگيرند و اتفاقاتي كه طي اين چند سال رخ داد باعث شده در چهره مردم حسرت بازگشت به آن دوران كاملا مشاهده شود و مردم احساس ميكنند اگر آن دوران ادامه پيدا ميكرد اين چنين در مسايل داخلي و خارجي با مشكل روبرو نبودند.
موسوي لاري در پايان اين گفت وگو به شوراي حكميت اصولگرايان اشاره كرد وگفت: من از ابتدا گفتم كه اصولگرايان چارهاي جز ايستادن پشت سر احمدي نژاد ندارند و معتقدم آنها جسارت مطرح كردن كانديداي ديگر غير از احمدي نژاد را ندارند.
پنجشنبه 7 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]