واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: فريب بزرگ
مرتضي طلايي:
طبق تحقيقات انجامشده 75 درصد فعالان شركتهاي هرمي سرمايه خود را از دست ميدهند.
يكي از ويژگيهايي كه ريشه در غريزه و طبيعت انسانها دارد، حب مال است. دنيا با ويژگيهاي جذاب خود، طبع نامحدود بشر و منابع محدود موجود همه و همه در كنار هم باعث شده است تا در طول تاريخ حيات انسانها بر روي زمين همواره رقابتي بر سر منابع و منافع موجود درگيرد. اديان الهي به عنوان نسخههاي راهنما و هدايتگر انسانها موضع مشخصي در برابر مسئله حب مال داشتهاند و تلاش براي دنيا را محبوب اما دنياپرستي و اسير ظواهر آن شدن را مضموم شمردهاند. ميبينيم كه در قرآن كريم آمده است: جزء از حاصل سعي و تلاش چيزي براي انسان نيست> و آيات متعددي در نفي دارا شدن بلا حجت يا مال اندوزي لجام گسيخته.
جهان جديد و تحولات عصري به همراه خود تغييرات شكلي فراواني را به ارمغان آورده است. جهان جديد سرشار از امكانات نوين و مظاهري خواستني است و اگر سرعت را يكي از ويژگيهاي مهم و بنيادين اين دوره بدانيم، همزادي نيز براي خصايص انساني داشته همان ميل به سرعت بخشيدن به جريان دريافت منابع مادي يا به تعبير سادهتر به سرعت ثروتمند شدن. فعاليتهاي ناسالم اقتصادي به ويژه در كشورهاي در حال توسعه كه اقتصاد كاملاً به ساماني ندارند در پيش چشم افراد نمونههاي زندهاي را ايجاد ميكند كه طي آن فردي در كوتاه مدت به داراييهاي كلان ميرسد و اين تجربههاي عيني، وسوسه ثروت كلان در مدت كوتاه را در دل بسياري تقويت ميسازد. در سالهاي اخير اين ميل و خواسته تقويت شده به شكل فزايندهاي چهره خود را در قالب فعاليتهاي ناسالم شبكهاي و شركتهاي هرمي نشان داده است.
در طول فعاليت خود در جايگاه رئيس پليس تهران بارها شاهد بودهام كه اين فعاليت مفسده انگيز چگونه به صورت خزنده و با نفوذ در خانوادهها با نهايت تاسف و تأثر موجب بروز جرايمي سنگين چون، سرقت، آدمربايي و يا حتي قتل ميشود. اصل و اساس فعاليت شركتهاي هرمي را بايد در بازاريابي شبكهاي جستجو كرد كه ذاتا فعاليت مردودي نيست. با ظهور پديده اينترنت و امكان فعاليت تجاري تحت شبكه، بسياري از شركتها با هدف حذف هزينههاي تبليغات و ساير هزينههاي لازم براي فروش، به اين نوع بازاريابي روي آورده و حتي سعي كردند كه با يافتن بازاريابهاي شبكهاي، فروش خود را از اين طريق انجام دهند اما اين روش تجارت كجا و فعاليتهاي كثيف شبكهاي و زنجيرهاي كه طي آن و مطابق تحقيقات بيش از 75 درصد فعالان سرمايه خود را از دست ميدهند.
حدود دو سال پيش به دعوت يكي از دوستان براي سخنراني به جمعي رفتم كه در ظاهر شركتي قانوني و با مجوزهاي لازم بود اما بعد مشخص شد كه اين شركت نيز در فعاليتهاي شبكهاي فعال است در سخنراني خود و در اكثر اوقات با انتقاد از فعاليتهاي شركتهاي هرمي به تبيين فعاليتهاي سالم اقتصادي پرداخته اما در انگيزههاي پليد اين گونه شركتها همين بس كه اين سخنراني انتقادي را با حذف و تقطيع به وسيلهاي براي تبليغ فعاليتهاي خود قرار دادهاند؟! راقم اين سطور انگيزهاي جز اين ندارد تا به خانوادهها و جوانان عزيز ايراني هشدار دهد كه وقاحت و مال دوستي فعالان هرمي آن قدر زياد هست كه از هر ابزار دروغين براي غارت سرمايههاي شما و دستيابي به اميال كثيف مالي و ضد اخلاقي خود بهره بگيرند.
آن چنان كه شوراي محترم نگهبان در بررسي طرح ممنوعيت فعاليت شركتهاي هرمي ميان فعاليتهاي قانوني و شرعي شبكهاي با فعاليتهاي ناسالم هرمي قايل به تفكيك گرديده است، بايد اين تفكيك را محترم شمرد اما به عنوان امين ساليان خانوادههاي ايراني باز هم عرض ميكنم كه در اكثر قريب به اتفاق موارد بايد فعاليتهاي اين گونهاي را تحريم نمود تا با جنبشي مردم بساط اين كلاهبرداران و كلاهبرداريهاي نوين از جامعه برچيده شود.
پنجشنبه 7 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]