تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):درباره آيه «ياد خدا بزرگتر است» ـ : به ياد خدا بودن در هنگام روبه رو شدن با حلال و ح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855892189




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چیزهای خوبی در یک ساعت می.شود نوشت!


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:



گفت.وگو با جان آپدایک درباره نوشتن و نویسنده بودن
جان آپدایك از نویسندگان مطرح آمریكایی است كه توانسته دوبار جایزه معتبر پولیتزر و نیز دوبار جایزه ملی کتاب آمریکا را از آن خود كند. وی بیش از پنجاه عنوان کتاب در زمینه.های رمان، داستان کوتاه، شعر، نقد، کتاب کودک و نمایشنامه منتشر كرده. است كه برخی از آنها در ایران ترجمه و منتشر شده .است که از جمله می.توان به كتاب «فرار كن خرگوش» با ترجمه سهیل سُمّی اشاره کرد. آنچه می.خوانید بخشی از گفت.وگویی است كه با این نویسنده در شیكاگو انجام گرفته. است. آپدایک در ۲۷ ژانویه ۲۰۰۹در گذشت.

اولین بار چه زمانی بود که به فکر نویسندگی افتادید؟
مادرم رویای نویسنده شدن را در سر می.پروراند و من همیشه تایپ کردن او را در اتاق.نشیمن می.دیدم. در واقع اتاق نشیمن جایی بود که زمان مریض بودن به آنجا می‎رفتم، می‎نشستم و مادرم را تماشا می‎کردم. بی.تردید او تلاش قهرمانانه.ای می.کرد، نامه.هایی كه با پاکت.های قهوه.ای به مجله «ساتردی اونینگ پست» در نیویورک یا حتی فیلادلفیا، درآن سال‎ها ارسال می.كرد و آنها هم این نامه.ها را باز می.گرداندند، اما همه .اش را می.توان تلاشی با ارزش به حساب آورد كه باهزینه کم پستی و کوشش بی.وقفه انجام می.گرفت. ولی علاقه واقعی‏ام – عشق حقیقی من- هنر.های تجسمی بود؛ یعنی هنری كه در آن موفق.تر بودم و كارم را با آن شروع كرده بودم. مادرم متوجه شد که درس.های طراحی و نقاشی را خوب فرا گرفته.ام. در واقع هنری را که دبیرستان پیشنهاد کرده .بود انتخاب كرده .بودم. من به .هاروارد رفتم، در حالی كه هنوز خودم را به عنوان کاریكاتوریست با استعداد به حساب می.آوردم. کارم را در مجله «هاروارد لمپون» نه به عنوان یک نویسنده بلكه به عنوان یک كاریكاتوریست شروع کردم؛ اگر چه نوشتن یكی از علاقه.های اصلی من بود.

آیا خودتان را نویسنده‎ای داستانی یا غیرداستانی یا ترکیبی از هر دو می‎دانید؟ گویا شعر هم گفته‎اید.
من شعرهای ضعیف زیادی گفته‏ام ولی یکی از شعرها نسبتا خوب بود. با توجه به این.که می‎دانستم از راه شاعری پولی در نمی.آید به دنبال داستان.نویسی افتادم. نویسندگانی که تحسین‏شان کرده‏ بودم بسیاری از آنها مقاله‏های زیادی نوشته‎ بودند مثل رابرت بنچلی و من هم وقتی جوان بودم چنین کاری انجام دادم و چندتا از مقالاتم را فروختم. اما وقتی در تلاش برای داستان.نویسی بودم (چند دوره داستان نویسی در هاروارد گذراندم ) متوجه چیزی شدم. داستان.نویسی مثل اسبی است که نمی‎دانید اینجاست اما اگر بر پشت آن بپرید چیزی در زیرتان شروع به حرکت و تاخت و تاز می‎کند. وقتی که شروع می.کنید به نوشتن داستان، واقعاً به جهان خیالی و جالبی وارد می‎شوید؛ بنابراین گمان می.کنم آرزو داشتم داستان‏نویس شوم. خودم را برای شکست و عدم مقبولیت آماده کرده بودم چراکه به آن‎چه برای مادرم اتفاق افتاده بود آگاه بودم. می‎دانستم او کسی بوده که برای نوشتن تلاش کرده و واقعا نتوانسته کارش را چاپ کند اما به خودم پنج سال فرصت دادم که اگر نتوانستم در طی این سال.ها چیزی چاپ کنم، می‎فهمم که از استعداد نویسندگی بی.بهره.ام. اما به هر صورت نوشتنم به نتیجه رسید و تا حدی آنها را راحت چاپ کردم.

اولین چیزی که نوشتید و چاپ کردید چه بود؟
در حقیقت، زمان نوجوانی‎ به مجلات زرد چند شعر فروختم. یادم هست یکی از شعرها این بود «پسری که باعث صدای جیرجیر تخته سیاه می‎شود» که درباره پسری بدجنسی بود که عمدا صدای جیرجیر گچ را در می‏آورد. برای آن شعر شاید 5 یا 10 دلار پول دریافت کردم ، اما امیدوار بودم که کارم در مجله نیویورکر هم چاپ ‎شود؛ جایی که وقتی 11 یا 12 ساله بودم اسمی درکرده بود.

یک قاعده کلی و معروف درباره نویسندگی هست؛ «درباره چیزی که می.دانید بنویسید» از نظر جغرافیایی، به نظر می‏رسد که شما کم وبیش این مسئله را رعایت کرده‏اید؟
همیشه آن چیزهایی را که با چشمانم می‎بینم و می‏فهمم بیان کرده‎ و فراتر از آن نرفته‎ام. سعی کرده‏ام به همین شیوه ادامه دهم تا از طبقه متوسط آمریکایی چیزهای بیشتری بفهمم. کتاب‏های زیادی درباره برزیل و همین طور رمانی نوشته.ام که ماجرایش در آفریقا می‎گذرد، اما حقیقت این است که نگاهم به زندگی از دریچه نگاه کسی بوده که در آمریکا زندگی کرده و دوران کودکی، کشمکش‎ها، دست و پا زدن‏ها و سختی‏هایش همه در آمریکا گذشته است.

نویسندگان مورد علاقه‎‏تان چه کسانی بودند؟
یکی از نویسندگان مورد علاقه.ام آگاتا کریستی بود و همین.طور یک گروه آمریکایی به نام الری کوئین که کتاب‎های زیادی از آنها خوانده بودم. فکر می‏کنم یک چیزی حدود40 کتاب از ارل استنلی گاردنر را تا قبل از 15 سالگی یا حول و حوش آن خواندم. به این ترتیب، مطالعه کردن برایم یک عادت شد. بعد کمی تغییر روش دادم و خودم را به چالش کشاندم. به خاطر دارم در 15 سالگی به کتابخانه رفتم و «سرزمین هرز» تی.اس.الیوت را برداشتم و شروع به خواندن آن کردم چون شنیده بودم که این اثر، از شاهکار.های ادبیات مدرن است. بااین‎که خواندن این کتاب اتفاقی بود، اما شاید بهترین شیوه می.توانست باشد چون به این شکل شما مجبور نیستید و به راحتی می‎توانید به دنیای شگفت‎انگیز کتاب‎ها نگاه کوتاهی بیندازید. برای مطالعه کردن، کتابخانه‎ای دوست داشتنی با دیوارهای کتاب وجود داشت و به یاد می.آورم که از اول تا آخر قفسه کتاب‎های پی.جی. وودهاوس را خواندم. از طرفی سلیقه‎ام به طنز نزدیک بود و به نظرم واقعا عجیب است که چرا طنزپرداز نشدم؛ هر چند شاید در کارم شوخ طبعی داشته باشم، اما اولین آرزویم این بود که طنزپرداز بشوم مثل توربر و بنچلی و ای بی وایت، مردم را بخندانم. فکر می‎کردم که این کاردرستی است چون خندیدن چیزی بود که جامعه تا حدی از آن احساس محرومیت می.کرد. به هر حال، کتاب‎های زیادی خواندم. همچنین به خاطر می‎آورم که عادت داشتم روی مبلی قدیمی با یک جعبه کشمش دراز بکشم و خودم را ملزم کنم دو کتاب در بعد از ظهر بخواندم.

از خواندن آثار کدام نویسندگان لذت می.برید؟ برای سرگرمی و هیجان چه رمان‎هایی می‎خوانید؟
چند نویسنده معاصر هستند که سعی می‎کنم که کارهایشان را وفادارانه دنبال کنم؛ مثل آنی تایلر که کارش را از وقتی که خیلی جوان بود، یعنی قبل از این که کتابش پرفروش‎ شود می.خواندم. فکر می‏کردم که او واقعا یک نویسنده جادویی و رمان‎نویس خیلی خوش قریحه است. سعی او این است که به شما نشان دهد، قصد انجام چه کاری را دارد؛ نمایش زندگی.ای عادی که ارزش نوشتن دارد! یقینا فیلیپ راث نویسنده‎ عجیبی است، او لیبرال.تر از آنی است که فکرش را بکنید. بعد از مرور و تحسین بیش از حد کارهای قبلی‎اش رو به عقب رفته.‎ام. موریل اسپارک و آیریس مورداک از نویسندگان انگلیسی بودند که سعی کردم از آنها عقب نباشم. به تازگی کتابی از یک نویسنده ایرلندی، کالم تویبین، به نام «خداوندگار» «The Master» خوانده.ام. در نوع خود بسیار جالب، اما به شیوه.ای غیر معمول نوشته شده با این حال تلاشی ستودنی بود برای خلق رمانی که هرگز قبلا نوشته نشده بود. همچنین کتاب‏های کلاسیک زیادی را خوانده.ام؛ بعضی از آنها را دوباره می‎خواهم بخوانم و برخی دیگر را برای اولین بار. اخیرا کتاب «بازار خود فروشی» را بالاخره خواندم. تا حالا که 70 سالم است کتاب«بازار خود فروشی» را نخوانده بودم. خیلی می.توان لذت برد وقتی که خودتان را در مکتب ادبیات کلاسیک قدیمی قرار می‏دهید.

بدون شک کسانی هستند که دوست دارند نویسنده شوند و نویسندگان جوانی که علاقه.مندند به سفارش.های شما در باره نویسندگی گوش دهند. چه توصیه‎ای برای آنها دارید؟
تمایلی به نصیحت کردن نویسندگان جوان ندارم چرا که معتقدم هر چه گفته شود فایده ندارد. این مثل موسیقیدان یا هنرمند شدن نیست که یک سری مهارت‏ها باید کسب شود. نوازندگان از آن.جا که می.توانند با آن سرعت و دقت پیانو و ویولن بزنند مرا متحیر می.کنند. بدیهی است که آنها نیاز بیشتری به آموزش دارند در حالی که بعضی وقت‎ها نویسندگان نیاز به هیچ آموزشی ندارند و بعضی از نویسندگان آماتور بهتر از آنهایی که دکترای نویسندگی خلاق دارند کار می.کنند. در حال حاضر کالج‎ها تمایل زیادی به آموزش دارند و دوره کامل کلاس‏های نویسندگی خلاق را ارائه می‎دهند. اگر چه زمانی که دانشجو بودم دوره‏ نویسندگی گذراندم، اما در مورد ارزش گذراندن دوره نویسندگی کمی تردید دارم. فکر می‎کنم که شاید آنچه را که نویسندگان جوان از دست داده‎اند مفهوم نویسندگی به عنوان یک حرفه است. وقتی جوان بودم، نویسندگی هنوز هم یک حرفه محسوب می‎شد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن