واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
تا پیش از اختراع دستگاه چاپ توسط یوهانس گوتنبرگ آلمانی قلم و دوات و پیش از آن نیز تیشه و چکش برای نوشتن(حتی نوشتن نامه.های دولتی و خبرنامه.های مرسوم زمان.های قدیم) به کار می.رفتند، اما فتح قسطنطنیه در سال1453، دنیا و به.ویژه اروپا را وارد عصر جدیدی کرد. این عصر موسوم به رنسانس یا تولد مجدد و معنای آن نگاه دوباره اروپاییان به فرهنگ و تمدن یونان و روم باستان است.
در دوران رنسانس فضای جدیدی برای انجام نوآوری.ها و اختراعات جدید ایجاد شد که دستگاه چاپ گوتنبرگ نیز یکی از دستاوردهای مهم بشر طی این دوره است.
دستگاه چاپ گوتنبرگی به سرعت در اروپای آن زمان رواج یافت. در سال.های بعد و در سده.های نوزدهم و بیستم دستگاه چاپ دچار تحولات بسیار شد تا اینکه در آخرین دهه.های قرن بیستم و با رواج استفاده از رایانه.های شخصی (پی.سی) دستگاه جدید چاپ تحت عنوان چاپگر یا پرینتر وارد بازار شد.
چاپگر یا پرینتر یکی از تجهیزات جانبی رایانه است که متن یا تصویر ایجاد شده به وسیله رایانه را روی کاغذ حک می.کند.
پرینتر تبلتی یا چاپگر موبایلی از راه دور
اخیرا و در پی تحولات شگرف تکنولوژیک، دستگاه پرینتر مجهز به تبلت 7 اینچی لمسی مبتنی بر سیستم.عامل آندروید 2/1 با قابلیت.های چاپ، کپی، اسکن، فکس و اتصال به اینترنت بدون نیاز به کامپیوتر وارد بازار شده است.
این پرینتر که مجهز به فناوری. ePrint است این امکان را به کاربران می.دهد که از طریق نرم.افزار پرینتر که به.صورت پیش فرض روی تبلت این دستگاه نصب شده، عملیات کپی، اسکن و فکس را انجام دهند. همچنین با استفاده از این نرم.افزار می.توان سند اسکن.شده را به کارت حافظه یا کامپیوتر انتقال داد. در همین چارچوب گزارش.ها و اخبار حکایت از ورود این فناوری به بازار ایران دارد. آخرین محصولات این فناوری در 2مدل به بازار ایران معرفی شده.اند.
این فناوری در واقع، نیاز به سیم، کابل، شبکه وحتی رایانه برای پرینت گرفتن را مرتفع می.کند. فناوری انحصاری ePrint یک راه حل چاپ از راه.دور و موبایلی است. ویژگی اصلی ePrint این است که کاربر می.تواند بدون نیاز به هیچ درایور، نرم.افزار و کابل و فقط از طریق ای.میل در هر جای دنیا که باشد به چاپگر خود دستور پرینت بدهد.
از مشخصات این تکنولوژی می.توان به ارسال محتوا با حجم حداکثر 5مگابایت و 10 فایل در هر ای.میل اشاره کرد.
این فناوری برای تمامی قشر کاربران ازجمله شرکت.های بزرگ، شرکت.های متوسط و کوچک، کارمندان دورکار و حتی مصرف.کنندگان خانگی کاربرد دارد. در واقع ePrint مبتنی بر فناوری ابر (Cloud-Based) است نه فناوری بی.سیم.
ePrint به کارمندان سازمان.ها این امکان را می.دهد که وقتی در ماموریت هستند تنها از طریق تلفن همراه خود که به اینترنت متصل است اسناد خویش را به.صورت مستقیم برای چاپ به پرینتر در شرکت ارسال کنند. همچنین کارمندانی که دائما در سفر هستند یا از راه دور با یک سازمان کار می.کنند برای ارسال مدارک و اسناد، به.صورت مستقیم می.توانند به شرکت پرینت بفرستند.
اما چاپگرها چه از نوع موبایلی یا تبلتی و چه از انواعی که به رایانه اتصال می.یابند دارای ویژگی.ها و خصوصیات متفاوتی هستند.
انواع چاپگرها عبارتند از: چاپگر ماتریس سوزنی، چاپگر لیزری، چاپگر جوهرافشان، تماسی و غیرتماسی. استفاده از چاپگرهای جوهرافشان از اواسط دهه ۱۹۸۰ مطرح و به سرعت، متداول شد. شاید یکی از مهم.ترین دلایل رشد سریع این نوع از چاپگرها قیمت مناسب آنها نسبت به کیفیت و کارایی.شان باشد.
چاپگر جوهرافشان
این چاپگر.ها شامل چندین مخزن رنگ هستند که در عرض کاغذی که آماده چاپ است حرکت می.کنند. هر مخزن همچنین مخازن رنگ برای چاپ دارد. هر مخزن رنگ شامل یک محفظه پرتاب بوده که در انتهای آن یک لوله برای انتقال رنگ به سطح کاغذ وجود دارد. در پایین محفظه پرتاب مخازن، یک مقاومت برای ایجاد گرما وجود دارد. هر نقطه رنگی، از انتقال رنگ روی کاغذ به روش یاد شده ایجاد می.شود که تمامی تصاویر از مجموعه این نقاط ریز به.وجود می.آیند.
چاپگر سوزنی
در این نوع چاپگرها هد چاپگر متشکل از 9 تا 24 سوزن است که در یک یا دو خط پشت.سرهم و به.طور مستقیم قرار دارد. در انتهای هر سوزن یک سیم پیچ وجود دارد. برای چاپ، از سیستم به سیم پیچ انتهای هر سوزن مورد نظر سیگنالی ارسال می.شود که پس از تقویت به سلونوئید سوزن.ها ارسال می.شود و به.دلیل میدان مغناطیسی حاصل از سلونوئید، سوزن به سمت کاغذ پرتاب می.شود.
بین کاغذ و سوزن مورد نظر نوار آغشته به رنگی (مانند کاربن) وجود دارد که بر اثر برخورد سوزن به آن و اصابت نوار رنگی به کاغذ نقطه.ای روی کاغذ ایجاد می.شود که متون و تصاویر از کنار هم چیده شدن این نقاط به.وجود می.آیند.
چاپگر گرمایی
این نوع چاپگرها در دستگاه.های فکس مورد استفاده قرار می.گیرند، به.گونه.ای که ایجاد گرمای نقطه.ای روی کاغذهای مخصوص باعث تغییر شیمیایی می.شود. پس باید کاغذهای این نوع چاپگرها نیز مخصوص باشد.
چاپگر لیزری
اساس کار این نوع چاپگرها، استفاده از ذرات رنگی باردارشده است. متن یا تصویر مورد نظر به.صورت خط به خط روی استوانه.ای که با اکسید روی و مواد دیگر پوشیده شده است و درام نامیده می.شود به.صورت بار الکتریکی تابیده شده و منتقل می.شود. با چرخش استوانه و عبور آن از نزدیکی محفظه رنگ، ذرات رنگ باردارشده و نقاط باردارشده روی استوانه منتقل می.شوند. هنگامی که کاغذ که خاصیت الکتریکی بسیار قوی.تری نسبت به استوانه دارد از کنار استوانه عبور می.کند، ذرات رنگی باردار را جذب خود کرده و در اصل متن یا تصویر به.صورت نقاط بسیار ریزی روی کاغذ منتقل می.شود. برای تثبیت نقاط رنگی، کاغذ را گرم می.کنند و عملا رنگ روی کاغذ تثبیت می.شود.
چاپگر تصعید رنگ
فناوری چاپ در این نوع چاپگرها، مانند چاپگرهای لیزری است؛ با این تفاوت که در انتقال رنگ از مخزن به سطح درام، از پودر رنگ استفاده نمی.شود بلکه جوهر را تصعید کرده و بخار رنگ روی درام منتقل می.شود و تمامی مراحل مانند چاپگرهای لیزری است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1435]