واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
>> برداشت روسی از خطر اسرائیل برای جهان ایراس: حساسیت کشورهای غربی به رهبری امریکا به فعالیت.های هسته.ای برخی کشورها از جمله ایران و در مقابل اغماض. قابل تأمل آنها در خصوص فعالیت.های نظامی- هسته.ای اسرائیل نه تنها در خاورمیانه، بلکه در سایر کشورها محل سئوالات بسیاری بوده و است. محافل سیاسی و رسانه.ای روسیه نیز با اشاره به این دوگانگی، دولت.های اروپایی را به مشارکت نزدیک با اسرائیل در ساخت سلاح.های هسته.ای و بیولوژیکی متهم می.کنند. به باور آنها همان طور که روندها به ویژه در سال.های ابتدایی شکل.گیری اسرائیل نشان می.دهد، فرانسه و امریکا همکاری نزدیکی با تل.آویوو در ساخت این بمب.ها داشته.اند. در این بین، هرچند مقامات اسرائیلی با تأکید بر وجود تهدید پایدار از ناحیة کشورهای مسلمان بر ضرورت تجهیز ارتش این کشور به تجهیزات کارآمد نظامی تأکید می.کنند، اما کارشناسان از جمله تحلیل.گران روسی، ساخت و انبار سلاح.های متعدد هسته.ای و بیولوژیکی را با تهدیدات.های بالقوة معطوف به اسرائیل هم.سان ندانسته و توجیهات تل.آویوو را قابل پذیرش نمی.دانند.
در سال ۲۰۰۳ مقامات اسرائیلی خبرگزاری بی.بی.سی را بدلیل نمایش فیلمی مستند در.باره تاریخ هسته.ای اسرائیل و محاکمه وانونو «جاسوس هسته.ای» و بیماری در میان کارگران مجموعه دیمونا به یهود.ی.ستیزی متهم کرد. قابل توجه این که این برنامه با سوالات معمولی نظیر؛ «چه کشوری در خاورمیانه دارای سلاح هسته.ای ثبت نشده است؟»، «در چه کشوری کنترل خارجی بر منابع هسته.ای وجود ندارد؟» و «چه کشوری جاسوس هسته.ای خود را به ۱۸ سال زندان محکوم کرده است» آغاز شده بود. امروز در حالی جامعه جهانی آشکارا توجهی فزاینده و اغلب غیرمستدل به برنامه.های هسته.ای برخی کشورها از جمله ایران نشان می.دهد که تحقیق در خصوص برخی حقایق مربوط به ساخت و انباشت سلاح هسته.ای توسط اسرائیل، کشوری که به عنوان یک دموکراسی از آن نام برده می.شود، اما بصورت نظام.مند مانع از فعالیت بازرسان بین.المللی از تأسیسات خود می.شود، با اغماض.ها و چالش.های بسیار مواجه است. این کشور از قضا تنها کشور جهان است که با تصمیم سازمان ملل متحد ایجاد شده و به گمان کارشناسان از ذخایر عظیمِ نه تنها سلاح هسته.ای، بلکه سلاح شیمیایی و بیولوژیکی برخوردار است.
اسرائیل از همان آغاز پیدایش نشان داد که به قوانین حقوق بین.الملل و رفتار متمدنانه در عرصة سیاسی خارجیِ چندان اعتقادی ندارد. در عمل نیز طی تاریخ کوتاه این کشور، «ضربات انتقام.جویانه» و «حملات پیشگیرانه» آن به خاک کشورهای عرب همسایه از جمله اشغال بخش.هایی از سرزمین.های آنها با لزوم مقابله با تهدید نابودی اسرائیل توجیه شده است. با این ملاحظه، تل.آویو زیر پوشش افسانة دشمنی پایدار همه جهان عرب و حتی فراتر از آن همه جهان اسلام با اسرائیل، نیروهای مسلح نیرومندی مجهز به مدرنترین تجهیزات را ایجاد کرده است. لازم به ذکر است که هرچند وجود سلاح.های کشتار جمعی اسرائیل رسما نه تائید و نه تکذیب می..شود، اما برای گفتن اینکه کسی در داشتن این سلاح.ها آنهم در مقادیر زیاد شکی ندارد، شجاعت بیش از حد مورد نیاز نیست. برخی از منابع به این امر اشاره می.کنند که اسرائیل از همان سال ۱۹۴۸ در جریان جنگ.های خود با اعراب از این سلاح.ها استفاده کرده است. یک منبع اسرائیلی بنام آونِر کوئِن در این خصوص تصریح دارد که نیروهای مسلح کشورش در آن. زمان «مواد بیولوژیک» را در جنگ بکار برده.اند.
یک منبع دیگر بنام اوری میل اشتین خاطر نشان می.شود که در سال ۱۹۴۸ در بسیاری از دهکده.های عربی برای جلوگیری از بازگشت مردم به محل زندگی خود، چاه.های آب مسموم شدند. او همچنین به این مساله اشاره می.کند که علت شیوع تیفوس در عکو در ماه مه ۱۹۴۸ یک عملیات ویژه و موفق ارتش اسرائیل بود. همچنین می.توان بیاد آورد که کمیته فلسطینی-عربی در جولای سال ۱۹۴۸ اعلام کرد شواهدی در دست دارد که نیروهای مسلح اسرائیلی مسئول شیوع وبا در مصر در نوامبر سال ۱۹۴۷ و در روستاهای سوریه در نزدیکی مرز فلسطین و سوریه هستند. شاهد این مدعا نیز «اسارت چهار سرباز اسرائیلی در نوار غزه بدست سربازان مصری در ماه مه ۱۹۴۸ بود. این دستگیر شدگان بهمراه خود ظروفی حاوی محرک.های اسهال و تیفوس داشتند. به گفته یکی از این اسیران بنام داوید گورین، گروه آنها از فرماندهی خود دستور گرفته بود تا چاه.های آب را در منطقه استقرار یگان.های مصری با تیفوس و اسهال آلوده سازد و به این وسیله آنها را از کار بیاندازد» (نیویورک تایمز، ۲۴ جولای ۱۹۴۸).
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 385]