تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فتوا دهندگان بزرگانِ دانشمندان‏اند و فقيهان پيشوايانى كه از آنان بر اداى پيمان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837190127




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

روكش كردن آنزیم ها


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: یكی از دغدغه.های شركت.های صنایع غذایی جهان، بهبود كیفیت، نگهداری و بسته.بندی "مواد غذایی" برای دور تگه داشتن آن.ها از آسیب باكتری.ها و آنزیم.های تخمیركننده است. مثلا این.که چگونه می.توان طول عمر و ماندگاری شیر را افزایش داد؟ (البته شیر خوراکی نه شیر جنگل) یا این.كه چگونه می.توان از آلوده.شدن محیط زیست توسط مواد زائد یا پساب.های كارخانه.های صنایع غذایی جلوگیری كرد؟ زیرا در آنها آنزیم.ها و پروتئین.های فراوانی وجود دارد كه با ایجاد محیط مناسب برای رشد باكتری.ها و انگل.ها، محیط زیست را آلوده می.سازند.
فساد مواد غذایی، اغلب به دو روش صورت می.گیرد: ۱- توسط یك عامل میكروبی خارجی. ۲- توسط آنزیم.هایی كه واكنش.های تخمیری را سرعت می.بخشند.
آنزیم.ها، پروتئین.هایی هستند که سرعت واكنش.های شیمیایی را بالا می.برند، مثلا می.توانند زمان فاسد.شدن میوه.ها را از چند ماه به چند روز كاهش دهند. البته باید به این نكته توجه داشت كه می.توان از آنزیم.ها برای تولید مواد با ارزش غذایی سود جست ودر فرآیندهای مفیدی مانند "تخمیر نان" و "تخمیر شیر در تولید پنیر" از آن.ها استفاده کرد. همچنین آنزیم.هایی به نام "پكتیناز" در صنایع تولید آب.میوه برای شفاف كردن آن به كار می.روند.
اگر بتوان به روشی آنزیم.ها یا باكتری.ها را از محیط عمل دور كرد، فرآیند فساد مواد غذایی به تأخیر می.افتد. با تكامل نانوفناوری و شناخت محققین از ذرات ریز و بنیادی مواد و دست بردن در ساختار مواد از طریق ریزترین ذرات آن.ها، توانایی.های جدیدی در صنایع مختلف -از جمله صنایع غذایی- به وجود آمده.است، به عنوان مثال می.توان به "روكش.كردن آنزیم.ها و پروتئین.ها" اشاره كرد.
با روكش.كردن آنزیم.ها، آن ها را از محیط فعالیت دور کرده و مانع از فعالیت آن.ها می.شوند. به این ترتیب، فساد مواد غذایی به تأخیر می.افتد و طول عمر آن ها افزایش می.یابد.
آنزیم.ها تنها در محیط های زنده رشد و فعالیت می.كنند و در خارج این محیط.ها به سرعت تخریب می.شوند. یكی از پروژه.های مهم كه در مراجع علمی مورد توجه قرار گرفته است، روكش.كردن آنزیم "توسط یك ساختار پلیمری" (۱) می.باشد. با این روش آنزیم. ها تا ۵ ماه فعال می مانند. به گفته. محققین تبدیل آنزیم.های آزاد به این نانوذراتِ حاوی آنزیم، باعث ثبات خاصیت كاتالیزوری (۲) آن.ها می.شود. در این روش یك شبكه كامپوزیتی (۳) را با فرآیند پلیمریزاسیون در اطراف هر مولكول آنزیم ایجاد می.کنند تا از تخریب آن جلوگیری شود. این نانوذراتِ حاوی آنزیم قطری حدود ۸ نانومتر دارند و در دمای ۴ درجه. سانتیگراد تا ۵ ماه عمر می.كنند.
"روكش.كردن آنزیم.ها"، یكی از فرآیندهای مهم در صنایع غذایی برای حفظ، افزایش كیفیت و بهبود بسته.بندی مواد غذایی است، كه با پیدایش نانوفناوری، اجرای آن.ها آسان.تر شده.است.
(۱) پلیمرها عموما موادی با ساختار كربنی هستند كه از به. هم پیوستن واحدهای یكسان که "مونومر" نامیده می شوند، به دست می.آیند.
(۲) كاتالیزورها موادی هستند كه سرعت واكنش.های شیمیایی را افزایش می.دهند ولی خود در واكنش شركت نمی.كنند. آنزیم ها هم نوعی کاتالیزور می.باشند که در فرآیندهای غذایی شرکت می کنند.
(۳) مواد كامپوزیتی از دو یا چند ماده متفاوت، كه هر كدام خاصیت منحصر به فردی دارند، تشكیل شده.اند. با تركیب.كردن این مواد، به ترکیبی دست می.یابیم كه مجموعه خواص. مواد تشكیل دهنده را همزمان دارد. برای مثال بتن آرمه هم از خاصیت سختی بتن بهره.مند است و هم از خاصیت انعطاف پذیری آهن و بنابراین در برابر زلزله مقاوم است.
منبع:باشگاه دانش.آموزی نانو






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن