تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آدمى با نيّت خوب و خوش اخلاقى به تمام آن چه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امنيت محي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816895919




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به عملكرد قفل هاي سخت افزاري و نرم افزاري


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: نگاهي به عملكرد قفل هاي سخت افزاري و نرم افزاري
اين قفل ها بعضاً به صورت يك رابط، روي پورت پارالل سيستم نصب مي شوند كه البته هر دو نوع آن عملكرد مشابه دارند.


شايد تا به حال بارها شنيده ايد كه براي جلوگيري از استفاده غيرمجاز از برنامه ها يا تكثير غيرقانوني آنها، اصطلاحاً به آنها قفل مي زنند. قفل گذاري كلاً به دو روش نرم افزاري و سخت افزاري صورت مي گيرد.
قفل سخت افزاري
چنانچه از سخت افزار خاصي براي قفل گذاري استفاده شود، به آن قفل سخت افزاري گفته مي شود. اين قفل ها بعضاً به صورت يك رابط، روي پورت پارالل سيستم نصب مي شوند كه البته هر دو نوع آن عملكرد مشابه دارند. بخش اصلي قفل، از يك حافظه قابل پاك شدن تشكيل شده كه با توجه به نوع و حجم آن، داراي عملكردي متفاوت است و عمدتاً به يكي از دو روش زير عمل مي كند. روش اول قفل

" روش ديگر قفل گذاري به اين صورت است كه توليدكننده نرم افزار بخش كوچكي از برنامه را در حافظه قفل قرار مي دهد كه در اين حالت چنانچه قفل وجود نداشته باشد، برنامه به هيچ وجه، قادر به اجرا و ادامه كار نخواهد بود. ... "

گذاري به اين صورت است كه توليدكننده نرم افزار يك يا چند بايت از اطلاعات را در قفل نوشته و برنامه هنگام اجرا آن را چك مي كند. در صورتي كه قفل وجود داشته باشد، برنامه به كار خود ادامه مي دهد و اگر قفل وجود نداشته باشد يا اطلاعات خوانده شده از روي قفل صحيح نباشد، برنامه متوقف شده و با اعلام خطا، از اجراي صحيح سر باز مي زند. اين نوع قفل ها داراي ساختاري ساده، حافظه يي در حد چند بايت و قيمتي ارزان هستند. استفاده از اين قفل ها بسيار ساده بوده و نياز به تخصص خاصي ندارد. تنها كافي است نرم افزار ويژه قفل را (كه توسط شركت توليدكننده قفل ارائه شده ) اجرا كرد. گفتني است در ابتدا كه قفل فاقد اطلاعات است، اول يك كلمه دلخواه به عنوان كلمه عبور درخواست كرده و سپس با توجه به نوع قفل، يك يا چند كلمه اطلاعات را دريافت و در حافظه قفل ثبت كنيد. در دفعات بعد بايد كلمه عبوري كه اولين بار ثبت شده، وارد شود تا بتوان به اطلاعات دروني قفل دسترسي داشت. البته بعد از ورود به برنامه اين كلمه قابل تغيير است. در هر صورت پس از ثبت اطلاعات در قفل، توليدكننده نرم افزار اطلاعات ثبت شده را در يك برنامه چك مي كند كه نحوه چك كردن اطلاعات با توجه به نوع قفل متفاوت است. در بعضي فقط اطلاعات درون قفل چك مي شود و در بعضي ديگر، در مرحله اول وجود قفل چك شده و در مرحله بعدي، اطلاعات درون آن چك مي شود. روش ديگر قفل گذاري به اين صورت است كه توليدكننده نرم افزار بخش كوچكي از برنامه را در حافظه قفل قرار مي دهد كه در اين حالت چنانچه قفل وجود نداشته باشد، برنامه به هيچ وجه، قادر به اجرا و ادامه كار نخواهد بود. اين نوع قفل ها داراي ساختاري كمي پيچيده، حافظه يي بعضاً تا چند كيلو بايت و قيمتي نسبتاً گران هستند. استفاده از اين قفل ها به سادگي نوع قبلي نيست. البته نحوه كلي كار مشابه روش قبلي است. با اجراي نرم افزار ويژه قفل و

" محدوديت در تعداد كپي؛ در اين حالت برنامه نصب كننده نرم افزار، فضاي مشخصي در ديسك را با روش خاصي مرمت كرده و تعداد مجاز نسخه برداري را در آن درج مي كند.... "

وارد كردن كلمه عبور، بايد نام فايلي را كه مي خواهيم روي آن قفل بزنيم، مشخص كنيم تا بخشي از آن در قفل ثبت شود. البته در بعضي ديگر از اين نوع قفل ها، كه حفاظت بيشتري را انجام مي دهند، بايد توسط توليدكننده نرم افزار دقيقاً كنترل شود كه چه بخش هايي از فايل بايد در قفل ثبت شود كه ابتدا انجام اين كار نياز به تخصص و تجربه كافي دارد، چرا كه بعضاً ممكن است خطا در انجام كار باعث بروز اشكال در برنامه توليدي شود. چون با اين كار در واقع بخشي از برنامه در قفل ثبت مي شود، واضح است كه هر قفل فقط براي يك نسخه از برنامه مي تواند مورد استفاده قرار بگيرد و به همين علت كاربرد اين قفل كمتر است. ضمناً نوع ديگري از قفل ها هستند كه از هر دو روش فوق استفاده مي كنند، اما طرفدار چنداني ندارند.
قفل نرم افزاري
چنانچه از روش ها و ترفند هاي نرم افزاري براي قفل گذاري استفاده شود، به آن قفل نرم افزاري گفته مي شود. قفل هاي نرم افزاري داراي تنوع بيشتري نسبت به قفل هاي سخت افزاري بوده و بعضاً از لحاظ طراحي و اجرا سليقه يي و ابتكاري هستند اما مي توان نحوه عملكرد اكثر آنها را توسط يكي از سه روش ذيل تشريح كرد.
1- محدوديت در تعداد كپي؛ در اين حالت برنامه نصب كننده نرم افزار، فضاي مشخصي در ديسك را با روش خاصي مرمت كرده و تعداد مجاز نسخه برداري را در آن درج مي كند. بدين طريق با هر بار كپي كردن برنامه، يك واحد از اين عدد كم مي شود و هنگامي كه تعداد مجاز آن به صفر رسيد، ديگر نمي توان برنامه را روي سيستم نصب كرد. حال ممكن است اين

" استفاده از ديسكت هنگام اجراي برنامه؛ در اين حالت، ديسكت مورد نظر، يا به روش خاصي فرمت و سپس هنگام اجرا، اطلاعات روي آن بررسي مي شود يا اينكه قسمتي از ديسكت را به صورت فيزيكي و عمدي خراب مي كنند و در واقع همان صدمه يي كه به عمد بر سطح ديسكت وارد شده است.... "

سوال مطرح شود كه مگر نمي توان پس از نصب برنامه از آن پشتيباني گرفته و سپس از نسخه پشتيبان نيز روي سيستم ديگري استفاده كرد كه در پاسخ بايد گفت نه، چرا كه هنگام نصب، اطلاعاتي راجع به سخت افزار سيستم كه مي تواند مثلاً شامل نوع قطعات يا شماره سريال قطعات باشد، در جايي در محدوده قفل ذخيره مي شود و از اين پس هر بار هنگام اجراي برنامه، اين اطلاعات به دقت چك مي شود و در صورت هرگونه تغيير، برنامه اجرا نمي شود.
2- استفاده از ديسكت هنگام اجراي برنامه؛ در اين حالت، ديسكت مورد نظر، يا به روش خاصي فرمت و سپس هنگام اجرا، اطلاعات روي آن بررسي مي شود يا اينكه قسمتي از ديسكت را به صورت فيزيكي و عمدي خراب مي كنند و در واقع همان صدمه يي كه به عمد بر سطح ديسكت وارد شده است، به عنوان قفل و محافظ نرم افزار عمل مي كند. از اين پس براي انتقال برنامه از يك سيستم به سيستم ديگر اين فلاپي مانند قفل سخت افزاري عمل مي كند و بايد مختصات آن توسط برنامه تاييد شود و چنانچه اين فلاپي در درايو نباشد، برنامه اجرا نخواهد شد.
3- قفل سي دي (اجرا از روي سي دي)؛ با متداول شدن سي دي يا لوح فشرده، روش جديدي در قفل گذاري ابداع شد و آن اجراي برنامه از روي سي دي است. در اين حالت برنامه هنگام اجرا به سي دي رجوع كرده و نقاط خاصي از آن را چك مي كند. اين نقاط بخش هايي هستند كه به صورت فيزيكي علامت گذاري شده اند و در واقع به نوعي صدمه ديده اند و معمولاً اين خرابي با تابش اشعه ليزر انجام مي شود. به اين ترتيب به اصطلاح نقاط معيني از سي دي ليزرسوز مي شود. اين نقطه يا نقاط، به عنوان قفل سي دي عمل مي كند و از عمل تكثير يا كپي برداري و همچنين استفاده غيرمجاز از آن جلوگيري به عمل مي آورد.
در خاتمه سوالي كه در مورد سه روش فوق الذكر مطرح است، اين است كه آيا مي توان قبل از نصب، از ديسكت ها و سي دي هاي قفل گذاري شده كپي تهيه كرد و سپس آنها را نصب كرد؟ پاسخ منفي است زيرا همانگونه كه اشاره شد، يا بخشي از ديسكت يا تمامي آن به روش خاصي فرمت مي شود كه قابل كپي برداري نيست يا اينكه محل و نقاطي كه روي ديسكت يا سي دي، به صورت فيزيكي و عمدي صدمه ديده اند، اجازه كپي برداري را نمي دهند و مانع از انجام اين كار مي شوند.
 چهارشنبه 6 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن