تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زيد بن خالد جُهَنى: پيامبر خدا صلى الله عليه و آله از هيچ نمازى به نماز ديگر مشغول...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816721095




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش اجمالي فارس از همايش «شمس و مولانا»؛ تپيدن قلب در قونيه و استجابت دعا در خوي


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش اجمالي فارس از همايش «شمس و مولانا»؛ تپيدن قلب در قونيه و استجابت دعا در خوي
خبرگزاري فارس: «قلبم در قونيه مي‌تپد و دعاهايم در خوي مستجاب مي‌شود.» اين گفته نوه مولانا است كه به همراه گروهي از تركيه‌، و استاداني از تهران و تبريز، روزهايي را در زادگاه شمس تبريزي گذراندند.


به گزارش خبرنگار فارس، «شمس و مولانا» با محوريت ايجاد پل دوستي بين خوي و قونيه، عنوان همايشي بود كه در اين هفته در شهر خوي برگزار شد.
در اين همايش كه عمده برنامه‌هاي آن روز دوشنبه 4 آذرماه برگزار شد، علاوه بر استادان ايراني كه از تهران و تبريز به خوي سفر كرده بودند، گروهي نيز از قونيه و استانبول براي نخستين بار به خوي سفر كرده بودند.
در اين همايش فيروز اربابي، داريوش به‌آذين، داور شيخ‌آوندي، مشتاق مهر و ناصر عليزاده از ايران حضور داشتند.
از تركيه نيز اسين چلبي بيست و دومين نوه مولانا و قائم مقام بنياد جهاني مولانا، ناجي باكرجي مديرمسئول تربت حضرت مولانا، نوري شيمشكلر استاد زبان‌هاي خارجي دانشگاه سلجوق و رئيس مركز پژوهشي مولانا در دانشگاه سلجوق، احمد سامي سرسماع‌زن و شيخ نادر گارني بيوكلر شيخ طريقت مولويه و پوست‌نشين مراسم سماع در قونيه حضور داشتند.
هيأت ترك بامداد روز دوشنبه از استانبول وارد تبريز شد و در گرگ و ميش فلق به شهر خوي رسيد. در صبح همان روز اين گروه در كنار اساتيد ايراني در بارگاه شمس تبريزي حضور يافت و به قرائت فاتحه خواند.
نادر گارني بيوكلر شيخ طريقت مولويه و پوست‌نشين مراسم سماع در قونيه بر سر مزار شمس به قرائت فاتحه پرداخت و در ضمن آن مناسكي از آيين مولويه را به‌جا آورد.
در بارگاه شمس، گروه ترك حالي عجيب داشتند. اسين چلبي كه مرود استقبال مقامات محلي قرار گرفته بود و دانش‌آموزان خويي او را دربرگرفته بودند، لبخند مي‌زد؛ شيمشكلر كه فارسي بلد بود نوشته‌هاي روي سنگ قبر شمس را مي‌خواند؛ احمد سامي با نگاهي مقبره شمس تبريزي سكوت كرده بود و در فكر بود و ناجي باكرجي مناره را مي‌نگريست.
مهمانان با اتوبوس تشريفات به سالن ارشاد خوي رسيدند. فرماندار، امام جمعه، نماينده مردم خوي در مجلس شوراي اسلامي، اعضاي شوراي اسلامي شهر و روستاي خوي و همچنين نماينده مردم ماكو از مقاماتي بودند كه در سالن ارشاد حضور داشتند.
مؤيد حسيني صدر عضو هيأت رئيسه كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي و عضو گروه دوستي ايران و تركيه شهر خوي را دارالمؤمنين، شهر هزار مسجد، شهر هزاران حوزه علميه و شهر عرفان و ادبيات ناميد و به برشمردن مفاخر علمي و فرهنگي اين شهر پرداخت.
ابراهيم محمدلو معاونت استانداري آذربايجان غربي و فرماندار خوي از بهره‌برداري شش هتل بزرگ استان آذربايجان غربي كه يكي از آن‌ها با عنوان هتل ثمين درخوي واقع است درآينده‌اي نزديك خبر داد.
در ادامه برنامه كه عصر همان‌روز برگزار مي‌شد، فيروز اربابي، داريوش به‌آذين، داور شيخ‌آوندي، مشتاق مهر و ناصر عليزاده از ايران به ارائه چكيده مقالات خود پرداختند.
شيخ‌آوندي كه از منظر جامعه‌شناسي درباره رابطه شمس و مولانا سخن مي‌گفت، زندگي شمس را شبيه بودا دانست و بيان داشت كه ندگي شمس شبيه زندگي بودا است. بودا هم استثنايي بود؛ بودا هم خانه پدري را با همه جاه‌ و جلالش رها و سفر مي‌كند و براي خودش مكتبي ايجاد مي‌كند.
سخنراني‌ها به‌دليل فشردگي برنامه و ضيق وقت حالت سريع‌تري به‌خود گرفته بود؛ به‌طوري‌كه از اواسط برنامه سخنراني هيأت تركيه‌اي بدون ترجمه انجام و قرار شد كه ترجمه آن بعدها در كتاب گزيده مقالات و سخنراني‌ها منتشر شود.
ناجي باكرجي، مديرمسئول تربت مولانا در قونيه نيز از وجود نسخه قديمي مقالات شمس و هزاران كتاب و نسخه خطي و همچنين سي‌دي اين متون سخن گفت و پژوهشگران ايراني را به استفاده از آن‌ها دعوت كرد.
به گفته وي در كتابخانه تربت حضرت مولانا نسخ خطي از عرفا و ادباي ايراني همچون ديوان حافظ و بوستان سعدي موجود است و كليه پژوهشگران ايراني مي‌توانند از آن استفاده كنند.
در پايان مراسم اين روز اسين چلبي بيست و دومين نوه مولانا نخستين شهروند افتخاري خوي شد و لوح خود را از نماينده مردم اين شهر در مجلس شوراي اسلامي دريافت كرد.
چلبي پس از دريافت اين لوح گفت كه اين بهترين هديه‌اي است كه تا به‌حال دريافت كرده‌ام. خودم ساكن استانبول هستم، قلبم در قونيه مي‌تپد و دعاهايم در خوي مستجاب مي‌شود.
در متن اين لوح كه به قلم بهاءالدين خرمشاهي تقرير شده، آمده است: بانوي عالي‌مقام و مولوي شناس اسين چلبي، قائم مقام بين‌المللي مولانا، مردم مهربان و مهمان‌نواز شهر باستاني خوي شما را كه سفير صلح و منادي وحدت و از شجره طيبه مولانا هستيد به عنوان نخستين شهروند خود برگزيدند. بدون شك اين حركت فرهنگي گامي بلند در جهت دوستي و تحكيم روابط دو شهر خوي و قونيه است.
همچنين در اين مراسم اسين چلبي، نشان مولانا و لوحي به هاشمي صدر اهدا كرد كه كاري دستي به‌عنوان سكه مولويه بود و با آياتي از كلام‌الله مجيد مزين شده است.
همچنين ساعتي كه به مناسبت سال جهاني مولانا سفارش شده بود و داخل آن عكس مولانا قرار داشت از سوي بيست و دومين نوه مولانا به شهرام ناظري اهدا شد.
در ادامه رد و بدل كردن لوح‌ها هدايايي از طرف مسوولان شوراي شهر خوي به هيأت تركيه‌اي اهدا شد كه شامل مثنوي معنوي چاپ انتشارات كتابخانه ملي بود.
هدايايي نيز بين شيمشكلر استاد زبان‌هاي خارجي دانشگاه سلجوق و رئيس دانشگاه پيام نور شهرستان خوي تبادل شد.
همچنين نشان مولانا و كاست آثار اين شاعر به توفيق سبحاني،‌ داور شيخ آوندي، به آذين و علي محبوبي دبير همايش اهدا شد.
درنهايت صداي شهرام ناظري با اشعاري از مولانا بود كه در شهر خوي مدفن شمس تبريزي طنين افكند و حاضران را در سالن را به وجد آورد.
در اين كنسرت سياوش ناظري نوازنده دف، صابر نظرگاهي نوازنده تار، شهرام غلامي نوازنده بمبك، سينا جهان‌آبادي نوازنده كمانچه، نگار خاركن نوازنده كمانچه آلتو، ناظري را همراهي مي‌كردند.
ناظري قبل از اجراي قطعات به حاضران گفت: مي‌خواستم چند كلمه حرف بزنم اما آن‌قدر حرف‌ها زياد است كه دلم مي‌خواهد به جاي آواز خواندن حرف بزنم.
وي ادامه داد كه امروز به نظرم روز خجسته‌اي است كه اين دريچه بعد از گذشت چندين دهه و حتي قرن، بين ايران و كشور همسايه كه مولاناي ما آنجا دفن است، باز شده است.
شهرام ناظري با اشاره به سفر گروه تركيه‌اي عنوان كرد كه هرچند اين آمدن بايد خيلي خيلي باشكوه‌تر برگزار مي‌شد اما خودشان هم حسمان را مي‌فهمند. ما دوست داشتيم از فرودگاه تا اين‌جا زير پايشان گل مي‌ريختيم و همين‌كه چند شب از نخوابيده‌اند و هنوز هم لبخند به لب دارند جاي سپاسگذاري دارند.
گروه تركيه‌اي كه از قونيه به استانبول، از استانبول به تبريز و از تبريز به خوي آمده و 48 ساعت نخوابيده بودند، در حين اجراي ناظري خسته به‌نظر مي‌رسيد و با اين حال تبسم هميشگي بر لبان اسين چلبي نقش بسته بود.
ناظري در كنسرت خود به ترتيب قطعات شيدا شدم، من چه دانم، آتش در نيستان و نهان مكن را اجرا كرد.
همچنين در پايان برنامه هنگامي كه گروه براي پاسخ به تشويق حاضران از جا بلند شده بود و قصد ترك سن را داشت حاضران از ناظري تقاضا كردند قطعه اندك اندك را براي آنان اجرا كند.
ناظري خطاب به آن‌ها گفت كه من معمولا اين قطعه را با دف و ستار شخصي خودم اجرا مي‌كنم و كه آن را از تهران نياورده‌ام. گروه هم اين قطعه را تمرين نكرده‌اند، اما براي اين‌كه تقاضاي شما را رد نكرده باشند بندي از اين قطعه را اجرا مي‌كنم.
در روز سه‌شنبه 5 آذرماه نيز گروهي از استادان ايراني و همچنين گروه شهرام ناظري با عنوان مولوي، به تهران بازگشتند.
سه‌شنبه شب نيز سالار عقيلي به اجراي كنسرت در همان سالن اداره ارشاد اسلامي شهرستان خوي پرداخت.
هيأت تركيه‌اي تا روز پنجشنبه در خوي اقامت دارد و پس از آن عازم تبريز مي‌شود تا از مقبرة‌الشعرا ديدن كند.
سپس به استانبول پرواز مي‌كنند و از آن‌جا نيز براي شركت در مراسم روز عرس راهي قونيه مي‌شوند.
مراسم روز عرس همه ساله از اول تا هفدهم دسامبر در شهر قونيه و در بارگاه حضرت مولانا برگزار مي‌شود و هزاران علاقه‌مند از سراسر جهان به اين شهر سفر مي‌كنند.
انتهاي پيام/
 چهارشنبه 6 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن