تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر كس با آبى غسل كند كه پيش‏تر در آن غسل شده است و به جذام مبتلا شود، كسى را جز خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855027094




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش نشست «تفاوت‌هاي ادبيات علمي و تخيلي كودك و نوجوان با بزرگسال» حسين شهرابي: فانتزي بچه‌ها نيازي به تحريك قوه تخيلشان ندارند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گزارش نشست «تفاوت‌هاي ادبيات علمي و تخيلي كودك و نوجوان با بزرگسال» حسين شهرابي: فانتزي بچه‌ها نيازي به تحريك قوه تخيلشان ندارند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات

«در ادبيات كودكان و نوجوان خلق دنياي فانتزي به مراتب راحت‌تر از بزرگسالان است، چرا كه بچه‌ها براي باور فانتزي نياز چنداني به تحريك قوه تخيلشان ندارند.»

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حسين شهرابي در نشست « تفاوت‌هاي ادبيات علمي و تخيلي كودك و نوجوان با بزرگسال» با بيان اين‌مطلب گفت: شما مي‌توانيد به دنياي فانتزي بچه‌ها حال و هواي رئال دهيد. مثلا بگوييد يك درخت جادويي، بچه‌ها خودشان رنگ آن را هم به شما مي‌گويند اما در فانتزي بزرگسالان اين‌طور نيست و شما بايد براي خلق اين فضا توضيحات بيشتري را ارائه كنيد.

اين مترجم كه در محل انجمن نويسندگان كودك و نوجوان سخن مي‌گفت، تصريح كرد: در فانتزي كودكان و نوجوانان مضاميني مطرح شده مثل نوع جادو و عناصر آن ريشه در شالوده فرهنگي خانواده دارند، اما در فانتزي بزرگسالان الزاما اين طور نيست.

اين عضو انجمن نويسندگان كودك و نوجوان با بيان اين كه در ايران دو كتاب كه به عنوان پرفروش‌ترين كتاب‌ها، برچسب علمي - تخيلي و فانتزي را خورده‌اند آنها را «هوشمندان سياره اوراك» نوشته فريبا كلهر و «پارسيان و من» نوشته آرمان آرين دانست و گفت : «هوشمندان سياره اوراك» داستاني است كه برچسب علمي ـ تخيلي خورده، درحالي كه اين كتاب اصلا علمي نيست. چون مفاهيمي مثل جاذبه كشش جذر و مد و ديگر عناصر علمي كه دراين داستان به آنها اشاره شده است، اصلا توجيه علمي ندارد.

اين مترجم ادبي تاكيد كرد: علم در ساختار اين داستان رسما چيزي در حد يك شوخي است. مساله علم در داستان‌هاي علمي ـ تخيلي ما اهميتي ندارد. درحالي كه در هنگام نقد ادبيات علمي ـ تخيلي بايد شيرازه علمي آن را نيز مورد بررسي قرار داد. درحالي كه اغلب داستان‌هاي علمي ـ تخيلي ما از اين ويژگي‌ها فارغ هستند .البته نداشتن اطلاعات عمومي مختص به ادبيات اين ژانر نيست.

وي گفت: اين كتاب با استناد به منابع مختلف ساده‌ترين كار ممكنه را انجام داده است، يعني فقط عناصراسطوره‌اي را مجددا بازنويسي كرده است. اين دقيقا مثل آن است كه ما در تشريح و داستان‌پردازي مجدد از رستم بخواهيم مجددا اين شخصيت را با ديو درگير كند. اين اصلا فانتزي نيست. زماني فانتزي خلق مي‌شود كه ما در اسطوره‌ها نيز تغيير ايجاد كرده باشيم. مثلا از رستمي سخن بگوييم كه خود مغلوب قدرتي ديگر است يا شكل ظاهري آن متفاوت با اسطوره مجود در ذهن ما به عنوان يك خواننده باشد.

شهرابي گفت: از ديگر ويژگي‌هاي اين كتاب نگاه ايدئولوژيك و اخلاقي آن است. «پارسيان من» ايدئولوژيك را به خوانندگان تزريق مي‌كنند كه ناسيوناليستي است و نويسنده خود مبتلا به درگيري‌هاي متنابه جامعه است.ترسيم شخصيت‌ها و نوع نگاه نويسنده در اين اثر كاملا محافظه‌كارانه است و اين ويژگي براي خلق اثري فانتزي مناسب نيست. چرا كه نويسنده يك اثر فانتزي حداقل بايد جرات اين را داشته باشد كه چهره اسطوره‌ها را دگرگون كند. اما اين اثر اين كارها را نكرده است.

به گزارش ايسنا، در پايان اين نشست حميد نوايي لواساني يكي ديگر از سخنرانان با ارائه داستاني فانتزي اين اثر را مورد نقد‌وبررسي حاضران قرار داد.

انتهاي پيام
 چهارشنبه 6 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن