واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: درميزگرد«آسيبشناسي شوراهاي صنفي» درايسنا مطرح شد: فعاليتهاي شوراهاي صنفي نبايد به ساير تشكلها واگذار شود تشكل خواندن شوراهاي صنفي جايگاه آن را تقليل ميدهد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنفي
در ميزگرد دانشجويي ايسنا با موضوع «آسيبشناسي شوراهاي صنفي» كه با حضور برخي از اعضاي شوراهاي صنفي دانشگاههاي تهران برگزار شد بر مباحثي چون فلسفه وجودي شوراهاي صنفي، اهميت تشكيل اتحاديه شوراي صنفي دانشگاهها، نقش واسطهاي شوراهاي صنفي در رابطه مديريت و دانشجويان، ضرورت اهميت دادن به شوراهاي صنفي دانشجويي، نقش شوراهاي صنفي به عنوان يك نهاد، اهميت حفظ استقلال شوراها و فعال كردن كميسيونهاي حقوقي و آموزشي در شوراهاي صنفي تاكيد شد.
كاظم فياض بخش عضو شوراي صنفي دانشگاه صنعتي شريف در اين ميزگرد در گفتوگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: خوشبختانه مديريت دانشگاه صنعتي شريف برخورد مناسبي با رويكرد شوراي صنفي دارد، ولي در عين حال هرچه از مركز به سمت واحدها ميرويم حمايت و تعامل مثبت با شوراي صنفي كاهش مييابد.
وي با تاكيد بر اينكه شوراي صنفي از بدنه دانشجويي جدا نيست، گفت: خوشبختانه مديريت دانشگاه شريف برخورد مثبتي با رويكرد شوراي صنفي دارند و حمايت زيادي از اعضا ميكند و فعاليتها به خوبي پيش ميرود ولي در عين حال تفاوت زيادي بين اكثر واحدهاي دانشگاهي صنعتي شريف و بخش مركزي وجود دارد و هرچه از مركز به سمت واحدها پيش ميرويم حمايتها و تعامل مثبت با شوراي صنفي كاهش مييابد.
وي با بيان اينكه حراست دانشگاه صنعتي شريف 10 سال است كه به عنوان بهترين حراست دانشگاهي انتخاب ميشود ولي متاسفانه برخورد سختگيرانه مسوولان درب دانشگاه ميهمانان دانشجويان را كلافه ميكند.
وي افزود: در حال حاضر شوراي صنفي دانشگاه صنعتي شريف در بخشهاي مختلف آموزش، خوابگاه، كتابخانه و ثبتنام دانشجويان به مديريت دانشگاه كمك ميكند و مديريت نيز ازاين امر استقبال ميكند.
وي مهمترين مشكلات قابل پيگيري شوراي صنفي دانشگاه را دوربينهاي نصب شده در اطراف دانشگاه، اسكان وروديهاي جديد در يك خوابگاه و پشتيبانهاي دانشجويي عنوان كرد.
فياض بخش در اين راستا با اشاره به دوربينهاي نصب شده در محوطه دانشگاه گفت: به گفته مسوولان اين دوربينها براي جلوگيري از سرقت نصب شده است و از ساعت 4 بعدازظهر به بعد روشن مي شود اما شواهدي نشان داده كه اين دوربينها تنها بعدازظهرها روشن نيست.
اسكان وروديان جديد در يك خوابگاه مجزا به آنها ضربه ميزند
ضوابط و روند انتخاب پشتيبانهاي دانشجويان سال اولي مشخص نيست
وي با انتقاد نسبت به بحث اسكان وروديان جديد در يك خوابگاه كه از سال گذشته مطرح شده است، گفت: اين اقدام باعث ميشود كه دانشجويان سال اولي در يك فضاي كاملا بسته و به دور از ساير دانشجويان سال بالايي و كاملا تحت نظر زندگي كنند و از تجربه دانشجويان بالاتر به دور باشند و به نظر مي رسد كه جدا شدن دانشجويان سال اولي به آنها ضربه ميزند.
وي همچنين با اشاره به پشتيبانهاي دانشجويي در خوابگاههاي دانشجويان سال اولي و با بيان اينكه ضوابط و روند انتخاب اين پشتيبانها مشخص نيست، گفت: با بررسي وضعيت اين پشتيبانها ميتوان ديد كه اين دانشجويان لزوما دانشجوي تحصيلات تكميلي و نخبه نيستند.
وي همچنين با بياناينكه مسووليت اردوهاي شوراي صنفي براي دانشجويان از شوراي صنفي دانشگاه شريف گرفته شده و به كانونهاي دانشگاه سپرده شده است، اظهاركرد: درحالي شوراي صنفي دانشگاه اجازه برگزاري اين اردوها را ندارد كه يك تشكل دانشجويي ديگر دانشگاه اين اردوها را برگزار ميكنند.
فياض بخش در خاتمه با اشاره به وعدههاي داده شده از سوي مسوولان دانشگاه براي ايجاد زمينهاي مخصوص گل كوچك در سطح دانشگاه، گفت: هنوز اقدامي در اين باره نيز صورت نگرفته است.
عضو شوراي صنفي دانشگاه علم و صنعت
ساختار پارلماني شوراهاي صنفي بايد حفظ شود
فعاليتهاي شوراهاي صنفي نبايد به ساير تشكلهاي دانشگاه واگذار شود
زنديپور دبير سابق شوراي صنفي دانشگاه علم و صنعت ايران نيز در اين ميزگرد با اشاره به شرايط ايجاد شده در دانشگاهها براي انجام فعاليتهاي دانشجويي، عنوان كرد: شوراي صنفي تنها تشكل دانشجويي است كه به صورت كاملا دموكراتيك شكل ميگيرد و ساختاري پارلماني و دانشجويي دارد كه بايد حفظ شود.
وي با اشاره به فلسفه شكلگيري شوراي صنفي دانشجويي، گفت: يكي از مهمترين اهداف، انتقال مطالبات دانشجويي به مسؤولان از طريق يك مسير منطقي است.
به اعتقاد عضو شوراي صنفي دانشگاه علم و صنعت، در پرداختن به مسائل صنفي دانشجويان، بايد به اين نكته توجه شود كه مطالبات دانشجويي خيلي قيدپذير نيستند و نميتوان به آنها جهت خاصي داد، البته در گذشته گاهي اين مطالبات به صورت غير منطقي مطرح و باعث ايجاد مشكلات ميشد. براي دانشجو خيلي سخت است كه مجبور شود براي پيگيري يك مطالبه ساعتها پشت اتاق مديريت مربوطه منتظر بماند و يا با بيتوجهي مواجه شود.
فعاليت شوراهاي صنفي روند رو به جلويي داشته است
زندي پور با بيان اينكه در كل فعاليت شوراهاي صنفي روند رو به جلويي داشته است، فضاي موجود در برخي دانشگاهها را در جهت افزايش فعاليت شوراهاي صنفي ندانست.
اهميت بانشاط سازي و پويايي فضاي دانشگاهي
عضو شوراي صنفي دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اهميت بانشاط سازي و پويايي فضاي دانشگاهي، گفت: دانشجويان به عنوان قشر پيشرو و فرهيخته به دنبال حفظ اين پويايي هستند اما متاسفانه عملكرد برخي مديران دانشگاهي در اين راستا نيست.
وي با اشاره به تصورات برخي مديران مبني بر اينكه فعاليتهاي دانشجويي جهتگيري سياسي دارد، اظهار كرد: اين تصور در ميزان رابطه مسؤولان دانشگاهي با دانشجويان نيز اثرگذار است.
شوراي صنفي ميتواند به عنوان واسطهاي در روابط بين دانشگاه و دانشجويان عمل كند
دبير سابق شوراي صنفي دانشگاه علم و صنعت خواستار حضور نمايندگان شوراي صنفي و تشكلهاي دانشجويي در جلسات شوراي دانشگاه شد و گفت: دانشگاه بايد به توجه كند كه شوراي صنفي قوي ميتواند به عنوان واسطهاي مثمرثمر در روابط بين دانشگاه و دانشجويان عمل كند.
فعاليتهاي شوراهاي صنفي نبايد به ساير تشكلهاي دانشگاه واگذار شود
وي با انتقاد از اينكه چرا فعاليتهاي شوراهاي صنفي به ساير تشكلهاي دانشگاه واگذار ميشود، اظهار كرد: اين برخوردها سبب شده كه تمايلات دانشجويان نيز براي شركت در فعاليتهاي صنفي كاهش يابد كه اين مساله قطعا باعث ضايع شدن حقوق دانشجويان ميشود.
دبير سابق شوراي صنفي دانشگاه علم و صنعت با انتقاد از برخي سياستهاي فرهنگي دانشگاه كه فضاي دانشگاه را خشك و بيروح كرده است، اين سياستها را برخلاف سياستهاي كلي وزارت علوم بيان كرد.
وي خواستار حضور بيشتر مديريت دانشگاه در جلسات نقد و پرسش و پاسخ دانشجويي شد.
زنديپور در خاتمه با بيان اينكه از تشكيل اتحاديه شوراي صنفي استقبال ميكنيم، عنوان كرد: قطعا ارتباط شوراي صنفي دانشگاهها با يكديگر ميتواند در حل مشكلات دانشگاه و شوراي صنفي موثر باشد، اميدوارم از سوي وزارت علوم شرايطي ايجاد شود كه شوراهاي صنفي دانشگاههاي تهران بتوانند با يكديگر ارتباط برقرار كنند.
دبيرشوراي صنفي دانشگاه تهران :
شوراي صنفي بايد استقلال خود را حفظ كنند
تشكل خواندن شوراي صنفي، منجر به تقليل جايگاه اين شورا ميشود
نعمتي دبير شوراي صنفي دانشگاه تهران نيز با تاكيد بر اينكه ساختار شوراي صنفي نهاديست، تصريح كرد: ساختار نهادي بر خلاف ساختار تشكلها، عضوگيري ندارد و در واقع همه دانشجويان دانشگاه، عضو شوراي صنفي محسوب ميشود و شوراي صنفي به عنوان يك نهاد ميتواند از حقوق همه دانشجويان دفاع كند.
وي اظهار كرد: يك تشكل ميتواند با داشتن يك هيات موسس پنج نفره و نوشتن اساسنامه تشكيل شود و عضوگيري و انتخابات برگزار كند و در واقع فقط ميتواند از حقوق اعضاي خود دفاع كند.
وي با بيان اينكه ساختار شوراي صنفي پارلماني است، تصريح كرد: تقليل جايگاه شوراي صنفي از نهاد به تشكل همانند تبديل حركت از پارلمان به حزب است، اين در حاليست كه سياست وزارت علوم در اين باره، تشكل شدن شوراست و در آييننامه شوراي صنفي هم عنوان تشكل آورده شده است.
نعمتي با اشاره به ضعيف شدن شوراي صنفي در دانشگاهها، يكي از علل آن را عملكرد اعضاي اين شوراها بيان كرد و گفت: تقويت شوراي مركزي دانشگاهها از راهحلهاي مهم فعال كردن شوراهاي صنفي واحدها است.
دبير شوراي صنفي دانشگاه تهران ادامه داد: دانشگاه تهران براي فعال كردن شوراي صنفي واحدها و ايجاد انگيزه، جلسات شوراي صنفي مركزي را به نوبت در يكي از واحدهاي دانشگاه برگزار ميكند در اين راستا تاكنون دوبار جلسات شوراي مركزي دانشگاه تهران در واحدهاي شهرستاني برگزار شده است.
شوراهاي صنفي بايد استقلال خود را حفظ كنند
در صورت عدم حمايت مسئولان، شوراهاي صنفي ضربه ميخورند
وي با تاكيد بر حفظ استقلال شوراهاي صنفي، اظهار كرد: شوراهاي صنفي علاوه بر اينكه بايد با همه تشكلها ارتباط و تعامل داشته باشد، در عين حال بايد استقلال خود را حفظ كنند.
نعمتي با تاكيد بر اينكه مسائل صنفي را به شرط حمايت مسئولان پيگيري ميكنيم، تصريح كرد: در صورت عدم حمايت مسئولان، شوراهاي صنفي بزرگترين ضربه را در پيگيري مسائل صنفي دانشجويان خواهند ديد.
وي با بيان اينكه در بررسي وضعيت شوراهاي صنفي بايد يك آسيب شناسي اساسي صورت بگيرد، گفت: بايد بررسي شود كه چرا بدنه فعاليتهاي دانشجويي كمرنگ شده است.
فعال كردن كميسيونهاي حقوقي و آموزشي از اولويتهاي اصلي شوراي صنفي دانشگاه است
وي تشكيل و فعال كردن كميسيونهاي حقوقي و آموزشي را از اولويتهاي اصلي شوراي صنفي دانشگاه تهران بيان كرد و گفت: با توجه به اينكه بسياري از دانشجويان از حقوق خود آگاه نيستند، بنابراين در نظر داريم با ايجاد كميسيون حقوقي در شوراي صنفي ايجاد كنيم.
به گفته وي، تشكيل كميسيون آموزشي نيز از برنامههاي شوراي صنفي دانشگاه تهران است.
وي با اشاره به آييننامه پنج صفحهاي شوراي صنفي دانشگاه تهران، گفت: در حال حاضر با بازنگري در آييننامه فعلي شوراي صنفي اين آييننامه به 30 صفحه افزايش يافته است.
نعمتي در خاتمه با تاكيد بر اهميت شكلگيري اتحاديه شوراي صنفي اظهار كرد: هر ميزان تشكلي بزرگتر باشد، قوي تر عمل ميكند، اتحاديه در بلندمدت بايد تشكيل شود چراكه باعث قويتر شدن كار ميشود.
انتهاي پيام
چهارشنبه 6 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]