تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار خدا اندیشیدن است
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827721956




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

واردات بي‌رويه و رقابت مركبات در ميدان قيمت‌ها 1000 درصد گراني از باغ تا بازار!؟


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: واردات بي‌رويه و رقابت مركبات در ميدان قيمت‌ها 1000 درصد گراني از باغ تا بازار!؟
آفتاب: از ميان رفتن مزيت نسبي توليد برخي محصولات در ايران، كاهش چشمگير سطح زيركشت محصولاتي چون چغندرقند،‌ پنبه و حبوبات و واردات گسترده حتي در محصولاتي كه ادعاي دستيابي به خودكفايي در توليد آن از سوي بالاترين مقام متولي بخش كشاورزي كشور مطرح شد از جمله نتايج عملكرد ضعيف دولت در بخش كشاورزي است.

در اين ميان گراني محصولاتي چون ميوه و مركبات و ادامه روند صعودي قيمت آنها نيز باعث رنج مردم شده است. اين در حالي است كه به گفته كارشناسان و بر اساس گزارش‌ها قيمت خريد اين محصولات از كشاورزان و باغداران با بهاي قابل پرداخت براي مصرف‌كننده، اختلاف عجيب و چمشگيري دارد.

بر همين اساس خبرنگار اقتصادي آفتاب در پي يافتن علت اين اختلاف فاحش گفتگويي با نايب رئيس خانه كشاورزي و رئيس هيات مديره اتحاديه باغداران مركبات انجام داده است كه در پي مي‌آيد.

دكتر عنايت‌ا... بياباني در پاسخ به اين سوال كه آيا علت گراني ميوه آنچنان كه مسئولان اعلام مي‌كنند خشكسالي و يا سرمازدگي است يا خير مي‌گويد: «خشكسالي امسال و سرمازدگي سال گذشته خسارت‌هايي را به كشاورزان وارد و مشكلات زيادي براي آنان ايجاد كرد اما با ذكر مثالي مطمئن خواهيد شد كه گراني ميوه نه ارتباطي با خشكسالي دارد و نه رابطه‌اي با سرمازدگي».

وي توضيح داد: «محصول نارنگي با وجود اينكه اكنون فصل آن است بسيار گران و با قيمت 800 تا 1500 تومان در اختيار مصرف‌كننده قرار مي‌گيرد. اين در حالي است كه اين محصول را روي درخت از باغدار كيلويي 100 تا 150 تومان خريداري مي‌كنند».

دكتر بياباني افزود: «حتي در قرارداد ذخيره‌سازي نارنگي وزارت بازرگاني،‌ ذخيره‌سازان متعهد شده‌اند كه هر كيلو نارنگي آماده شده را 400 تومان به مراكز و تشكل‌هاي موردنظر وزارت بازرگاني تحويل دهند. بنابراين با توجه ارزاني اين قيمت‌ها نمي‌توان گفت كه سرمازدگي و خشكسالي موجب كمبود محصول و در نهايت گراني آن در بازار شده است».

رئيس هيات مديره اتحاديه مركبات با بيان اينكه قيمت خريد 120 تا 150 تومان نارنگي از باغدار غيرقابل مقايسه با ساير كشورهاي توليدكننده است گفت: «در اينجا اين سوال اساسي مطرح مي‌شود كه با وجود عرضه ارزان از سوي كشاورزان چه عاملي باعث گراني محصولاتي چون نارنگي در بازار مي‌شود؟ نبود برنامه‌ريزي، مديريت درست توزيع و نظارت كافي و وجود انحصار و فعاليت عوامل انحصارگري كه از سرمايه بالايي برخوردارند سياست نادرستي را پس از توليد به بازار تحميل مي‌كند كه از يك سو مصرف‌كننده، تحت فشار گراني قرار مي‌گيرد و از سوي ديگر توليدكننده نيز ناگزير از فروش محصول خود با قيمت بسيار ارزان مي‌شود».

به گفته دكتر بياباني انحصارگران با دسترسي آسان به منابع مالي و امكانات سردخانه‌اي وسيع نبض بازار را در دست گرفته و با ايجاد نوسانات قيمتي با ابزار عرضه، مصرف‌كننده و توليدكنندگان را بازي مي‌دهند و سود سرشاري كسب مي‌كنند.

رئيس هيات مديره مجمع هماهنگي و توانمندسازي تشكل‌هاي بخش كشاورزي با تاييد نظر وزارت بازرگاني در مورد ذخيره‌سازي نارنگي براي جبران كمبودها و ايجاد تعادل در بازار گفت: «وزارت بازرگاني تنها 10 هزار تن ذخيره‌سازي مي‌كند و اين ميزان براي ايجاد تعادل در بازار كافي نيست».

وي تاكيد كرد: «اگر دولت اعتبارات لازم را در اختيار كشاورزان و تشكل‌هاي كشاورزي قرار دهد و بروكواسي‌هاي آزاردهنده بر سر راه اعطاي تسهيلات را بردارد، ميدان رقابت سالم براي فعاليت باز خواهد شد و با شكسته شدن انحصار قيمت‌ها نيز كاهش مي‌يابد».

نايب رئيس خانه كشاورزان همچنين به واردات بي‌رويه ميوه و مركبات اشاره كرد و گفت: «متاسفانه اين سياست كه از سوي دولت به منظور كاهش قيمت‌ها و تنظيم بازار اتخاذ شد علاوه ‌براينكه به هدف اصلي خود دست نيافت و موجب افزايش قيمت‌ها و گراني ميوه و مركبات شد، ضربه بزرگي نيز به توليدات كشاورزي و كشاورزان وارد كرده است».

رئيس هيات مديره اتحاديه باغداران مركبات خاطرنشان كرد: «ايران به دليل تنوع آب‌وهوايي در ميان كشورهاي توليدكننده مركبات جايگاه پنجم و ششم را دارد و مي‌تواند يكي از مهمترين صادركنندگان محصولات باغي و مركبات باشد. اما دولت با واردات بي‌رويه و با صفر كردن تعرفه واردات برخي محصولات مزيت توليد اين محصولات را از بين برده است».

دكتر بياباني بر اينكه كيفيت مركبات وارداتي به هيچ وجه قابل رقابت با مركبات داخلي نيست تاكيد كرد و افزود: «واردات مركبات خارجي گران با ايجاد قيمت‌هاي كاذب ميدان رقابت با محصولات داخلي بر سر گراني را باز كرده است».

نايب رئيس خانه كشاورزي تصريح كرد: «واردات مركبات با تعرفه صفر در حالي كه با درنظر گرفتن شرايط بازار خارجي مي‌تواند تا 12 درصد تعرفه داشته باشد به معني نابود كردن توليد داخلي است».

دكتر بياباني با بيان اينكه وجود ذخاير ارزي توجيه‌كننده واردات گسترده بي‌هدف نيست گفت: «واردات مركبات با تعرفه صفر نه تنها رقابتي در بازار ايجاد نكرده بلكه آثار زيانباري نيز در برداشته است. از جمله اين آثار بازگشت آفات نباتي است كه سال‌هاي سال براي دفع آن تلاش شده بود».

اين كارشناس كشاورزي توضيح داد: «واردات محصولات كشاورزي از خارج بدون رعايت مقررات قرنطينه‌، آفات خطرناكي را به همراه خود وارد كرده به طوري كه نمونه‌اي از اين آفات باغ‌هاي ليموترش استان هرمزگان به نابودي كشانده است».

نايب رئيس خانه كشاورزي با بيان اينكه دولت به جاي واردات بي‌رويه ميوه، مركبات و ساير محصولات كشاورزي از توليدات داخلي و كشاورزان حمايت كند گفت: «با وجود وعده‌هاي بسيار در مورد كمك به كشاورزان زيان‌ديده از خشكسالي و سرمازدگي هيچ اقدام مهمي انجام نشده است. از سوي ديگر استمحال وام‌هاي كشاورزان نيز از طرف بانك‌ها عملي نشده و برخلاف وعده‌هاي مسئولان براي آن سقف تعيين شده است».

بياباني خاطرنشان كرد: «وزارت بازرگاني متولي تهيه و توزيع كالا است و ما در مورد واردات محصولات كشاورزي از اين وزارت‌خانه گله‌اي نداريم اما اين وزارت جهاد كشاورزي است كه متاسفانه وظيفه خود در حمايت از كشاورزان و توليدات كشاورزي داخل را انجام نمي‌دهد».

وي افزود: «وزارت كشاورزي نبايد اجازه دهد كه انواع مركبات بدون در نظر گرفتن نياز و ميزان توليد داخلي وارد شده و بر دوش كشاورزان سنگيني كند».
 چهارشنبه 6 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن