واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جزييات بورس رشتههاي علوم پزشكي كشور اعلام شد رييس مركز خدمات آموزشي وزارت بهداشت: سهميه بورس دانشگاهها تا اوايل سال آينده اعلام ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آموزشي
رييس مركز خدمات آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به تغييرات آييننامه بورس تحصيلي دانشجويان خارج از كشور، گفت: سهميه دانشگاهها دراعطاي بورس تا اوايل سال 88 اعلام ميشود.
دكتر غلامرضا حسن زاده در گفتوگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اينكه وزارت بهداشت با توجه به نيازهاي آموزشي و پژوهشي، شناخت نوآوريهاي علمي و آشنايي با آخرين تجربيات كشورهاي خارجي و انتقال فناوري نوين به داخل كشور، دانشجويان علوم پزشكي را بر اساس قانون اعزام در دورههاي بلندمدت و كوتاه مدت از طريق بورسيه اعزام ميكند، اظهار كرد: به منظور تامين كادرهياتعلمي و راهاندازي دورههاي جديد و رشتههاي خاص در دانشگاههاي علوم پزشكي دانشجو در مقطع Phd در قالب دورههاي بلند مدت به خارج از كشور اعزام ميشود.
اعلام رشتههاي مورد نياز از سوي دانشگاهها تا پايان دي ماه
وي با بيان اينكه دانشگاههاي علوم پزشكي و موسسات وابسته بايد رشتههاي مورد نياز خود را تا پايان دي به مركز خدمات آموزشي وزارت بهداشت اعلام كنند، تصريح كرد: اعزام در دورههاي بلندمدت فقط در رشتههايي خواهد بود كه امكان ادامه تحصيل در داخل كشور نداشته باشد، مگر اينكه ظرفيت پذيرش دانشگاهها در رشته مذكور طي 5 سال آينده كمتر از نياز كشور باشد و اين موضوع در شوراي اجرايي بورس وزارت بهداشت تاييد شود.
وي با تاكيد براينكه اعلام نياز دانشگاهها بايد در جهت رشتههايي باشد كه دانشگاه قصد راهاندازي و سرمايه گذاري در آن رشته را داشته باشد، خاطر نشان كرد: همچنين آن رشته بايد بر اساس اولويتهاي كشور و نيازهاي منطقهاي باشد البته اين امر بايد در شوراي اجرايي بورس تاييد شود.
اعلام سهميه بورس دانشگاهها تا اوايل سال 88
رييس مركز خدمات آموزشي وزارت بهداشت با بيان اينكه محل اشتغال به كار متقاضيان در صورت استخدام رسمي نبايد با موسسه معرف متفاوت باشد، خاطرنشان كرد: متقاضيان نبايد به موسسه يا دستگاه ديگري غير از محل سهميه قبولي و يا موسسه معرف، تعهد خدمت داشته باشند و محل تعهد متقاضيان براي استفاده از بورس داخل در مقطع كارشناسي ارشد نبايد متفاوت با محل سهميه قبولي در مقطع دكترا باشد.
پذيرش نهايي و اعطاي بورس به متقاضيان معرفي شده
وي با بيان اينكه پذيرش نهايي و اعطاي بورس به متقاضيان معرفي شده توسط دانشگاه پس از تاييد هيات مركزي جذب و در چارچوب ضوابط شورا و از طريق شوراي اجرايي بورس وزارت بهداشت انجام ميشود، تصريح كرد: دراين زمينه نقش دانشگاهها صرفا معرفي افراد به وزارت متبوع است.
سهميههاي پذيرش در آزمون
وي با بيان اينكه سهميه پذيرش در آزمون، سهميه آزاد و سهميه مربي بر اساس مصوبه سالانه شوراي اجرايي بورس است، گفت: داوطلب مربي به شخصي گفته ميشود كه عضو هياتعلمي رسمي يا پيماني دانشگاه معرف باشد، همچنين داوطلباني كه مشمول اين بند نيستند بايد از سهميه آزاد استفاده كنند.
دكتر حسن زاده با بيان اينكه 20 درصد از سهميههاي در نظر گرفته شده كه حد نصاب لازم را كسب كرده باشند بر اساس مصوبه مجلس مختص به سهميه رزمندگان، جانبازان، همسران و فرزندان جانبازان بالاي 50 درصد، آزادگان و همسران شهدا ميباشد، اظهار كرد: حد نصاب پذيرش براي سهميه مربيان دانشگاهها و موسسات وابسته به وزارت بهداشت و سهميه رزمندگان اخذ 80 درصد نمره آخرين فرد پذيرفته شده در سهميه آزاد است.
غيرمجازين براي اخذ بورس
پذيرش بدون آزمون 50 درصد سهميه بورس هر رشته
وي با بيان اينكه دارندگان مدارك دكتري تخصصي و دانشجويان شاغل به تحصيل در دورههاي Phd يا دستياري مجاز به شركت در آزمون و معرفي براي اخذ بورس نيستند، اظهاركرد: هر دانشگاه ميتواند از سهميه تعيين شده در هر رشته،50 درصد را بدون شركت در آزمون براي اعطاي بورس و تصويب نهايي در شوراي اجرايي بورس به مركز خدمات آموزشي معرفي كند.
وي افزود: بر اين اساس متقاضيان علاوه بر احراز شرايط عمومي و اختصاصي بايد به استناد آيين نامه تسهيلات آموزشي، پژوهشي و رفاهي ويژه استعداد درخشان، دانشجوي استعداد درخشان باشند.
رييس مركز خدمات آموزشي وزارت بهداشت، مربيان آموزشي دانشگاهها كه 80 درصد نمره ارتقا را كسب كردهاند و افرادي كه در پستهاي علمي و اجرايي داراي خدمات ارزنده باشند را از جمله افرادي عنوان كرد كه ميتوانند از طريق دانشگاه معرفي شوند.
وزارت بهداشت مرجع نظارت بر حسن انجام مراحل اعطاي بورس
كاهش سهميه بورس دانشگاه در صورت عدم رعايت ضوابط اجراي بورس
وي با تاكيد براينكه وزارت بهداشت مرجع نظارت بر حسن انجام مراحل اعطاي بورس است، خاطرنشان كرد: درصورتي كه در هر مرحله مشخص شود كه روند ذكر شده در معرفي افراد از سوي دانشگاه رعايت نشده است، بورس اعطايي لغو و از سهميه دانشگاه در سال آتي كاسته ميشود.
شرايط اخذ بورس همراه
وي در خصوص شرايط اخذ بورس همراه، گفت: اين بورسيه به افرادي تعلق ميگيرد كه مدت تحصيل بورسيه با مدت بورس همسر همخواني داشته باشد و حداكثر 6 ماه پس از اتمام بورس، بورسيه اصلي تحصيل وي به اتمام برسد و اعلام نياز از يكي از دانشگاههاي علوم پزشكي و يا مراكز تابعه وزارت متبوع را اخذ كند، همچنين داراي شرايط عمومي متقاضيان آيين نامه بورس نيز باشد.
دكترحسن زاده افزود: اعطاي نهايي بورس همراه منوط به تصويب شوراي اجرايي بورس وزارت متبوع است.
وي به مدت اعتبار بورس از تاريخ موافقت نهايي حداكثر تا 2 سال اشاره كرد و گفت: احراز حد نصاب نمره زبان در آزمون IELTS طي سال اول ضروري است، درغير اينصورت بورس فرد لغو ميشود.
رييس مركز خدمات آموزشي وزارت بهداشت در خاتمه، تصريح كرد: براي پذيرفتهشدگان نهايي تعيين نوع بورس، گرايش تحصيلي، كشور و دانشگاه محل تحصيل با انتخاب و تاييد دانشگاه محل تعهد خدمت و مركز خدمات آموزشي وزارت بهداشت است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 6 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]