واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: بهاي نفت در بازار آسيا افزايش يافت
تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: به رغم وعده هاي چند ميليارد دلاري مقامات اروپايي و امريكايي در راستاي تلاشها براي مقابله با بحران مالي جهان، بهاي نفت خام در معاملات روز چهارشنبه بازار اسيا اندكي افزايش يافت.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، بهاي نفت خام شيرين سبك پايه بورس نيويورك براي تحويل در ماه ژانويه، چهل و دو سنت افزايش يافت و به بشكه اي پنجاه و يك دلار و نوزده سنت رسيد.
اين در حاليست كه بهاي اين نوع نفت خام در معاملات ديروز بازار بورس نيويورك سه دلار و هفتاد و سه سنت كاهش يافته و به بشكه اي پنجاه دلار و هفتاد و هفت سنت رسيده بود.
بهاي نفت خام برنت درياي شمال براي تحويل در ماه ژانويه نيز سي و پنج سنت افزايش يافت و به بشكه اي پنجاه دلار و هفتاد سنت رسيد.
اين در حاليست كه بهاي اين نوع نفت خام در معاملات ديروز بازار بورس لندن، سه دلار و پنجاه و هشت سنت كاهش يافته و به بشكه اي پنجاه دلار و سي و پنج سنت رسيده بود.
مارك پروان تحليلگر برجسته بانك اي ان زي ANZ در ملبورن استراليا مي گويد انتشار امار و ارقام اصلاح شده در خصوص توليد ناخالص داخلي امريكا، نگرانيهاي تازه اي در خصوص وضعيت اقتصادي بزرگترين مصرف كننده انرژي جهان به وجود اورده است.
دولت امريكا در گزارش اصلاح شده خود درباره توليد ناخالص داخلي اين كشور اعلام كرد رشد اقتصادي اين كشور در سه ماهه سوم سال جاري پنج دهم درصد كاهش يافته است.
اين در حاليست كه بانك مركزي امريكا ديروز اعلام كرد هشتصد ميليارد دلار ديگر به اقتصاد اين كشور ترزيق خواهد كرد تا نظام مالي اين كشور را تثبيت كند.
در بروكسل نيز پيش نويس قانوني كه قرار است امروز منتشر شود، خواستار بسته محرك هاي اقتصادي دو ساله اي به منظور تحريك اقتصاد كشورهاي عضو اتحاديه اروپا براي خارج كردن انها از ركود، شده است.
پروان مي افزايد اين اقدامات تازه تاثير كمي بر روي بهاي نفت داشته است.
وي گفت پول زيادي به نظام هالي مالي تزريق شده است ولي هنوز تاثير چنداني نداشته است.
مهمترين اقدامات دولت براي كاهش آثار خشكسالي در بخش دام
اكونيوز: موسسه پژوهشهاي برنامهريزي و اقتصاد كشاورزي مهمترين اقدامات وزارت جهاد كشاورزي در كاهش آثار خشكسالي و سرمازدگي در زير بخش دام را اعلام كرد.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران به نقل از موسسه پژوهشهاي برنامهريزي و اقتصاد كشاورزي ، عليرضا جيران از پژوهشگران اين موسسه در تحقيق خود با نام « مديريت بحران خشكسالي و تنظيم بازار محصولات دامي در دولت نهم» اثر اين پديده بر توليد محصولات دامي را بررسي كرده است.
بنابر اين گزارش، خشكسالي و سرمازدگي وضعيت ناپايداري را در شاخههاي مختلف تهيه غذا پديد آورده، بر گستره عظيمي از خدمات مربوطه تاثير منفي گذاشته و انگيزههاي توليد و سرمايهگذاري در اين بخش را فروكش كرده است.
جيران پژوهشگر موسسه پژوهشهاي برنامهريزي و اقتصاد كشاورزي افزود: خشكسالي به عنوان پديدهاي اثرگذار به طور دورهاي در بيشتر مناطق كشور اتفاق ميافتد. تبعات ناشي از خشكسالي، توليد محصولات كشاورزي،سطوح درآمدي شاغلان اين بخش و مناطق روستايي را تحت تاثير قرار ميدهد.
وي در اين تحقيق افزود: شرايط ناخوشايند خشكسالي زيست بومها، پرورش دام و نظامهاي بهرهبرداري كشاورزي و در نهايت امنيت غذايي و توليد پايدار مورد تهديد قرار ميدهد. بروز سرماي شديد زمستاني و كاهش بارندگي و خشكسالي در سال زرعي 87- 1386 در نخستين گام توليد علوفه مرتعي و محصولات دامي و فشار بر مراتع را موجب شده و باعث از بين رفتن منابع آب شرب دامها، افزايش تلفات و سوء تغذيه دامها و كاهش توليد شده است.
جيران ادامه داد: نظر به گستردگي مراتع (منابع طبيعي) و تحت تاثير گرفتن دام و مردمي كه حياتشان به مراتع وابسته است، بروز خشكسالي در مرحله نخست بر فعاليتهاي دامپروري سبك و زندگي عشاير و روستايي تاثير ميگذارد و كمبود علوفه، توليدكنندگان عشايري و روستايي را مجبور به عرضه دامهاي مولد و نارس در سطح وسيع نموده است.
اين پژوهشگر افزود: ارايه راه حل و مبارزه با اثرات مخرب اين پديده نيازمند مديريت بحران قوي و اثرگذار است. بدين منظور كار گروهي براي بررسي و ارايه راهكارهاي علمي جهت مديريت بحران خشكسالي در وزارت جهاد كشاورزي تشكيل و برنامه اجرايي براي مديريت بحران خشكسالي در بخش دام كشور تدوين شد.
بنابر اين گزارش، نخستين اقدام اجرايي اعمال سياست تنظيم بازار با استفاده از ابزارهاي مختلف بر حسب متقاضيان و نوع محصول بود.
در اين گزارش آمده است، سياست تنظيم بازار براي جلوگيري از نوسان شديد قيمت،جلوگيري از كمبود و روانسازي تهيه و توزيع نهادههاي دامي اتخاذ شد. دولت با تعيين نرخ پايه اقدام به خريد دامهاي مازاد توليدكنندگان در سراسر كشور نمود و با خريد دامهاي مازاد تعادل نسبي در بازار دام به منظور جلوگيري از نوسان قيمتها را به مرحله اجرا درآورد و در مراحل بعدي، تامين و تنظيم بازار نهادههاي مورد نياز بخش دام ( علوفه دامي) را هدفگذاري و با استفاده از تسهيلات دولت بازار نهادههاي دامي را سر و سامان بخشيد.
جيران در اين پژوهش يادآور شد: هدف اجتماعي سياستتنظيم بازار، تضمين دسترسي توليدكنندگان محصولات دامي به نهادههاي ارزان قيمت بود، چرا كه بدون دخالت دولت دسترسي به نهادههاي ارزان قيمت ناممكن شده بود، سياست تنظيم بازار علاوه بر آن، با هدف تضمين توليد و دسترسي توليد كنندگان به نهادهها به همراه بستر لازم براي ذخيرهسازي محصولات و نهادهها را فراهم آورد.
در اين گزارش آمده است: سياستگذار با علم به اينكه دولت با كمترين ميزان دخالت در حوزه توليد بيشترين تاثيرگذاري در حوزه سياستگذاري، افزايش توليد و بهرهوري باشد، براي تنظيم بازار محصولات دامي در شرايط بحراني و خشكسالي اقداماتي انجام داده است.
جيران افزود: از جمله اين اقدامات، برنامهريزي براي تامين، خريد، واردات ،حمل و نگهداري و عرضه نهادههاي دامي ( علوفه) به قيمتهاي مناسبت با استفاده از اعتبارات دولتي، تنظيم بازار دام زنده از طريق خريدهاي مازاد عرضه در بازارهاي محلي و منطقهاي و كشتار و نگهداري آن است.
اقدام ديگر وزارت جهاد كشاورزي براساس اين گزارش، اجراي طرح نگهداري دام به صورت اماني، برنامهريزي جهت خريد از توليدكنندگان داخلي علوفه، مواد پروتئيني و لبني و ذخيره سازي نهادهها (علوفه)به منظور تنظيم بازار و تثبيت نوسانات قيمت، تامين نقدينگي توليدكنندگان، تجديدنظر در مقررات تجاري و بازرگاني و برنامهريزي و پيش بيني اعتبار لازم جهت خريد و علوفه مواد پروتئيني از منابع داخلي ذكر شده است.
بنابر اين گزارش، بررسيهاي صورت گرفته نشان ميدهد كه اقدامات اجرايي براي تنظيم بازار محصولات دامي در شرايط خشكسالي دستاوردهاي به نسبت مناسبي را در بخش محصولات دامي به همراه داشته و توانسته است ضمن تنظيم بازار اين محصولات به طور چشمگيري موجب كاهش و تثبيت قيمت نهادهها در ماههاي اخير شود.
بنابر اين گزارش پژوهشي، اين امر بر انگيزههاي توليد آثار مثبت داشته و فرآيند گذار از شرايط بحراني را شتاب بخشيده است. توليد در زير بخش دام به شرايط عادي نزديكتر شده و انتظار ميرود، با وجود ادامه خشكسالي، شرايط توليد در بخش دام به با نوسان كمتري طي ماههاي آينده روبرو شود.
انتهاي پيام//
چهارشنبه 6 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]