واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاملات قراردادهاي آتي سكه طلا در بورس كالا آغاز شد
اقتصاد. بورس كالا. قراردادآتي سكه
معاملات قراردادهاي آتي سكه طلا روز سه شنبه در تالار اصلي معاملات شركت بورس كالاي ايران آغاز شد.
به گزارش ايرنا، در مراسم افتتاح معاملات قراردادهاي آتي سكه طلا كه با حضور مديرعامل بانك كارگشايي، نايب رييس اتحاديه طلا و جواهر و جمعي از مديران و كارشناسان بورس كالا تشكيل شد، مجري طرح آتي با اشاره به رويداد مهم آغاز معاملات قراردادهاي آتي سكه طلا در بورس كالا، ابراز اميدواري كرد:
معاملات آتي سكه طلا كه يكي از رايجترين كالاهاي مورد معامله
در بازار تهران است، بتواند جايگاه خود را در بازار سرمايه كشور تثبيت كند.
احمد رضايي با بيان اينكه ايران نسبت به ديگر كشورهاي همسايه ديرتر اين معاملات را آغاز كرده است، گفت: هم اكنون در امارات سكه در بورس طلاي دوبي معامله ميشود. در پاكستان نيز كه بسيار از ايران عقب تر بود، معاملات آن اكنون انجام ميشود و در هندوستان نيز اين معاملات از ۴ماه قبل شروع شده است.
وي افزود: بنا داريم با همت و لطفي كه مراجع ذيصلاح به ما دارند اين بازار را توسعه بدهيم. هرچند در بازار معاملات آتي طلا در جهان كمتر از يك درصد منجر به تحويل كالا ميشود ولي ما در نظر داريم هر كسي اين كالا را خريد و اراده كرد تا كالا را تحويل بگيرد، كالا به او تحويل گردد و هر كس كه سود خواست نيز سود به او پرداخت و از بازار خارج شود.
وي خاطرنشان كرد: معاملات آتي بازاري است كه طيفهاي گستردهاي در اين بازار ميتوانند فعاليت كنند. از آنجا كه طيف توليدكننده احتمال ميدهد ممكن است كالايش در آينده افت قيمت داشته باشد بورس كالا را به عنوان مكاني امن براي پوشش اين ريسك انتخاب ميكند، خريداران و سرمايهگذاران نيز كه نميخواهند كالايي را تحويل بگيرند بلكه ميخواهند از نوسانات قيمت سود ببرند، ميتوانند در بورس كالا حضور يابند.
وي افزود: تمام كارگزاران بايد در معاملات آتي به صورت بسيار حرفه اي عمل كنند و خريداران و فروشندگان نيز بايد با آگاهي كامل وارد اين بازار شوند. چرا كه بورس هيچگونه نقشي در تعيين قيمت اين كالا و ديگر كالاهاي مورد معامله ندارد بلكه قيمت را بازار تعيين ميكند ولي شفافيت اين قيمت در بورس كالا است.
وي ابراز اميدواري كرد: با همكاري تمام دست اندركاران و مسئولان، بورس كالاي ايران بتواند در افق ايران سال ۱۴۰۴با داد و ستد ابزارهاي معاملاتي جديد به صورت كاملا بومي شده نقش خود را در ارتقا بازار سرمايه در كشور ايفا كند.
براساس اين گزارش، نايب رييس اتحاديه طلا و جواهر در مراسم افتتاح معاملات قراردادهاي آتي سكه در بورس كالاي ايران ضمن استقبال از اين معاملات ، اظهار داشت: به انجام معاملات قراردادهاي آتي سكه در بورس كالا خوش بين هستم.
محمد كشتي آراي، با اعلام معامله سكه به تاريخ روز در بورس كالا، گفت:
سكههايي كه توسط بانك كارگشايي براي معامله در بورس تحويل ميشود، به تاريخ روز است زيرا در سالهاي قبل، سكههاي تاريخ گذشته را به قيمت پايين تر ميخريدند و به همين خاطر توليدكنندگان عمده، قسمت اعظمي از اين سكههاي تاريخ گذشته را جمع و ذوب كرده اند. هم اكنون نيز اكثر سكه هاي موجود در بازار به تاريخ روز است.
وي با اشاره به نقش اتحاديه در تنظيم بازار طلا و سكه، گفت: بورس سكه يك بازار بومي و داخلي است و ما قوانين و مقررات را با همكاري بورس تعيين كردهايم و نميگذاريم بازار صدمه ببيند و نظرات خود را منعكس ميكنيم.
البته اتحاديه دخالتي در عرضه ندارد ولي به نوعي كنترل بازار را در اختيار دارد و حافظ منافع مردم است و حتي الامكان مشاوره و راهنمايي لازم را به افراد ميدهد.
وي با اشاره به نقش بورس سكه در شفافسازي قيمت، گفت: شفافسازي قيمت و عرضه سكههاي استاندارد در بورس دو ويژگي بسيار مهم اين بازار است كه باعث ميشود تمام فعالان از قيمت واقعي آگاهي يافته و از سويي ديگر باعث مي شود كه سكههاي غير استاندارد از بازار كم كم خارج شود.
يك كارشناس معاملات آتي نيز در مراسم افتتاح اين نوع معاملات گفت: نرم افزار حاضر در معاملات آتي بورس كالاي ايران توسط كارشناسان بورس كالاي ايران تهيه و طراحي شده و برگرفته از استانداردهاي بينالمللي است و مطالعات تطبيقي آن با نرم افزارهاي مشابه به طور كامل انجام شده است.
پدرام زاد نوعزيزي، با اشاره به تست اين نرم افزار در طول ۵ماه گذشته ، خاطرنشان كرد: تمام آزمايشات انجام شده بر روي نرم افزار فعلي مثبت بوده به طوري كه اين نرم افزار پاسخگوي نياز بورس كالا براي راه اندازي معاملات سكه است.
وي ادامه داد: به زودي نسخه جديد اين نرم افزار در اختيار كارگزاران معاملات آتي قرار ميگيرد و تمام كارگزاران ميتوانند در هر كجاي كشور از طريق آن معاملات قراردادهاي آتي سكه طلا را انجام دهند و محدوديت جغرافيايي براي اين معاملات برداشته ميشود.
وي با اشاره به تلاشهاي مديران و كارشناسان بورس كالا براي الكترونيكي كردن معاملات، ادامه داد: سعي بورس كالا بر اين است كه با اجراي يك برنامه زمان بندي شده، تالار معاملات آتي را به صورت كاملا الكترونيكي آماده كند تا فعالان بازار بتوانند از طريق اينترنت و بدون حضور فيزيكي به انجام معاملات بپردازند.
وي با اشاره به قيمت پايه اولين قرارداد آتي سكه طلا در بورس كالا، گفت:
امروز قيمت پايه اولين قرارداد آتي سكه طلا براي تحويل در دي ماه سال جاري، ۲ميليون و ۹هزار و ۸۰۰ريال است.
وي سپس گفت: در معاملات آتي براي هر روز قيمت پايه تعيين ميشود كه قيمت تسويه روز قبل است ولي استثنائا در روز جاري قيمت پايه براي اولين معامله توسط كميته اجرايي قراردادهاي آتي تعيين شده كه فرمول تعيين آن، با توجه به دو پارامتر قيمت نقدي دارايي(سكه طلا) و زمان تحويل آن(دي ماه) است.
وي در پايان بازه قيمتگذاري كارگزاران براي معاملات يك قرارداد آتي سكه طلا را مثبت و منفي سه درصد اعلام كرد.
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]