واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: شهردار يزد: ثبت جهاني بافت تاريخي يزد هيچگونه فشار مضاعفي بر مردم نخواهد داشت پايانه مسافربري يزد قطعا در سال جاري بهرهبرداري ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - يزد
سرويس: شهرستانها
شهردار يزد گفت: ثبت شدن بافت تاريخي در فهرست آثار جهاني در عين مطلوبيت، هيچ گونه فشار مضاعفي براي مردم نخواهد داشت و زمينه بازديدهاي دورهيي و شناسايي يزد به دنيا را فراهم خواهد كرد و ما تمام اهتماممان را به اين امر گذاشتهايم.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)-منطقه يزد، مير وكيلي در دومين حضور مطبوعاتي خود در جمع اصحاب رسانه يزد، به پاسخ به سوالات مربوط به شهر يزد پرداخت و گفت: در ايجاد پل باهنر يزد اصول فني به صورت صددرصد رعايت شده است. مصالح به كار رفته در آن كاملا تاييد شده است و شكاف موجود در آن درزهاي انبساطي است و بستن قنديل در زمستان نيز در حد امكان از سوي شهرداري رفع شده و سعي ميشود براي امسال آمادگي بهتري داشته باشيم.
وي درخصوص زمان آغاز پروژههاي عمراني خصوصا در فصل سرما اعلام داشت: با توجه به تعلق گرفتن مرحلهيي اعتبارات، شهرداري نميتواند همه پروژهها را يك زمان آغاز كند و به اتمام برساند لذا بر طبق زمانبندي بودجهيي و مرحلهيي پروژهها را آغاز كرده و خوشبختانه طبق زمانبندي نيز انجام شده است و شروع يكباره پروژهها و يا توقف در فصل زمستان ميسر نميباشد.
ميروكيلي در خصوص ميزان تعامل شهرداري با شورا اعلام داشت: شورا ناظر شهرداري و نماينده مردم است و تاكنون تنها در زمينه مسائل كاري با يكديگر چالشي نداشتهايم كه اين هم طبيعي است چرا كه شورا بيشتر به انتظارات و نيازهاي مردم آشنا است و اختلاف نظرهاي كاري وجود دارد كه با بحث و بررسي حل شده است.
شهردار يزد گفت: فرهنگسازي در زمينه ارائه خدمات شهري از جمله جمعآوري زباله در بافت قديم شهر هنور نهادينه نشده است لذا عليرغم تلاشهاي زياد، هنوز شاهد نازيباييهايي در اين بافت هستيم و اين در حالي است كه از بين ساير مناطق شهرداري، ناحيه تاريخي بيشترين ميزان هزينه در زمينه ارائه خدمات شهري را به خود اختصاص داده و بيشترين بودجه شهرداري مربوط به اين ناحيه است.
وي اعلام داشت: هنوز معيار مصوبي براي رساندن تاسيسات به بافت قديم مصوب نشده است و اين در حالي است كه ظرافتهاي زيادي در بافت وجود دارد كه نيازمند توجه خاص است و بايد توجه هم داشت كه بيشترين اعتبار ما صرف رفع خطر در بافت قديمي با توجه به نوع بنا و تغييرات اقليمي خصوصا در فصل زمستان است.
وي در زمينه ايجاد پاركنيگ در شهر و اجراي طرح كارت پارك اعلام داشت: اولين هدف ما ترغيب مردم به استفاده از وسايل نقليه عمومي است اما با اين حال سهم ما از اين مورد ١٢ درصد است و اين درحالي است كه در خيلي از خيابانهايي كه پاركينگ داريم نيز استفادهاي نميشود لذا طرح كارت پارك اعمال شد كه كساني كه نيازمند توقف كوتاهند اين كارت را تهيه كرده و استفاده كنند و مغازهداراني كه ساعات زيادي توقف دارند، از پاركينگ استفاده كنند.
ميروكيلي گفت: استفاده نادرست از موتورسيكلت حتي در بين نوجوانان مشكلاتي را در سيما و سلامت شهر ايجاد كرده است و علي رغم جمعيت زياد استان، پيادهروهاي ما اغلب از عابر خالي است و عابران جاي خود را به پارك موتورسيكلتها دادهاند.
شهردار يزد در خصوص زمانبر بودن صدور پروانههاي ساختماني و گرايش مردم به ساخت و ساز بدون پروانه تصريح كرد: بخش قابل توجهي از زمان مربوط به اخذ پروانه مربوط به تهيه نقشه ساختماني است و با اين حال ما در راستاي تكريم ارباب رجوع، اتوماسيون اداري را فعلا در منطقه يك راهاندازي كردهايم و در ساير مناطق نيز به زودي اين اتفاق رخ خواهد داد.
وي ادامه داد: وقتي جريمه كميسيون ماده ١٠٠ از مجموع هزينههاي لازم براي اخذ پروانه مجاز از شهرداري كمتر است به نفع مالك ميشود كه غيرمجاز بسازد و بعد در كميسيون ماده ١٠٠ جريمه پرداخته و پايان كار بگيرد لذا راهكار ما در اين خصوص افزايش ميزان جريمهها در كميسيون ماده ١٠٠ است.
وي در خصوص روند پيشرفت جابجايي پل راهآهن كاشاني در راستاي ايجاد روگذر كاشاني به ميدان ابوذر اعلام داشت: كار با قوت و شتاب زيادي در حال انجام است و اگر مشكلي در زمينه جابجايي تاسيسات نداشتيم روال تندتر بود و قطعا زودتر از موعد دو ماهه پيشبيني شده به اتمام خواهد رسيد.
وي در ادامه در خصوص تغيير كاربري فضاي سبز حاشيه ميدان امام حسين (ع) به تجاري، عنوان كرد: حاشيه ميدان در مساحت قبلي فضاي سبز بوده اما با توجه به افزايش مساحت ميدان و ايجاد ٥٢ مترمربع فضاي سبز در ميدان، نيازي به فضاي سبز حاشيهيي نيست و اين اراضي به عنوان ذخيره شهرداري براي انجام پروژههاي عمراني خواهد بود.
وي گفت: در سال جاري ٧ پل عابر پياده در سطح شهر ايجاد شده است كه رويكرد ما به سمت پلهاي مكانيزه است كه اولين پل در اين نوع در خيابان مطهري ايجاد ميشود و شهرداري از بخش خصوصي كه ميتواند در زمينه همكاري كند استقبال كرده و حتي در زمينه تشويق، بستر تبليغاتي پل را نيز به شركت سازنده واگذار خواهد كرد.
شهردار يزد درخصوص اجراي حمل و نقل انبوه در استان گفت: مطالعه آن آغاز شده و حتي پيشنهاد مكانيابي نيز صورت گرفته اما قطعي نيست و اينكه اين حمل و نقل انبوه به چه صورت باشد، بسته به نتايج مطالعات است.
وي در خصوص زمان بهره برداري از پايانه مسافربري يزد، ابراز داشت: پايانه در حال حاضر تمام است تنها مشكلاتي تاسيساتي است كه به زودي رفع خواهد شد و تمام تلاشمان را داريم كه اين دهه فجر به بهرهبرداري برسد اما قطعا در سال جاري به بهرهبرداري خواهد رسيد.
ميروكيلي گفت: كارخانه كمپوست نيز در سال جاري به بهره برداري خواهد رسيد و مكانيابي آن نيز با رعايت اصول صورت گرفته و وجود سايت پرواز در نزديكي آن مشكلي را ايجاد نخواهد كرد چرا كه در مسير باد غالب است و بو به سرعت از محيط عبور ميكند.
وي اعلام كرد: علاوه بر ايجاد ٧ تقاطع هم سطح در سال جاري، ٥ تقاطع همسطح ديگر نيز در سال آينده كلنگ ميخورد كه در سه راه حكيميان، چهارراه فضاي سبز، روگذر شهداي محراب، روگذر بلوار جانباز به سمت فرودگاه و بلوار ولايت ايجاد خواهد شد.
شهردار يزد در پايان اعلام داشت: براي اولين بار در كشور اولين چراغ راهنمايي خورشيدي در چهارراه مهديه يزد نصب شد و در ٣٠ تقاطع ديگر نيز در حال اجراست.
در ادامه آذردخت مرشدي، مديرعامل سازمان پاركها و فضاي سبز شهرداري يزد با بيان اينكه نيروهاي فضاي سبز در حال حاضر يك سوم نيروي مورد نياز است، گفت: به ازاي هر هكتار فضاي سبز ٣ نفر مورد نياز است كه در يزد با وجود بيش از ٥٠٠ هكتار فضاي سبز تنها ٥٠٠ نيرو داريم.
وي گفت: بيشترين ميزان فضاي سبز با ٢٦٠ هكتار در منطقه ٣ قرار دارد و منطقه ٢، ٩٠ هكتار و منطقه ١ نيز ١٨٠ هكتار ميباشد و ٢٠٠ هكتار از فضاي سبز شهر به صورت قطرهاي آبياري ميشود.
در ادامه مهندس عباس اميري، معاون خدمات شهري شهرداري يزد با بيان اينكه به ازاي هر دو نفر جمعيت در استان يك درخت وجود دارد، گفت: در حال حاضر در استان ٢٨٢ هزار و ٨٦٠ اصله درخت وجود دارد كه ٢٠ هزار اصله بر اثر سرمازدگي خشك شده و بريده شد.
وي سرانه فضاي سبز براي شهروندان يزدي را ٥ /١٢مترمربع عنوان كرد و گفت: نرم كشوري در اين زمينه ١٦ مترمربع است.
وي درخصوص نظافت بافت تاريخي اعلام داشت: جمع آوري زباله در بافت تاريخي مانند ساير نقاط شهر به صورت زمانمند انجام ميشود و به جهت حساسيتي كه براي اين بافت قائليم، در هيچ زمينهاي از آن چشمپوشي نكردهايم.
در همين حال شهردار يزد در همايش تجديد حيات بافتهاي با ارزش در يزد ضمن بيان اينكه تمام تلاشها جهت شناسايي ابنيه و بافت تاريخي به يزد انجام شده است، گفت: شناساندن بناهاي تاريخي يزد به جهانيان يك ضرورت است.
به گزارش خبرنگار ميراث و گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران منطقه يزد، سيد علياكبر مير وكيلي در اين همايش ضمن تاكيد به اين مطلب با اشاره به اينكه بافت تاريخي شهر يزد تنها بافت خشتي جهان است خواستار توان ارائه خدمات بهينه هر بيشتر دستگاههاي مربوطه جهت حفظ آثار تاريخي يزد شد.
وي به تعامل فيمابين شهرداري و سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان تاكيد و اظهار كرد: در استان يزد براي اولين بار پروژههاي بين اين سازمان و سازمان ميراث فرهنگي مورد بهرهبرداري رسيده است و برخي پروژهها نيز در حال اجراست.
وي كف سازي بازار يزد، بهسازي خيابان قيام و امام خميني (ره) و راه اندازي موزه شهرداري را از اقدامات در حال اجراي شهرداري يزد است.
در ادامه همايش دكتر غفاري دبير همايش بررسي چالشها و مسائل مشكلات در بافتهاي تاريخي، تعيين روشهاي اصولي تجديد حيات، تعيين حفظ و احيا و توسعه عمومي و پايدار بافتهاي تاريخي، ايجاد تعادل في مابين صاحب نظران، آگاهي و انتقال تجارب متخصيص در بافتهاي تاريخي را از اهداف برگزاري نخستين همايش تجديد حيات بافتهاي با ارزش دانست.
دكتر غفاري مساله تجديد حيات بافتهاي تاريخي و با ارزش را موضوع ميان تخصصي و ميان سازمان عنوان كرد و خاطر نشان ساخت: اين روند چند تخصصي بودن يك رويكرد بين رشتههاي پيدا ميكند كه شامل سازمانهاي ميراث فرهنگي شهرداري و غيره ميشود.
وي ادامه داد: اميدواريم با برگزاري اين همايش دستگاههاي مرتبط در يك جهت حركت كنند و دستاوردهاي را كسب كنيم.
دبير همايش حفظ ارزشهاي تاريخي، تقويت و ارتقاء و توسعه عمومي و پايدار بافتهاي تاريخي را عمده ترين هدف همايش برشمرد.
انتهاي پيام
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]