تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834932436
سهم ناچیز ایران از تجارت پرسود محتوای آنلاین
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
ایران از تجارت میلیارد دلاری محتوای آنلاین سهم بسیار ناچیزی دارد. این درحالی است که با توجه به ثبت حدود ٥/٢ میلیون وبلاگ و ١٦٠ هزار وب سایت فارسی، ایرانی ها در مقایسه با بسیاری از کشورهای درحال توسعه، می توانند حرف های زیادی برای گفتن داشته باشند.آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده اید که این همه سرویس های اینترنتی که به شما خدمات رایگان ارائه می دهند، هزینه های خود را از کجا تأمین می کنند؟ آیا تاکنون به موضوعی به نام تجارت محتوا و بازار ترافیک اینترنتی اندیشیده اید؟ سهم ایران از این بازار ترافیک چقدر است؟ تا چه حد شرکت های ایرانی توانسته اند به ساز و کارهای این نوع تجارت الکترونیکی مسلط و مجهز شوند؟ترافیک اینترنتی به مجموعه ای از اطلاعات ذخیره شده روی سرورهای اینترنتی و حجم تقاضای بازدید از این اطلاعات و دانلودها و تبلیغات منتشر شده در این وب سایت ها اطلاق می شود که باعث می شود یک وب سایت هم دارای بازدیدکننده کافی باشد و هم دارای این قابلیت باشد که تبلیغات بازرگانی جذب کند، این تبلیغات و بازدیدها ارتباط مستقیم با کمیت و کیفیت محتوای ذخیره شده در سرورها دارد، این پروسه بخش مهمی از تجارت الکترونیک در فضای وب را نیز تشکیل می دهد.
● ایمیل های رایگان
تا ٢ سال پیش یاهو با عنوان اصلی ترین سرویس ارائه خدمات پست الکترونیک مبتنی بر وب و رایگان، فقط ٤ مگابایت فضای رایگان در اختیار کاربران خود قرار می داد اما با ارائه سرویس وبلاگی گوگل با نام جی میل (Gmail) ------ خبری در فضای وب منفجر شد؛ ارائه یک گیگابایت فضای رایگان در پست الکترونیک جی میل! ابتدا این خبر به عنوان دروغ اول آوریل معرفی شد اما رفته رفته مشخص شد که خبر کاملا واقعی است. اولین پس لرزه راه اندازی جی میل، افزایش ظرفیت رایگان ایمیل یاهو از ٤ مگابایت به یک گیگابایت بود؛ در واقع یاهو مجبور بود بین حذف شدن یا ارتقای فضای رایگان یکی را انتخاب کند، سرویس دهندگانی مثل هات میل راه اول را برگزیدند اما یاهو به راه دوم رفت و ماند.شرکت یاهو هم اکنون بزرگ ترین ارائه دهنده خدمات ایمیل در جهان است و بیش از ٢٥٠ میلیون نفر از یاهو میل به عنوان یکی از ایمیل های اصلی خود استفاده می کنند.از ابتدای ماه مه سال ٢٠٠٧ و در رقابتی آشکار با جی میل، ظرفیت ذخیره اطلاعات در صندوق پست الکترونیک (میل باکس) یاهو از یک گیگابایت به وضعیت نامحدود افزایش یافت. جی میل هم در واکنش به این اقدام یاهو، گنجایش صندوق پست الکترونیک خود را به ٨/٢ گیگابایت رساند. کارشناسان معتقدند در عمل کمتر کاربری است که بتواند این حجم اطلاعات را در میل باکس خود جمع آوری کند.اگر شما صاحب یک وب سایت باشید، می دانید که به طور متوسط برای اجاره ١٠٠ مگابایت فضا باید هزینه ای در حدود ١٠٠ دلار در سال بپردازید و برای گرفتن یک گیگابایت فضا باید بین ٥٠٠ تا ٨٠٠ دلار در سال هزینه کنید؛ پس هر کاربر اینترنتی به محض ثبت یک ایمیل در یاهو یا جی میل صاحب یک دارایی به ارزش تقریبی ٦٥٠ دلار شده است. این هزینه از کجا تأمین می شود؟
● وبلاگ های رایگان
شما در یکی از سرویس دهندگان وبلاگی داخلی یا خارجی، وبلاگی برای خود ثبت می کنید. این سرویس ها بسته به امکاناتشان از ٢٠ تا ٤٠٠ مگابایت فضا در اختیار شما قرار می دهند، شما صاحب یک کنترل پانل و وبلاگ اختصاصی روی وب شده اید و حتی با آن تجارت و درآمد کسب می کنید. بلاگ سرویس شما برای هر وبلاگ به طور متوسط ١٠٠ دلار هزینه می کند. میلیون ها نفر در این وبلاگ سرویس ها عضو هستند و صدها سرور اختصاصی روی دیتا سنترها در خارج از کشور با هزینه های صدها هزار دلاری از این وبلاگ ها پشتیبانی می کنند، این همه هزینه از کجا تأمین می شود؟
● رمز موفقیت سرویس های رایگان
پاسخ به این سوال که این هزینه ها از کجا تأمین می شود، مستلزم بررسی ساختار تجارت جدیدی در فضای سایبر به نام تجارت محتوا و ترافیک اینترنتی است. به عبارت دیگر امروزه در اینترنت محتوا حرف اول را می زند. اگر امروز فلیکر چند صد میلیون عکس در خود ذخیره کرده است یا یوتیوب میلیون ها قطعه فیلم نمایش می دهد یا گوگل میلیاردها صفحه اینترنتی در سرورهای عظیم خود ذخیره کرده است یا سرویسی مثل یاهو ٢٥٠ میلیون ایمیل را پشتیبانی می کند و اگر در ایران ٢ سرویس دهنده بزرگ وبلاگی چیزی حدود ٢ میلیون وبلاگ را پشتیبانی می کنند که در نوع خود کم نظیر است، همه و همه به خاطر محتوای غنی است. اولین ثروت چنین سایت هایی محتوای موجود در آن هاست. به عبارت دیگر هر چقدر محتوای (content) این وب سایت ها بیشتر باشد، ارزش دارایی و امتیاز آن ها بیشتر است به عنوان مثال سرویس وبلاگ ورد پرس با دارا بودن حدود یک میلیون وبلاگ ارزشی حدود ٢٠٠ میلیون دلار دارد.
● یک آمار از ترافیک اینترنتی در جهان
پروفسور حسین اسلامبول چی، مدیرعامل شرکت DIVVIO و رئیس سابق آزمایشگاه های ATT در همایش نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات و تحولات آینده که در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات برگزار شد، اظهار داشت: هم اکنون ٤٠ درصد از تمام ترافیک اینترنت دنیا در اختیار آمریکا قرار دارد. وی تصریح کرد: ٦٠ درصد مابقی ترافیک اینترنت در سایر نقاط جهان پخش شده که این رقم در آسیا ٢٠ درصد است. درحالی که آمریکای جنوبی ١٤ درصد از ترافیک اینترنت جهانی را در اختیار دارد، این رقم در کشورهای خاورمیانه، تنها ٥ درصد است؛ البته سرعت افزایش ترافیک در این مناطق به میزان چشمگیری در حال افزایش است.
● آگهی های متنی گوگل!
امری که باعث شده است گوگل ثروتمند شود، علاوه بر موتور جست وجوی قدرتمند آن، ابداع شیوه های نوین در تجارت و بازاریابی است. تازه ترین ارزش سهام گوگل در بازار بورس نیویورک ١٥٥ میلیارد دلار بوده است. گوگل اکنون ٣٥ سرویس اینترنتی به کاربران خود ارائه می دهد که تمام آن ها با یک اکانت و یوزر و پسورد قابل ارائه است. اما جالب این است که گوگل در هیچ یک از این سرویس ها حتی یک بنر تبلیغاتی به کاربران خود نشان نمی دهد. گوگل شیوه تبلیغاتی منحصر به فرد خود را در تبلیغات دارد که به عقیده متخصصان آی تی یک اختراع در نوع خود محسوب می شود: آگهی متنی. در این نوع آگهی سفارش جست وجوی کاربران اینترنت توأم با جست وجوهایی می شود که مشتریان گوگل به او سفارش داده اند. این آگهی ها در سمت مخالف نمایش نتیجه جست وجوی موتور گوگل نمایش داده می شود و در بالای آن قید شده است حامیان گوگل!
تبلیغات متنی گوگل که این روزها در قسمت های مختلف سایت گوگل و دیگر سایت های اینترنتی به چشم می خورد، سهم اصلی در کسب درآمدهای گوگل دارد. سرویس تبلیغاتی شرکت گوگل ٢ قسمت عمده دارد:
١) قسمتی برای تبلیغ دهندگان (صاحبان کارخانه ها، شرکت ها، سایت های اینترنتی و ...) با عنوان Google Adwords
٢) قسمتی برای تبلیغ کنندگان (مدیران سایت های اینترنتی که در انتشار تبلیغات گوگل به این شرکت یاری می رسانند) با عنوان Google Adsense کسانی که مایلند کالا، سرویس، خدمت یا سایت خود را از طریق اینترنت به عموم کاربران اینترنتی در سطح جهانی معرفی و به اصطلاح تبلیغ کنند، بهترین جایی را که می توانند برای تبلیغات خود پیدا کنند، همین گوگل است. این افراد با مراجعه به آدرس: http://adwords.google.com می توانند در این سرویس شرکت گوگل ثبت نام کنند.گوگل برای عضویت در این سرویس از کاربران خود حق اشتراک دریافت می کند که میزان آن به کشور محل سکونت شخص ثبت نام کننده و نوع آگهی های درخواستی وی بستگی دارد. این مبلغ برای ایران ٥ دلار آمریکاست. حق اشتراک و هزینه تبلیغات همگی با کارت های اعتباری پرداخت می شود.
● تجارت محتوا
علیرضا شیرازی مدیر بلاگفا می گوید: وردپرس با عبور از سقف ١٠ میلیون بازدید صفحه (تقریبا ٢ برابر بازدید صفحات بلاگفا) و در زمانی که از لحاظ تعداد وبلاگ تقریبا با بلاگفا یکسان بوده است (نزدیک یک میلیون وبلاگ) بیش از ٣٠٠ سرور اختصاصی و فعال در اختیار داشته است ... البته بخشی از آن ها که به نظر می رسد نباید تعداد زیادی باشد، برای سرویس پینگ یا مقابله با کامنت های اسپم استفاده می شد. این تعداد تقریبا بیش از ١٠٠ برابر (یا حتی ١٥٠ برابر) امکانات سخت افزاری بزرگ ترین سایت های فارسی است و چه بسا برابر بضاعت کل تجارت هاستینگ ایران باشد.
تعداد بالایی از سرورها از لحاظ مشخصات سخت افزاری نیز در سطح بسیار بالایی قرار دارد. چنین امکاناتی بدین معناست که اگر حتی چند سرور سایت با مشکل مواجه شود، تنها بخش کمی از وبلاگ ها با اختلال مواجه می شود و حتی اگر یک شرکت سرویس دهنده یا دیتاسنتر به طور کلی با مشکل مواجه شود باز هم سرورهای موجود در دیتاسنتر همچنان فعال است و شاید کمتر از یک سوم ترافیک سایت مختل شود.
به گفته شیرازی، با یک حساب سرانگشتی و براساس اطلاعاتی که اعضای تیم وردپرس اشاره کرده اند، احتمالا این تعداد سرور نزدیک به ٥٠ هزار دلار در ماه هزینه دارد. شاید بتوان گفت که هزینه هر ماه فعالیت وردپرس نزدیک به ١٠٠ هزار دلار باشد. آیا درآمد شرکت های مطرح هاستینگ ایرانی در ماه به این رقم می رسد؟ این را هم در نظر داشته باشید که وردپرس در وبلاگ ها یا سایت خود آگهی و تبلیغات منتشر نمی کند و ازاین طریق درآمدی ندارد. البته وردپرس بی دلیل هزینه نمی کند؛ حتی اگر مبلغی را که از کاربران پولی خود دریافت می کند، در نظر نگیریم، تنها در یک مورد که در اکتبر ٢٠٠٧ در سایت های خبری منتشر شده پیشنهاد٢٠٠ میلیون دلاری برای خرید این سایت وجود داشته است. بدون تردید ارزش این سایت همان طور که در آخرین پیشنهاد نیز مشخص است، صدها برابر هزینه های این سایت در طول چند سال فعالیتش است.به اعتقاد مدیر بلاگفا، ظرفیت بازار آگهی های آنلاین، پویایی تجارت الکترونیک، کاهش هزینه های سخت افزاری در برابر درآمدها و همچنین رقابت سایت های بزرگ و مطرح باعث شده است، شاهد پیشرفت امکانات اختصاصی سایت های خارجی به کاربران خود باشیم. اگر واقع گرایانه به بازار تجارت الکترونیک ایران و به این قضیه نگاه کنیم، درمی یابیم که فاصله بسیاری به خصوص از لحاظ امکانات (سخت افزاری و نرم افزاری) بین سایت های ایرانی و نمونه های موفق خارجی وجود دارد؛ همان طور که بازار کسب درآمد از سایت ها و تجارت الکترونیک نیز در ایران حتی قابل مقایسه با خارج نیست. اگر امکانات سایت های آن سوی آب ها صدها برابر سایت های ایرانی است، درآمدشان را باید در مقیاس هزاران یا ده ها هزار بار بیشتر از سایت های ایرانی اندازه بگیریم. شاید بتوان تصور کرد به عنوان مثال شرکتی ایرانی سرمایه گذاری عظیمی در این زمینه داشته باشد و به عنوان مثال با اختصاص ده ها سرور، سایتی با امکانات بالا برای کاربران ایرانی فراهم کند اما آیا می توان باتوجه به بازار محدود و کوچک تجارت الکترونیک در ایران، این سرمایه گذاری را موجه و باگذشت چند سال قابل برگشت دانست؟ اگر قرار باشد ترافیک کاربران ایرانی به سوی سایت های خارجی باشد و پول تبلیغات نیز توسط این سایت ها دریافت شود، دیگر چه رغبتی برای راه اندازی سایت های فارسی یا توسعه بیشتر آن ها وجود خواهد داشت؟ این را هم درنظر بگیرید که هیچ کس جز یک ایرانی و فارسی زبان نمی تواند نسبت به خواسته ها و نیازهای کاربران فارسی زبان حساس باشد؛ به راستی کدام سایت ها نقش بسزایی در پیشرفت وبلاگ فارسی داشته اند؟ آیا بلاگر با وجود هزاران کاربر فارسی زبان خود رغبتی به ارائه پانل مدیریت فارسی پس از سال ها نشان داد؟ حال بگذریم که هر از گاهی شاهد بلوکه شدن کاربران ایرانی از سوی سایت های خارجی هستیم.وی این نکته را مطرح می کند که چه تضمینی وجود دارد گوگل همان طور که امروز بخش دانلود نرم افزارهای خود را بر ایرانیان مسدود کرده است، روزی دسترسی به امکانات دیگر را مسدود نکند؟ یا مثل آن چه در یاهو اتفاق افتاد، حتی نام ایران را از بخش ثبت نام خود برندارد؟ به زبان ساده اگر بخواهیم سایت های ایران با سایت های خارجی توان رقابت داشته باشد، باید از بازاری به همان اندازه برخوردار باشد.
● جمع بندی نهایی
هرچقدر حجم ترافیک وب سایت های یک کشور بالاتر باشد، امکان کسب درآمد از محل آگهی های بازرگانی از این ناحیه بیشتر است. سایت ضعیف نه بازدیدکننده دارد نه آگهی؛ اصولا وفور آگهی در یک رسانه، چه روزنامه و چه وب سایت، نشانه قدرت و تأثیرگذاری آن رسانه است. قانون بازار اشتباه نمی کند و مشتری و کارفرما یا سفارش دهنده آگهی اگر از هزینه آگهی خود نتیجه نگیرد، بی جهت پول خود را در یک رسانه هزینه نخواهد کرد. بنابراین هر قدر تعداد کلیک های انجام شده روی آگهی های اینترنتی بیشتر باشد، میزان نفوذ آن آگهی بین مصرف کنندگان و مشتریان نیز بیشتر خواهد بود.متأسفانه هیچ آماری از حجم ترافیک اینترنتی و میزان دقیق تجارت هاستینگ در ایران وجود ندارد تا بتوان در این زمینه مقایسه ای دقیق و تطبیقی میان ایران با دیگر کشورهای جهان انجام داد. با این وجود کاملا واضح است که هنوز هیچ کنسرسیوم تبلیغات اینترنتی در ایران شکل نگرفته است و تجارت اینترنتی موجود بدون هدف و فاقد ساماندهی لازم است. حتی شرکت های تبلیغاتی ایران هیچ بخشی به نام تبلیغات اینترنتی ندارند و کارگزاران تبلیغی با این مقوله ناآشنا و بیگانه اند.
روزنامه خراسان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 486]
-
گوناگون
پربازدیدترینها