واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: با نگرش دقیق به سیستم.های سازمانی، درمی.یابیم که انسان مهم.ترین عامل در رسیدن به اهداف سازمانی است، زیرا سایر منابع وارده به سازمان، به خودی خود نخواهند توانست هدفهای سازمانی را تحقق بخشند. در یک سیستم تولیدی مدیران منابع انسانی، مشتاق ارایه برنامه.هایی برای ایجاد هماهنگی میان اهداف و نیازهای نیروی انسانی و شیوه تامین اهداف سازمانی می.باشند.
مقدمه
مدیریت منابع انسانی تخصص ویژه.ای است که برای رضایت کارکنان و تامین هدفهای سازمانی، برنامه ریزی و کوشش می.کند.
امروزه نقش مدیران منابع انسانی به کلی با گذشته متفاوت شده.است و روز به روز نیز بر نقش و اهمیت آن در سازمان افزوده می.شود. در عصر حاضر، مدیران رده بالای سازمان به این نتیجه رسیده.اند که بدون یک مدیر منابع انسانی موثر و کارآمد، امکان رسیدن به هدفهای سازمانی مشکل است. علاوه بر این، تحقیقات موجود نمایانگر این واقعیت است که رابطه.ای بسیار قوی بین انجام وظایف و مسوولیتهای اجتماعی یک سازمان، از یک طرف و عملکرد واحد مدیریت منابع انسانی آن، از طرف دیگر، وجود دارد.
در سازمانهای اداری کشور ما مدیران منابع انسانی، در واقع، همان مدیران امور اداری هستند و متاسفانه در عمل دیده می.شود که بیشتر آنان فاقد هر گونه تخصص در زمینه مربوطه.اند. این امر، نوعی بی ارزش شمردن مدیریت منابع انسانی در سازمانهای دولتی و غیر دولتی است که نتایج منفی آن در تولید کالا و ارایه خدمات دیده می.شود.به بیان دیگر در کشورهایی مانند ایران که تک محصولی هستند تنها مدیریت منسجم حول تولید محصول اصلی به چشم می.خورد که برای ما نفت است آن هم در حد رفع حد اقل نیازها و با دید نزدیک و تقریبا روزانه
هدف
هدف مدیریت منابع انسانی، عبارت است از افزایش کارایی نیروی انسانی در سازمان. این هدف می.تواند راهنمای مطالعه و به کار بردن اصول و مبنای مدیریت منابع انسانی باشد. مطالعات مدیریت منابع انسانی می.تواند به این پرسش پاسخ دهد که مدیران منابع انسانی چه می.کنند و چه می.توانند بکنند.
معمولاً 4 هدف به شرح زیر را برای مدیریت منابع انسانی قایل می.شوند:
هدف اجتماعی: عبارت است از احساس مسوولیت در مقابل نیازهای جامعه و ایجاد اعتبار برای سازمان و کارکنان در جامعه. هدف سازمانی: عبارت است از احساس مسوولیت در مقابل هدفهای سازمانی و حداکثر استفاده از تخصص و تعهد نیروی انسانی در رسیدن به آن هدفها. هدف وظیفه.ای: عبارت است از احساس مسوولیت در قبال وظایفی که بر عهده واحد امور اداری سازمان گذاشته می.شود. هدف اختصاصی: منظور از آن احساس مسوولیت در قبال هدفهای شخصی کارکنان شاغل سازمان است.
وظایف
وظایف و مسوولیتهای مدیریت منابع انسانی، به دو قسمت و به شرح زیر تقسیم می.گردند:
الف- وظایف و مسوولیتهای عمومیبرنامه.ریزی سازماندهی هدایت و رهبری نظارت و کنترل ب- وظایف و مسوولیتهای اختصاصینیرویابی، جذب و گزینش آموزش و توسعه منابع انسانی طراحی سیستم.های حقوق و دستمزد شناخت استعدادها، علایق، انگیزه.ها و شخصیت نیروی انسانی از طریق ایجاد ارتباطات انسانی اقدامات مربوط به نگهداری تن و روان منابع انسانی اقدامات مربوط به نقل و انتقالات و جابه.جایی.های کارکنان اقدامات مربوط به نظم و انظباط و رسیدگی به شکایات ارزشیابی شایستگی کارکنان (ارزشیابی عملکرد کارکنان) برنامه.ریزی نیروی انسانی ایجاد نظم، رعایت اخلاق و قانون در کار در سطح کلان، انجام دادن این وظیفه مهم برای کارکنان دولت به عهده سازمان مدیریت و برنامه.ریزی کشور و برای کارکنان مشمول قانون کار، بر عهده وزارت کار و امور اجتماعی گذارده شده.است. این دو سازمان در کشور ما باید با سیاستگذاری و خط مشی.های صحیح پرسنلی و تفویض بیشتر اختیارات، امکان خدمت مدیران امور اداری (مدیریان منابع انسانی) را در سازمانهای دولتی، صنعتی و بازرگانی میسر سازند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 287]