واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: برخي تعابير سريال «يوسف پيامبر» خلاف صريح قرآن و اعتقادات اسلامي و شيعي است
گروه خبرنگاران افتخاري / رضا نباتي: كارشناس گروه قرآن دفتر برنامهريزي و تأليف كتابهاي درسي وزارت آموزش و پرورش گفت: برخي تعابير سريال «يوسف پيامبر» كه از سيماي جمهوري اسلامي ايران پخش ميشود خلاف صريح قرآن و اعتقادات اسلامي و شيعي است.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، «رضا نباتي» كارشناس گروه قرآن دفتر برنامهريزي و تأليف كتابهاي درسي وزارت آموزش و پرورش اظهار كرد: آيا صدا وسيما اجازه دارد كه باعث شبهافكني درباره عصمت پيامبران كه از عقايد مسلم اسلامي و شيعي است بشود. نگوييم چون صدا وسيما است پس مجوز دارد هر چه بخواهد بگويد. برخي تعابير سريال يوسف پيامبر كه از سيماي جمهوري اسلامي ايران پخش شد خلاف صريح قرآن و اعتقادات اسلامي و شيعي است.
وي ادامه داد: متوليان امر بايد از خداي بزرگ و مردم شريف و مسلمان معذرتخواهي كنند. البته اين كار هم هيچگاه اثرات تربيتي غلطي را كه در اذهان بسياري از مردم گذاشته را اصلاح نميكند.
نباتي يادآور شد: در اين جا با توجه به بخشي از فيلم حضرت يوسف كه روز جمعه اول آذرماه از شبكه يك پخش شد، تذكراتي لازم است تا ذهن مردم مؤمن ايران اسلامي از شبهاتي كه اين قسمت از سريال به نمايش و ارائه آن دامن زده پاك شود.
وي با توجه به پايان آيه 24 سوره يوسف، كه حضرت حق يوسف را از گروه مخلَصين (به فتح لام) يعني انساني كه از هر جهت دور از دسترس شياطين و وسواس خناسان است، معرفي فرموده است. بر ايناساس عقيده شيعه كه مستقيماً از قرآن و روايات گرفته شده است همه انبياي الهي و امامان از خطا و اشتباه مصون هستند. تكرار اين دو كلمه، يعني خطا و اشتباه كه در اين فيلم دائماً حضرت يوسف به خود نسبت ميدهد، خلاف صريح قرآن انجام گرفته است.
نباتي اظهار كرد: دليل اين اشتباهي كه در سريال حضرت يوسف (ع) اتفاق افتاد ناشي از ترجمه اشتباه آيه 42 سوره مباركه يوسف است كه برخي از مترجمان به آن كم توجهي كردهاند و آن آيه اين است: وَقَالَ لِلَّذِي ظَنَّ أَنَّهُ نَاجٍ مِنْهُمَا اذْكُرْنِي عِندَ رَبِّّّّّّّّّكَ فَأَنسَاهُ الشَّيْطَانُ ذِكْرَ رَبِّّّّّّّّهِ فَلَبِثَ فِي السِّجْنِ بِضْعَ سِنِينَ ترجمه اين آيه اين است كه حضرت يوسف به آن كسي كه از بين آن دو زنداني فكر ميكرد نجات مييابد گفت پيش اربابت از من ياد كن، پس شيطان ياد كردن از يوسف پيش اربابش را از ياد آن زنداني برد و نتيجتا يوسف چند سال ديگر در زندان باقي ماند. در حاليكه برخي به غلط ترجمه كردهاند كه: حضرت يوسف به آن كسي كه از بين آن دو زنداني فكر ميكرد نجات مييابد گفت پيش اربابت از من ياد كن، پس شيطان موجب فراموشي ياد خدا در يوسف شد و نتيجتا يوسف (به جرم فراموشي ياد خدا) چند سال ديگر در زندان باقي ماند.
وي ادامه داد: انسان اجتماعي آفريده شده و همه انسانها نيز نسبت به امور زندگي، نياز به يك ديگر دارند. آيا اگر انسان مشكل خود را به ديگري بگويد اين جرم است؟ چه دليلي در حوزه عقل و شرع بر جرم بودن اين كار وجود دارد؟ مسئله ترك اولي در انبياء كه حضرت يوسف در اين مقام بر اساس دقت علمي مرتكب آن نيز نشده است غير از گناه و معصيت است.
نباتي اظهار كرد: مشاوران مذهبي فيلم بايد بيش از اينها به حقايق قرآن و روايات توجه داشته باشند تا حريم حرمت انبيا و عصمت آن برگزيدگان و امامان معصوم محفوظ بماند. در پايان اميدوارم كه صدا و سيما به جاي ارائه شعارهاي فاخر ديني و اسلامي صرف، تلاش كند كه از سطحينگري حاكم بر برنامههاي ارائه شده با موضوع دين و تربيت ديني جلوگيري كند و در مقابل به مدد علوم مختلف با ارائه نگاههاي جديد و متنوع و در عين حال صحيح به فرموده امام راحل مانند دانشگاه باشد.
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]