واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: افزايش انتقال ايدز از طريق روابط جنسي در كشور
جام جم آنلاين: عباس صداقت رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت گفت: در چند سال اخير تعداد موارد ابتلا به ويروس ايدز از طريق رابطه جنسي افزايش يافته است. جمعيت كشور ما جوان است و بايد پيشبيني لازم را انجام دهيم تا به سرنوشت برخي كشورهاي غربي دچار نشويم.
صداقت در گفتگو با فارس افزود: ايدز يك بيماري ويروسي است كه عامل آن از طريق اعتياد تزريقي، استفاده از سرنگ مشترك، رابطه جنسي غيرايمن، استفاده از خون آلوده و مادر آلوده به جنين منتقل ميشود. انتقال ايدز از مادر به جنين در ايران ناچيز است. خونهاي مصرفي در كشور نيز ايمني 100 درصد دارند. انتقال از طريق سرنگ مشترك نيز با پوشش فراگير گروه معتادان تزريقي، اجراي برنامه كاهش آسيب، توزيع سرنگ رايگان و آموزش اين گروه كنترل شده است. اكنون تنها خطري كه نگراني از شيوع اين بيماري را دامن ميزند، گسترش ايدز از طريق رابطه جنسي است.
وي افزود: متاسفانه 2 گروه اصلي هدف يعني معتادان تزريقي و افرادي كه بيبندوباري جنسي دارند با هم همپوشاني دارند و ممكن است اين افراد به علت روابط جنسي غيرايمن به گسترش اين بيماري در جامعه غيرمعتاد دامن بزنند و اين خطري است كه اگر به آن توجه نشود و هوشيار نباشيم، ميتواند موجب گسترش اين بيماري شود.
وي ادامه داد: شواهد نشان ميدهد كه الگوي انتقال ايدز در ايران از سرنگ مشترك به سمت روابط جنسي در حال تغيير است. بسياري از متخصصان برجسته بيماريهاي عفوني نيز در كميته كشوري ايدز به اين نكته اذعان كردهاند كه در موارد جديد بيماري ايدز كه شناسايي ميشود، ابتلا از طريق رابطه جنسي بيشتر خودنمايي ميكند.
وي گفت: اين اطلاعات در كنار اين پيشآگاهي كه ميدانيم جمعيت جواني در كشور داريم، بايد برنامههاي كنترل ايدز را به سمت اين گروه از جامعه ببرد تا اتفاقي كه در برخي كشورهاي غربي رخ داد و موجب بروز موج بزرگ گسترش ايدز از طريق رابطه جنسي شد، در ايران تكرار نشود.
صداقت افزود: چالش بزرگ در اين مسير باورهاي غلط درباره بيماري ايدز است، انگ و تبعيض عليه بيماران مبتلا به ايدز و اينكه هنوز عده زيادي از مردم اين بيماران را گناهكار و مجرم ميدانند، مانع از كنترل مناسب اين بيماري ميشود، زيرا اين بيماران از خانواده و اجتماع طرد ميشوند و در خفا و پنهاني به گسترش اين بيماري ميپردازند.
رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت گفت: مردم بايد بدانند ويروس ايدز از طريق روبوسي، دست دادن، غذا خوردن در يك ظرف، كنار هم نشستن، هوا، استخر، استحمام در محل مشترك يا حتي نيش حشرات منتقل نميشود. بنابراين دوري جستن از افراد مبتلا به HIV هيچ ضرورتي ندارد و اشتباه است.
برنامه دوم كنترل ايدز بودجه ندارد
وي ادامه داد: براي كنترل اين بيماري اجراي برنامه دوم كشوري كنترل ايدز از سال 86 آغاز شده است، در اين برنامه وظيفه و سهم هر دستگاه در كنترل، آگاهسازي و حمايت از بيماران مبتلا به اين بيماري و افراد در معرض خطر مشخص شده است. اين برنامه در كميته كشوري ايدز و شوراي عالي سلامت مصوب شده است، اما براي اينكه پشتوانه اجرايي بيشتري داشته باشد به هيات دولت رفته است تا در دولت نيز مصوب و ابلاغ شود.
وي گفت: متأسفانه چون هنوز اين برنامه در هيات دولت مصوب نشده است، اعتبار كافي براي اجراي اين طرح هنوز اختصاص نيافته است، براي اجراي اين طرح به سالانه حدود 8 ميليارد تومان اعتبار نياز داريم در حالي كه سال گذشته 5/4 ميليارد تومان اعتبار به آن اختصاص يافت و امسال هم قرار است همين مقدار اعتبار براي دومين برنامه كشوري ايدز اختصاص يابد كه هنوز معلوم نيست همين اعتبار هم به طور كامل تخصيص يابد.
وي افزود: 65 درصد اين اعتبار در زمان حاضر صرف هزينههاي دارو و درمان بيماران شناسايي شده، قرار ميگيرد و فقط 35درصد آن براي آموزش و پيشگيري از بروز اين بيماري هزينه ميشود كه بسيار ناچيز است و متاسفانه اعتبار كافي براي آگاهسازي مردم درباره اين بيماري خطرناك را در اختيار نداريم.
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]