واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بسيج، معراج انديشه اسلامي
سياسي. بسيج. ۵آذر
بعضي تصور كردند كه با پايان جنگ، بسيج هم پايان خواهد گرفت. بعضي هم صلاح انديشي كردند كه با پايان دوران جنگ، ديگر احتياجي به بسيج نيست!. بسيج، آن روز از مرزهاي نظامي جغرافيايي كشور دفاع كرد و؟ اما مگر مرزهاي دفاعي انقلاب فقط به مرزهاي جغرافيايي منحصر ميشود؟
هفتهي بسيج و ميقات فرزندان دلاور اين كشور و تجديد خاطرات عظمتهايي كه اين جوانان در طول اين سالها آفريدهاند، فرصت بسيار مهم و بزرگي است.
با نگاهي گذرا به آنچه كه در فاصله پيروزي انقلاب در بهمن ۱۳۵۷تا آذر ۱۳۵۸اتفاق افتاد، حوادث مهم ماههاي ابتدايي شكلگيري انقلاب اسلامي، ضرورت بسيج همگاني ملت براي دفاع از امنيت كشور در برابر ناآراميهاي ايجاد شده توسط دشمنان انقلاب را ايجاد كرده بود.
تسخير لانه جاسوسي توسط دانشجويان پيرو خط امام در ۱۳آبان ۱۳۵۸و آشكار شدن جاسوسي و توطئه افكني عليه نظام جمهوري اسلامي، انقلاب اسلامي را در شرايط ويژه رويارويي مستقيم آمريكا با ايران قرار داد. تهديد آمريكايي ها براي حمله نظامي به ايران به قصد آزادي جاسوسان، دغدغهاي بود كه ضرورت وجود نيروي منسجم، آموزش ديده، نظامي، انقلابي و مردمي براي دفاع همه جانبه از انقلاب اسلامي را بيش از گذشته فراهم آورد.
در چنين شرايطي بسيج مستضعفين به فرمان حضرت امام خميني(ره) در ۵آذر ۱۳۵۸تشكيل گرديد. صدور اين دستور ،حدود ۹ماه قبل از حمله نيروهاي بعثي به خاك جمهوري اسلامي ايران بيش از پيش عمق ديدگاه استراتژيك امام راحل( ره) را آشكار مينمايد.
با تشكيل بسيج رهبر كبير انقلاب اسلامي در ضرورت تشكيل اين نهاد مردمي و اهميت آن بيانات وپيامهاي زيادي ابراز فرمودند. ايشان در پيام سال ۱۳۶۷ كه به مناسبت هفته بسيج صادر نمودند، ميفرمايند: -تشكيل بسيج درنظام جمهوري اسلامي ايران يقينا از بركات و الطاف جليه خداوند تعالي بود كه بر ملت عزيز و انقلاب اسلامي ايران ارزاني شد در حوادث گوناگون پس از پيروزي انقلاب خصوصا جنگ، بودند نهادها و گروههاي فراواني كه با ايثاروخلوص و فداكاري و شهادت طلبي، كشور و انقلاب اسلامي را بيمه كردند ولي حقيقتا اگر بخواهيم مصداق كاملي از ايثار و خلوص و فداكاري و عشق به ذات مقدس حق و اسلام را ارائه دهيم چه كسي سزاوارتر از بسيج و بسيجيان خواهد بود.> حضرت امام خميني (ره) در همين پيام ميفرمايند: -بسيج شجره طيبه و درخت تناور و پرثمري است كه شكوفههاي آن بوي بهار وصل و طراوت يقين و حديث عشق ميدهد. بسيج مدرسه عشق و مكتب شاهدان و شهيدان گمنامي است كه پيروانش برگلدستههاي رفيع آن، اذان شهادت و رشادت سرداده اند. بسيج ميقات پابرهنگان و معراج انديشه پاك اسلامي است كه تربيت يافتگان آن، نام و نشان در گمنامي و بينشان گرفته اند. بسيج لشگر مخلص خداست كه دفتر تشكل آن را همه مجاهدان از اولين تا آخرين امضاء نموده اند.
من همواره به خلوص و صفاي بسيجيان غبطه ميخورم و ازخدا ميخواهم تا با بسيجيانم محشور گرداند، چرا كه دراين دنيا افتخارم اين است كه خود بسيجي ام.>
از ابتداي تشكيل بسيج مستضعفين تاكنون، حضور موفقيت آميز آن در عرصههاي گوناگون دفاع، سازندگي و پيشرفتهاي علمي موجب شده تا بسيج به عنوان نيرويي قوي و با حفظ اصالت مردمي خود همراه در صحنههاي گوناگون حاضر باشد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار با فرماندهان گردانهاي عاشوراي بسيج سراسر كشور اين دوران باشكوه حضور بسيج در صحنه دفاع از انقلاب را چنين توصيف ميكنند: -اين نيروهاي مردمي، كه اگر نبودند - اين بسيج اگر نبود، اين نيروي عظيم حزب الله اگر نبود - در جنگ هم شكست ميخورديم؟ در مقابل دشمنان گوناگون هم در اين چندسال شكست ميخورديم و آسيب پذير بوديم.
كارخانه ي ما را ميخواستند به تعطيلي بكشانند؟ نيروي حزب اللهي از داخل كارخانه ميزد به سينه شان. مزرعه ي ما را در اوايل انقلاب ميخواستند آتش بزنند؟ نيروي حزب اللهي از همان وسط بيابانها و روستاها و مزارع، ميزد توي دهانشان. خيابانها را ميخواستند به اغتشاش بكشند؟ نيروي حزب اللهي مي آمد سينه سپر ميكرد و در مقابلشان ميايستاد. جنگ هم كه معلوم است! اين، آن نيروي اصلي كشور است. نظام اسلامي متكي به اين نيروست.> هرچند پس از پايان جنگ تحميلي برخي جريانات سياسي با ادامه روند فعاليت بسيج مخالف بودند، اما بسيج مستضعفين براي جنگ تشكيل نشده بود كه با جنگ هم به كار خود پايان دهد.
رهبر معظم انقلاب نيز در اينباره ميفرمايند:-من در جواب آن سوال آغازين كه جايگاه بسيج در كشور ما بعد از دوران جنگ كجاست؟ ميگويم كه بسيج بايد با همان روحيه و شور و قدرت دوران جنگ باقي بماند و جوانان آموزش ببينند و سازماندهي شوند و آمادگي و حضور پيدا كنند.>
معظم له در ادامه ميفرمايند: -خيليها ميخواستند بعد از تمام شدن جنگ، چنين وانمود كنند كه بسيج تمام شد. اين، يك تلقين شيطاني بود، كه شايد دستهاي دشمن هم در آن بيتاثير نبود. اما من عرض ميكنم كه بسيج تمام شدني نيست. بسيج بايد روزبه روز توسعه پيدا كند و قوي شود. روحيه ي بسيجي و معرفت بسيجي بايد فراگير شود، تا اين كشور بتواند بار سنگيني را كه بردوش دارد - كه همان بار هدايت الهي و سعادت انسانهاست - به سر منزل برساند. لذا، بسيج، تمام شدني نيست.>
ايشان در جايي ديگر تاكيد ميفرمايند: -بعضي تصور كردند كه با پايان جنگ، بسيج هم پايان خواهد گرفت. بعضي هم صلاح انديشي كردند كه با پايان دوران جنگ، ديگر احتياجي به بسيج نيست! فكرهايي كه از نور بصيرت معنوي برخوردار نيست، بهتر از اين محصولي نميدهد. بسيج، آن روز از مرزهاي نظامي جغرافيايي كشور دفاع كرد و در ميدان رزم توانست خود را نشان دهد؟ اما مگر مرزهاي دفاعي انقلاب فقط به مرزهاي جغرافيايي منحصر ميشود؟>
يقينا مواضع حكيمانه رهبر معظم انقلاب اسلامي پاياني است بر جنگ رواني كه بر عليه بسيج آغاز شده و تداوم دارد.
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]