واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تهام فرهنگي، غارت خاموش ـ14 دور شدن از آموزههاي ديني محصول تهاجم فرهنگي
خبرگزاري فارس: خراسان جنوبي با داشتن فرهنگي غني يكي از استانهايي است كه آن را به فرهنگ غني آن ميشناسند اما با وجود فرهنگ و تمدن غني و قوي از تهاجم فرهنگي بيگانگان در آمان نبوده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از بيرجند، با ظهور انقلاب اسلامي در 30 سال گذشته در ايران، فرهنگ ايران كه تا پيش از اين دستخوش اتفاقات بسيار بود نيز دچار يك نوع انتخاب شد.
كشورهاي غربي كه ظهور يك انقلاب در دنيا را به مثابه اضمحلال نظام خود ميدانستند، سعي كردند با ضربهزدن به ريشه فرهنگ غني ايران اين كشور را از رسيدن به واقعيتها دور كنند و در اين راستا با استفاده از تهاجم فرهنگي به عنوان يك پديده شوم وارد ميدان شدند و حامياني در كشورهاي غربي نيز با هدف از بينبردن هويت اسلامي جامعه ايراني براي خود تشكيل دادند.
مصرفگرايي، دور شدن از آموزههاي ديني و فاصلهگرفتن اعضاي خانواده از يكديگر از دستاوردهاي فرهنگ بيگانه براي كشور ما است كه در صورت جدينگرفتن اين مسائل از سوي مسئولان در آينده نزديك جامعه ما با مشكلات زيادي در رابطه با بازيابي فرهنگ خود دچار ميشود.
حضور كنترل نشده دانشجويان مختلف از نقاط مختلف كشور در خراسان جنوبي و همجواري اين استان با كشور افغانستان و مرز 420 كيلومتري با اين كشور سبب شده تا اين استان با مشكلات اجتماعي و فرهنگي مواجه شود.
روابط پنهاني و خارج از چارچوب شرع دختر و پسر، پوششهاي غيرمتعارف و بالا رفتن سن ازدواج در استان از عواملي است كه نشان ميدهد فرهنگ خراسان جنوبي نيز در حال آسيبديدن است.
مسئول امور فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي بيرجند در اين خصوص با بيان اينكه شناخت فرهنگ اصيل و غني اسلامي و ايراني يكي از راهكارهاي مقابله با تهاجم فرهنگي است، گفت: توجه لازم به مفاخر و ارزشهاي ملي و مذهبي، تقويت روحيه خودباوري، رويآوردن و عمل كردن به ارزشها، توصيهها و دستورالعملهاي قرآن، بالابردن سطح سواد در جامعه، تقويت روحيه مطالعه، تحقيق و پژوهش و در اختيار گذاشتن امكانات كافي و لازم براي نيروهاي علمي و فرهنگي از ديگر راهكارهاي مقابله با تهاجم فرهنگي است.
حسين واقعي در خصوص برنامههاي انجام شده در مقابله با تهاجم فرهنگي در دانشگاه آزاد بيرجند، افزود: برگزاري جلسات و محافل مذهبي، سياسي و اجتماعي، برپايي اردو، برگزاري كلاسهاي فوق برنامه، اعزام دانشجويان به حج عمره، برگزاري مسابقات ورزشي، جشن ازدواج دانشجويي و انتشار نشريات دانشجويي از مهمترين برنامههاي دانشگاه در امور فرهنگي است.
وي ادامه داد: بايد با عزم ملي جامعه را به فرهنگ، اصالت و بزرگي كه نشاندهنده يك جامعه اسلامي است، برسانيم.
مسئول امور فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي بيرجند با اشاره به اينكه مصاديق تهاجم فرهنگي در سطح جامعه فراوان است، گفت: خودباختگي در مقابل فرهنگهاي وارداتي، تقليد كوركورانه از مدها، غفلت از فرهنگ و ارزشهاي والاي اسلامي و دنياگرايي و توجه به زرق و برق دنيا از مهمترين مصاديق تهاجم فرهنگي در سطح جامعه است.
واقعي افزود: تاكنون در دانشگاه آزاد بيرجند از مصاديق گروههاي شيطانپرستي موردي مشاهده نشده است.
وي اظهار داشت: سرانه هر دانشجو از اعتبارات فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي واحد بيرجند حدود 6 هزار و 500 تومان در سال است كه اين اعتبار ناكافي است.
رئيس پليس امنيت اخلاقي خراسان جنوبي نيز در گفتگو با خبرنگار فارس در خصوص مهمترين ابزارها و مصاديق تهاجم فرهنگي گفت: بدحجابي و بدپوششي، مزاحمت خياباني، استفاده از تجهيزات غيرمجاز دريافت ماهواره و محصولات ضدفرهنگي از مهمترين مصاديق تهاجم فرهنگي جوانان است.
حسين كاهني قربانيان اصلي شبيخون فرهنگي دشمن را قشر جوان و نوجوان دانست و افزود: اين افراد به دليل ناآگاهي و عدم اطلاع كافي به دنبال مسائل غيرارزشي رفتهاند هر چند حجم سرمايهگذاري دشمن نيز در خصوص آسيبزدن به فرهنگ كشور ما بسيار بالاست.
وي افزود: براي مقابله با تهاجم فرهنگي از سال 84 تاكنون با اجراي طرح ارتقاي امنيت اجتماعي و اخلاقي نيروي انتظامي با تمام توان و استعداد نيروي انساني در حال تلاش است.
رئيس پليس امنيت اخلاقي خراسان جنوبي در خصوص وجود مدعيان دروغين و گروههاي شيطانپرستي در استان گفت: با توجه به هشدارهاي انتظامي كه از سوي مسئولان ناجا به مردم داده شده است تاكنون هيچ موردي از مدعيان دروغين و گروههاي شيطانپرستي در خراسان جنوبي مشاهده نشده است و اميد داريم با هوشياري مردم هرگز اين دو پديده شوم در استان ما رخ ندهد.
كاهني با تأكيد بر اينكه نميتوان تنها با تكيه بر ابزار نظامي جلوي شبيخون فرهنگي را گرفت، افزود: رسانههاي استان عملكرد بسيار مطلوب و مثبتي براي انعكاس مسائل مربوط به طرح ارتقاي امنيت اجتماعي و اخلاقي داشتهاند.
مدير كل دفتر امور اجتماعي استانداري خراسانجنوبي نيز در گفتگو با خبرنگار فارس با بيان اينكه فرهنگ خراسانجنوبي به نسبت استانهاي ديگر كمتر آسيب ديده است، گفت: مديران فرهنگي استان ميتوانند به آن قسمت از فرهنگ استان كه كمتر آسيب وارد شده با ارائه برنامههايي در قالب تفكرات ناب ديني آن را به جوانان ارائه دهند تا جوانان ما از گرايش بيشتر به فرهنگ غرب مصون بمانند.
محمد علي قاسمزاده نداف افزود: پايبند بودن به اصول خانواده، مذهبي بودن و نبود هنجارشكنيهاي كه در برخي مناطق كشور وجود دارد از عوامل مهم در كمتر آسيب ديدن فرهنگ خراسان جنوبي است.
وي خرافه را يكي از مسائل نگرانكننده در فرهنگ استان دانست و گفت: توسل به برخي امامزادگان كه سند تاريخي دال بر امامزاده بودن آنها ندارد و همچنين توسل به برخي درختان آيين و سنت ديني، استان را با تهديد مواجه كرده است.
مدير كل دفتر امور اجتماعي استانداري خراسانجنوبي با اشاره به اينكه رسانهها يكي از ابزارهاي اصلي براي اشاعه فرهنگ در بين جوامع هستند، گفت: در حال حاضر حدود 40 شبكه راديويي و تلويزيوني فارسي زبان در سطح دنيا و اغلب با گويش فارسي ايراني مشغول به فعاليت هستند.
قاسمزاده نداف با بيان اينكه 14 شبكه فارسي زبان نيز به صورت تماموقت برنامه دارند، افزود: چهار شبكه نيز در زمينه مسائل غيراخلاقي جنسي برنامه پخش ميكند كه ترويج بيبندوباري و مدهاي غربي از اهداف اين شبكهها است.
وي 60 درصد جمعيت كشور را جوان دانست و افزود: هماكنون سن ازدواج در بين پسران به 28 سال رسيده است در صورتي كه در دهه اول انقلاب اسلامي سن ازدواج بين 18 تا 22 سال براي پسران بود.
مدير كل دفتر امور اجتماعي استانداري خراسانجنوبي با بيان اينكه سن بلوغ در پسران در حال حاضر به 12 سال رسيده است، گفت: وقتي بين سن بلوغ و ازدواج جوان فاصله زيادي ايجاد شود، كنترل كردن اين فرد براي منحرف نشدن در خصوص مسئله جنسي براي خانوادهها بسيار سخت است.
قاسمزاده نداف تبليغات را يكي ديگر از حربههاي كشورهاي غربي براي آسيب زدن به فرهنگ ايران برشمرد و افزود: سالانه 35 درصد بودجه وزارت امورخارجه آمريكا صرف تبليغات ميشود.
وي اجراي طرح ارتقاي امنيت اجتماعي و اخلاقي را يك استراتژي كوتاهمدت براي مقابله با فرهنگ غرب خواند و اذعان داشت: متاسفانه برخي از افراد از روي آگاهي و ناآگاهي به تخطئه اين طرح ميپردازند و آن را يك طرح بيفايده ميپندارند.
مدير كل دفتر امور اجتماعي استانداري خراسان جنوبي بر اشاعه فرهنگ امر به معروف و نهي از منكر در جامعه تاكيد كرد و گفت: اگر طرح ارتقاي امنيت اجتماعي و اخلاقي به صورت پايلوت در يك يا دو استان انجام ميشد و بعد از ارزيابي از نتايج، آن طرح در ساير استان اجرا ميشد، نتيجه بهتري حاصل ميشد.
قاسمزاده نداف تفكر برخي رسانههاي داخل كشور را همسو با عقايد دشمنان خارج از مرز دانست و افزود: متاسفانه روزنامههايي كه غيرارزشي هستند بيشتر از روزنامههاي ارزشي فعاليت ميكنند و درصدد جذب مخاطب هستند.
وي در خصوص ترويج فرهنگ ائمه اطهار در سطح جامعه اظهار داشت: در كشور ما آن چنان كه بايد به اشاعه و ترويج آموزههاي ديني از جمله اشاعه فرهنگ مهدويت پرداخته نشده است، در صورتي كه در كشور آمريكا حدود 29 مركز مهديشناسي در حال فعاليت است.
مدير كل دفتر امور اجتماعي استانداري خراسان جنوبي با اشاره به اينكه دشمن درصدد ضربه زدن به فرهنگ عاشورا است، گفت: متاسفانه جوانان ما از مداحي و موسيقيهايي كذايي كه فقط چند كلمهاي در مورد امام حسين (ع) است استقبال ميكنند اما از وعظ يك خطيب دانشمند و توانا استقبال چنداني نشان نميدهند.
قاسمزاده نداف ادامه داد: هماكنون عقايد فلاسفهاي مانند هاپس، كانت و مونتسكيو در مقاطع بالا دانشگاههاي اروپايي تدريس ميشود اما در كشور ما آموزههاي ائمه اطهار در عرصههاي مختلف زندگي كمتر مورد توجه قرار ميگيرد.
.............................................
گزارش از: قاسم ابراهيمزاده
خبرنگار فارس در بيرجند
...........................................
انتهاي پيام/ر20
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]