واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سخنگوي وزارت خارجه تاكيد كرد احتمال حمله نظامي ايران به دزدان دريايي
گروه سياسي، زهره آقاياني؛ سخنگوي وزارت امور خارجه اظهار نظر درباره همكاري ايران با امريكا در زمينه برقراري ثبات و امنيت در افغانستان را مشروط به آغاز به كار دولت جديد امريكا دانست. اين در حالي است كه پيش از اين مقامات امريكايي از همكاري هاي ايران با نيروهاي امريكايي در افغانستان در زمينه هاي مختلف خبر داده بودند و تهران نيز همواره آمادگي خود را براي تعامل و حضور فعال در اين خصوص اعلام كرده بود. به هر حال مذاكره با امريكا بر سر مسائل عراق و همچنين همكاري در برقراري امنيت در افغانستان دو موضوعي است كه تاكنون تهران و واشنگتن آن را بدون مانع دانسته اند. با اين حال حسن قشقاوي سخنگوي وزارت خارجه روز گذشته در كنفرانس مطبوعاتي با خبرنگاران ضمن خودداري از اظهارنظر درباره همكاري ايران با امريكا پيرامون برقراري ثبات و امنيت در افغانستان، اين همكاري را مشروط به گذشت زمان و آغاز به كار دولت جديد امريكا دانست.
قشقاوي با اشاره به اينكه مردم امريكا به سياست تغيير راي دادند، افزود؛ همه منتظر هستند كه آيا تحقق شعارهاي آقاي اوباما به ويژه شعار «ما مي توانيم» تا چه اندازه راهبردي، جدي و عملياتي است. به گفته او يكي از بحث هاي اوباما مربوط به افغانستان بوده و ايران در تشكيل دولت ملي افغانستان با همه گروه هايي كه قانون اساسي را پذيرفته اند و كشورهاي ديگر كه يكي از آنها امريكا بود، همكاري و حضور فعال داشته است. او در عين حال تاكيد كرد قضاوت درباره اينكه پس از اوباما چه روي خواهد داد هنوز زود است و نمي توان شتاب زده عمل كرد.
گزينه نظامي هم روي ميز است
در ادامه نشست هفتگي روز گذشته حسن قشقاوي در خصوص كشتي ايراني ربوده شده در پاره يي از توضيحات گفت كه همه گزينه ها از جمله برخورد نظامي براي مقابله با ربايندگان اين كشتي روي ميز است.
هفته گذشته يك كشتي ايراني كه حامل گندم از يكي از كشورهاي اروپايي بود در حوالي سومالي ربوده شد كه هشت تن از خدمه آن ايراني بودند. در جريان اين حادثه از يكشنبه علي طاهري معاون وزير راه و ترابري در اظهاراتي با اشاره به صدور اجازه جوامع بين المللي براي برخورد نظامي با دزدان دريايي تاكيد كرد جمهوري اسلامي ايران ضمن دارا بودن توان لازم و امكانات كافي براي برخورد با دزدان دريايي بايد با اين موضوع با اقتدار كامل برخورد كرده و از نيروهاي نظامي استفاده كند. از اين رو سخنگوي دستگاه سياست خارجي در خصوص اين اظهارات تاكيد كرد؛ ما همه گزينه هاي مناسب را بررسي كرده و روي ميز داريم. به گفته قشقاوي اقدام جدي تر بين المللي در چارچوب سازمان ملل براي برخورد با اين گونه موارد ضروري است چرا كه اين ربايش اقدامي رازآلود، مبهم و غيرشفاف است. او در عين حال به پيگيري وزارت خارجه به محض اطلاع از اين واقعه اشاره كرد و افزود؛ كميته يي در وزارت خارجه زير نظر معاونت آفريقايي براي اين امر تشكيل شده و سفارتخانه ايران در كنيا، سومالي و اتيوپي پيگير موضوع هستند. قشقاوي در عين حال مسووليت اين اقدامات را با كساني دانست كه ادعاي سيطره بر درياها را دارند.
ميليبند گرايش اسرائيلي دارد
در بخش ديگر نشست روز گذشته با توجه به اظهارات ديويد ميليبند وزير خارجه انگليس مبني بر تهديد بودن ايران در منطقه، قشقاوي ضمن تاكيد بر گرايشات اسرائيلي ميليبند عنوان كرد؛ در حالي انگليس ايران را تهديد براي منطقه مي داند كه خاورميانه تجاوزات مكرر رژيم صهيونيستي به كشورهاي اين منطقه را فراموش نكرده است.
به گفته سخنگوي وزارت خارجه زماني كه اين رژيم به داشتن حداقل 200 كلاهك هسته يي اعتراف كرده است در ميان كشورهاي منطقه نگراني ايجاد شده است.
قشقاوي با تاكيد بر اينكه وجود سلاح هسته يي در اسرائيل تهديدي براي منطقه است، يادآور شد اگر حتي در انگليس نظرسنجي شود اكثريت مردم بر اين نكته تاكيد خواهند كرد كه تهديد اصلي جهان و منطقه، رژيم صهيونيستي است. وي گفت؛ اظهارات وزير خارجه انگليس نمي تواند حافظه تاريخي جهان را در خصوص نقش انگليس در شكل گيري رژيم صهيونيستي به عنوان مولود نامشروع در منطقه تغيير دهد.
وي با اشاره به سفر اخير ميليبند به منطقه يادآور شد؛ به رغم وقوع تراژدي انساني در غزه، وزير خارجه انگليس در اين خصوص موضعي نمي گيرد.
البرادعي تخطي نكند
گزارش هفته گذشته محمد البرادعي مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي محور بعدي سوال خبرنگاران بود. با توجه به اينكه گزارش اخير البرادعي واكنش هاي متفاوتي در داخل داشته است سخنگوي دستگاه ديپلماسي نيز درخصوص اظهارات هاشمي رفسنجاني بر دوپهلو بودن گزارش البرادعي و ادامه اين رويه از سوي وي در آينده عنوان كرد؛ عامل سياست بي انتها است و مطالبات در آن گسترده است. قشقاوي با اشاره به اينكه بحث هاي مطرح شده در اين خصوص قاعده مند و حقوقي است و چارچوب همكاري هاي ما نيز مشخص است، افزود؛ فشارهاي سياسي و خارج از قواعد شناخته شده حقوقي بر آژانس حاكم است اما به هر حال عالم سياست بي انتها است و مطالبات در آن گسترده است.
اكثر فشارهاي واردشده نيز خارج از قواعد است و كشورهايي خاص با انگيزه هايي خاص فشارهايي به البرادعي وارد مي كنند كه به وي توصيه كرده ايم متاثر از اين فشارها كه خارج از قواعد بين الملل و چارچوب حقوقي است، نباشد و از آن تخطي نكند. او با اشاره به اينكه بخشي از گزارش البرادعي جنبه حقوقي دارد و بخش ديگر مبتني بر كار صنفي و فني است، تصريح كرد؛ ايران تعهدات مشخصي در چارچوب ان پي تي و پادمان جامع دارد و در اين گزارش نيز براي چهاردهمين بار تاكيد شده هيچ تخلفي از سوي ايران ديده نشده است. به گفته قشقاوي در اين گزارش همچنين بر صلح آميز بودن مواد عرضه شده از سوي ايران و عدم انحراف به سوي مواد نظامي و تاييد ادعاهاي ايران با توجه به راستي آزمايي هاي انجام شده مشاهده مي شود. همچنين مجموعه محصولات حاصل عمل سانتريفوژها نيز هيچ انحرافي به سمت مواد نظامي نداشته است و دوربين ها و بازرسان آژانس توانسته اند به اماكن مربوطه دسترسي داشته باشند.
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]