واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ؛سخنگوي وزارت خارجه: وزيرخارجه انگليس وابستگي شديد به صهيونيست ها دارد
؛ كوشنر: اوباما درباره تعامل مستقيم تر با ايران محتاط باشد
؛بيهقي - حسن قشقاوي، سخنگوي وزارت خارجه روز گذشته در نشست خبري خود بي آن كه به نقد محتواي گزارش جديد محمدالبرادعي اشاره كند به مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي توصيه كرد كه از قواعد بين الملل و چارچوب حقوقي تخطي نكند. قشقاوي همچنين در واكنش به اظهارات اخير ديويدميليبند، وزيرخارجه انگليس عليه كشورمان تصريح كرد: در مورد وابستگي شديد صهيونيستي ميليبند هيچ ترديدي وجود ندارد. وزيرخارجه انگليس در تازه ترين اظهارات خود عليه ايران در يك سخنراني در ابوظبي پايتخت امارات تصريح كرد: ايران مسلح به سلاح هسته اي قريب الوقوع ترين تهديد براي امنيت خاورميانه است در اين ميان، برناركوشنر وزيرخارجه فرانسه هم در اظهارنظري تاكيد كرد كه اوباما درباره تعامل مستقيم تر با ايران محتاط باشد هم زمان روزنامه فايننشال تايمز در گزارشي اعلام كرد كه لندن و پاريس شركت هاي مالي و انرژي انگليسي و فرانسوي را براي قطع رابطه با ايران تحت فشار گذاشته اند.
؛قشقاوي: به البرادعي توصيه كرده ايم كه متاثر از فشار برخي كشورهاي خاص نباشد
؛ايسنا گزارش داد: حسن قشقاوي، سخنگوي وزارت خارجه در نشست خبري روز گذشته خود با توصيه به محمدالبرادعي براي تخطي نكردن از قواعد بين الملل و چارچوب حقوقي خاطرنشان كرد: كشورهايي خاص با انگيزه هايي خاص، فشارهايي به البرادعي وارد مي كنند كه به وي توصيه كرده ايم متاثر از اين فشارها نباشد. حسن قشقاوي، در مورد گزارش البرادعي اظهار داشت: بخشي از گزارش البرادعي جنبه حقوقي دارد و بخشي ديگر نيز مبتني بر كار صنفي و فني البرادعي است.
ايران تعهدات مشخصي در چارچوب NPT و پادمان جامع دارد و در اين گزارش نيز براي چهاردهمين بار تاكيد شده كه هيچ تخلفي از سوي ايران ديده نشده است. به گفته وي در اين گزارش همچنين تاكيد بر صلح آميزبودن مواد عرضه شده از سوي ايران و عدم انحراف به سوي اهداف نظامي و تاييد ادعاهاي ايران با توجه به راستي آزمايي هاي انجام شده مشاهده مي شود.
قشقاوي با بيان اين كه بحث هاي مطرح شده در اين مورد قاعده مند و حقوقي است و چارچوب همكاري هاي ما نيز مشخص است با اشاره به فشارهاي سياسي و خارج از قواعد شناخته شده حقوقي به آژانس اظهار داشت: عالم سياست بي انتها و مطالبات در آن گسترده است. اكثر فشارهاي واردشده نيز خارج از قواعد است و كشورهايي خاص با انگيزه هايي خاص فشارهايي به البرادعي وارد مي كنند كه به وي توصيه كرده ايم متاثر از اين فشارها كه خارج از قواعد بين الملل و چارچوب حقوقي است نباشد و از آن تخطي نكند. قشقاوي همچنين در پاسخ به سوال ديگري در مورد برخي نگراني هاي غرب در مورد گزارش البرادعي كه در روزنامه هاي آن ها منعكس مي شود خاطرنشان كرد: گزارش برخي رسانه ها متناقض و فاقد انسجام است. آن ها در ابتدا مسائلي را ذكر مي كنند و پس از آن مسائل ديگر را مطرح مي كنند كه كل گزارش را بي اعتبار مي كند.
؛ در وابستگي شديد ميليبند به صهيونيست ها هيچ ترديدي نيست
؛سخنگوي وزارت خارجه در بخش ديگري از سخنانش اظهار كرد: به تازگي اظهاراتي از سوي ديويد ميليبند وزير خارجه انگليس در مورد تهديد بودن ايران در منطقه را شاهد بوده ايم. در حالي كه در مورد وابستگي شديد صهيونيستي ميليبند هيچ ترديدي وجود ندارد.
وي گفت: وقتي رژيم صهيونيستي سلاح هاي هسته اي توليد كرد نگراني هاي كشورهاي منطقه را برانگيخت و امروز همه كشورها رژيم صهيونيستي را به عنوان تهديد تلقي مي كنند و ايراني را كه در قرون معاصر هيچ كشوري را تهديد نكرده براي خود به عنوان تهديد به شمار نمي آورند. به گفته قشقاوي همه منطقه متاثر از تجاوزهاي رژيم صهيونيستي است و اگر خود ميليبند يك نظرسنجي در داخل انگليس انجام دهد آن ها خودشان اسرائيل را به عنوان تهديد تلقي مي كنند.
وي افزود: اين گونه اظهارات ميليبند نمي تواند اقدام آن ها را در تولد اين فرزند نامشروع رد كند همان گونه كه وقتي به منطقه سفر مي كند و مشكلات مردم منطقه غزه را مي بيند دم نمي زند.
؛ادعاهاي وزير خارجه انگليس درباره ايران در ابوظبي
؛به گزارش ايسنا به نقل از روزنامه گاردين، ديويد ميليبند، وزير خارجه انگليس روز گذشته در يك سخنراني در ابوظبي، پايتخت امارات هشدار داد كه يك ايران مسلح به سلاح هسته اي قريب الوقوع ترين تهديد را براي امنيت خاورميانه به دنبال دارد. وي در عين حال اعلام كرد كه تحريم هاي آمريكا و اتحاديه اروپا كه مورد حمايت انگليس قرار دارد تلاشي براي تغيير نظام ايران نمي باشد. تحريم ها علاوه بر آن مقدمه اي براي اقدام نظامي نيستند.
ميليبند علاوه بر آن تاكيد كرد: ما ١٠٠ درصد به حل ديپلماتيك اين مناقشه متعهد هستيم. ما در اين زمينه همكاري نزديكي با آمريكا خواهيم داشت.
همچنين، وزير خارجه فرانسه به باراك اوباما درباره خطرات احتمالي تعامل مستقيم تر با ايران هشدار داد.
به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري رويترز برنار كوشنر، وزير خارجه فرانسه كه كشورش رياست موقت اتحاديه اروپا را برعهده دارد، گفت: از برنامه اوباما استقبال مي كنم، اما به وي هشدار مي دهم كه در تعامل با ايران كه سال هاست با قدرت هاي جهاني در حال مذاكره بوده محتاطانه عمل كند.
كوشنر گفت: ما مذاكراتي طولاني داشته ايم. برخي به فرانسه آمدند و ما نيز افرادي را به ايران فرستاديم. با آن ها ملاقات كرديم و متاسفانه اين گفت و گوها هيچ نتيجه اي را به دنبال نداشت بنابراين بايد مراقب بود.
وزير خارجه فرانسه، گفت: ما بايد نسبت به هر گونه مذاكره اي كه ممكن است نه تنها اتحاد طرف غربي بلكه اتحاد كل گروه ١+٥ را به خطر بيندازد هشدار دهيم.
اظهارات كوشنر در حالي عنوان شده است كه بسياري از كارشناسان نسبت به تحقق شعارهاي اوباما ترديد دارند و به ويژه انتخاب برخي چهره هاي دولت آينده از جمله هيلاري كلينتون به عنوان وزير خارجه را نشان دهنده برخورد خصمانه اوباما با ايران مي دانند.
؛فايننشال تايمز: لندن و پاريس در حال تلاش براي قطع رابطه شركت مالي و انرژي خود با ايران هستند
؛هم زمان، روزنامه فايننشال تايمز گزارش داد كه انگليس و فرانسه در پي متقاعد كردن شركت هاي مالي و انرژي شان به قطع تجارت خود با ايران هستند.
به گزارش ايسنا تلاش هاي لندن و پاريس بر شركت هايي متمركز است كه در ٣ بخش كليدي اقتصادي ايران يعني بانك داري، پالايش نفت و نيز گاز طبيعي مايع فعاليت دارند و در محوريت يك استراتژي جديد بين المللي براي تقويت اهرم فشار عليه تهران از طريق ابزار غير رسمي قرار دارند. به گفته يك ديپلمات عالي رتبه اروپايي ما در سازمان ملل قادر به اعمال تحريم نخواهيم بود، زيرا چين و روسيه با اين امر موافق نيستند.
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]