واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *معامله سكه از فردا در بورس كالا آغاز ميشود* مدير اجراي طرح آتي: با پرداخت يك دهم وجه افراد صاحب10 سكه ميشوند معامله سكه با استقبال مواجه ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بورس
مدير اجرايي طرح معاملات آتي ضمن تشريح جزييات معامله سكه بهار آزادي طرح امام(ره) در بورس كالا گفت: زماني كه فرد از طريق صرافي يا بانك اقدام به خريداري سكه ميكند بايد كل وجه را پرداخت كند ولي در معاملات آتي با پرداخت يك دهم وجه ميتواند صاحب10 سكه شود.
احمد رضايي ـ مدير اجراي طرح آتي ـ در گفتوگو با خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، از آغاز معاملات سكه طلا به صورت آتي از روز سهشنبه خبر داد و گفت: از پنجم آذر ماه معاملات آتي سكه طلا، طرح امام(ره) در بورس كالا به صورت قرارداد دو ماهه آغاز شده و پايان دوره اين معاملات30 دي ماه است.
وي با بيان اينكه مطالعات ميداني ورود سكه طلا به بورس از يكسال گذشته آغاز شده است خاطرنشان كرد: براي معاملات آتي سكه طلا در بورس خريدار ابتدا به ميزان يك دهم مبلغ كالاي مورد نظر را به عنوان وجه تضمين پرداخت كرده وبا اين مبلغ 10 تا 100 سكه ميتواند خريداري كند. در واقع افرادي كه وارد اين معاملات ميشوند ميتوانند به ميزان10 برابر مبلغ پرداختي صاحب كالا شوند و اگر خريدار براي خريد كالا به قيمت روز توافق كرده و با گذشت دو ماه قيمت كالا افزايش يابد، با همان قيمت اوليه قطعي به او تحويل داده ميشود.
با پرداخت يك دهم وجه،10 سكه عايد خريدار ميشود
رضايي افزود: در معاملات آتي تنها سكه طرح امام ميتواند معامله شود زيرا حدود يك ميليون سكه طرح امام هر سال توسط بانك مركزي ضرب شده ولي سكه بهار آزادي توليد نميشود به همين دليل در معاملات آتي (فيوچر) به سمت معامله سكه طرح امام رفتيم و زماني كه بازار مقداري جلو رود، بهتر ميتوان تشخيص داد كه سكه بهار آزادي ميتواند وارد بورس شود يا نه.
وي در ادامه اضافه كرد: از سويي ديگر اختلافات قيمت بين سكه طرح امام و بهار آزادي منطقي نيست زيرا عيار، وزن و استاندارد سكه بهار آزادي و طرح امام يكسان است ولي متاسفانه در بازار بين30 تا 40 هزار تومان اختلاف قيمت معامله ميشود و چه بسا ممكن است برخي سكه ها تقلبي باشد ولي زماني كه دربورس وارد ميشود ، داراي مرجع، شماره سريال و بار كد بوده و بسته بندي مشخص خواهد داشت به علاوه اينكه زماني كه فرد از طريق صرافي يا بانك اقدام به خريداري سكه ميكند بايد كل وجه را پرداخت كند ولي در معاملات آتي با پرداخت يك دهم وجه ميتواند صاحب10 سكه شود.
مدير اجرايي معاملات آتي در ادامه تصريح كرد: خريدار با خريد سكه طلا در بورس از نوسان قيمت استفاده ميكند و كسي كه سكه را خريداري ميكند ميتواند همان روز سكه را فروخته و از بازار خارج شود و اگر قيمت سكه در روز سه درصد نوسان داشته باشد هر سكه حدودا شش هزار تومان ميتواند افزايش يا كاهش قيمت داشته باشد بنابراين اگر كسي 10 سكه در روز خريداري كند با نوسان سه درصدي چنانچه معامله به نفع وي باشد حداكثر صاحب 60 هزار تومان سود ميشود.
قيمت عادلانه ميشود
وي با بيان اينكه بورس قيمت عادلانه را پخش خواهد كرد و معاملات در اين بازار از شفافيت و امنيت برخوردار است عنوان كرد: مزيت معاملات آتي در اين است كه با پرداخت مبلغ كم كه به آن اهرم مالي گفته مي شود، ميتوانيد10 برابر مبلغي كه پرداخت كرديد مالك كالا شويد.
مشاور مديرعامل شركت بورس كالا در ادامه اعلام كرد: با بانك مركزي مذاكره شده است تا صرافاني كه مجوز رسمي دارند در زمان سررسيد، (دو ماه بعد) كالاي مشتريان را تحويل دهند بنابراين در زمان سررسيد كالا به خريدار حواله ميشود كه در محل مورد نظري كه توسط بورس تعيين خواهد شد سكه خود را تحويل گيرد.
رضايي ادامه داد: در معاملات فيوچر هم تحويل كالا وجود دارد و هم پرداخت سود يعني فردي كه بخواهد ميتواند سود خود را دريافت كرده و از بازار خارج شود و اگر هم دچار زيان شود طبيعي است كه بايد زيان خود را متقبل شود.
وي تاكيد كرد: نكته مهم اين است كه در معاملات آتي معمولا سرمايهگذاران براي كاهش ريسك سرمايه و ضرر و زيان ناشي از آن وارد اين معامله ميشوند و ممكن است تعدادي از آنها نيازي به سكه نداشته باشند و تنها به اين دليل وارد معامله ميشوند كه جلوي ريزش پول و بيارزش شدن آن را گرفته و با دريافت سود از بازار خارج شوند.
رضايي در ادامه نوسان بازار جهاني را مورد توجه قرار داد و اعلام كرد: نوسان بازار جهاني طلا يك حسن است زيرا بازاري كه در حال نوسان است براي افراد جذابيت داشته و عدهاي علاقمندند كه وارد آن شده و شنا كنند و در حال حاضر بازار طلا، مس و نفت داراي چنين وضعيتي است و اين بازارها به مراتب از بازارهاي سهام جذابتر خواهند بود.
وي ادامه داد: حدود سه سال است كه بازار كالا جاذبههاي زيادتري نسبت به بازار سهام پيدا كرده است زيرا بازار سهام ممكن است به صفر گرايش يابد ولي در بازار كالا اين اتفاق رخ نميدهد و اين مزيتي است كه در بازار فيوچر و بورس كالا وجود دارد.
بازاري مختص افراد ريسك پذير
وي تاكيد كرد: بنابراين كساني كه وارد معاملات فيوچر ميشوند حتما بايد افراد حرفهاي باشند زيرا افراد عادي ممكن است از اين معاملات اطلاعات كافي نداشته باشند لذا اين بازار مختص افرادي است كه ريسك پذير يا ريسك گريز هستند.
وي با بيان اينكه سه گروه ميتوانند وارد اين بازار شوند عنوان كرد: عدهاي به صرف فرار از نوسان قيمت وارد اين بازار ميشوند و در مقابل عدهاي به دنبال نوسان هستند كه به آنها دلال ميگويند و گروه سوم كه اصطلاحا آربيتراژرها هستند و قصد دارند كه از فاصله قيمتي دو بازار مثلا تهران و دبي استفاده كنند.
رضايي با اشاره به اينكه براي معامله سكه طلا سرمايهگذاران به طور عام وارد بازار ميشوند افزود: برخي افراد قصد دارند تا سرمايه خود را در يك بازار مطمئن صرف كنند تا ارزش پول آنها كاهش نيابد كه به اين طيف وسيع سرمايهگذار ميگويند.
رضايي در ادامه به تبليغات معاملات فيوچر اشاره كرد و گفت: متاسفانه در اين زمينه فعاليت گستردهاي صورت نگرفته است زيرا براي معاملات جديدي مانند فيوچر ابزار جديدي بايد طراحي شود علاوه بر اين بايد وزارت صنايع، بازرگاني و اقتصاد در اين معاملات كمك جدي كنند زيرا اين سه وزارتخانه در ساير كشورها براي معاملات فيوچر نقش محوري ايفا مي كنند ولي در قانون بازار سرمايه ايران مصوب 84 تنها اين جمله بيان شده است كه بازار مشتقه بازاري است كه در آن قراردادهاي آتي معامله شود! در صورتيكه در ساير كشورها براي معاملات آتي قوانين و مقررات زيادي تدوين ميشود كه بايد در اين زمينه اقدامات فراواني انجام شده و سمينارهاي متفاوتي در داخل كشور برگزار شود.
تبليغ براي بازار آتي
وي اعلام كرد: با اين حال بازار قرارداد آتي راه اندازي شده است ولي اگرقصد داريم حجم معاملات فيوچر مانند ساير بورسها افزايش يابد و روزانه صدهزار معامله انجام شود طبيعي است كه بايد تبليغات وسيعي صورت گيرد.
رضايي كارگزاران فيوچر را مورد اشاره قرار داد و با بيان اينكه كارگزاران بايد حرفهاي باشند تصريح كرد: در بورسهاي دنيا اينگونه نيست كه يك كارگزار بتواند چندين نوع كالا را معامله كند و در دنيا كارگزاران معمولا به صورت حرفهاي وارد معاملات فيوچر ميشوند و اگر كارگزاري بخواهد در كالاهاي متنوع و متعدد وارد شود بايد در بخش خود بسيار قوي عمل كند تا افرادي كه ميخواهند معامله كنند اطلاعات عميق و وسيعي در اختيار داشته باشند.
رضايي گفت: متاسفانه در ايران جايگاهي كه كارگزاران بايد به صورت حرفهاي داشته و معاملات را انجام دهند فاصله زيادي وجود دارد.
آزمون براي معاملات فيوچر
وي در ادامه عنوان كرد: بنابراين براي معاملات فيوچر دو مرحله آزمون از كارگزاران گرفته شده است كه در مرحله اول 18 كارگزاري قبول شده و مجوز دريافت كردند و20 كارگزاري ديگر هم امتحان داده و از اواسط ماه آينده ميتوانند معاملات خود را آغاز كنند.
مديراجرايي طرح آتي در ادامه در مورد توقف معاملات فيوچر مس و طلا در ماه گذشته اظهار كرد: اين معاملات به مدت دو روز متوقف شد ولي بازار ما يك بازار كاملا طبيعي و نوسان داري است بنابراين ترجيح ميدهيم كه افراد با ميل و رغبت خود وارد اين معاملات شوند.
وي ادامه داد: به هر صورت خوشحال ميشويم كه حجم معاملات افزايش يابد ولي به شرط اينكه معاملات طبق قوانين و ميل معاملهگران و مشتريان باشد به همين دليل اگر حجم معاملات پايين است جاي نگراني نيست.
رضايي يادآور شد: بعد از راه اندازي معاملات آتي از اول تير ماه تاكنون به ميزان هزار انس شمش طلا و حدود 100 تن مفتول مس معامله شده است و اين طبيعي است زيرا درساير بورسها راه اندازي اين بازار و فرهنگ سازي زمان بر است ولي قصد داريم كه تبليغات بيشتري انجام شود زيرا بورس درآمدهاي خوبي را از اين محل كسب كرده و اقتصاد كلان كشور نيز هدفمند مي شود.
وي با اشاره به اينكه در هندوستان به مدت پنج ماه است كه معاملات آتي سكه آغاز شده است عنوان كرد: كشور هندوستان با انگليس قرار داد بسته است كه سكه معامله شده از انگليس وارد شود و در زمان تحويل، سكههاي وارداتي به فرد تحويل داده ميشود.
وي افزود: علاوه بر اين درهندوستان فرد در يك لحظه ميتواند10 كيلو طلا خريداري كند كه اين ميزان بيش از10 برابر معامله در بورس كشور است كه در آينده بعد از تست بازار ممكن است به اين حد دست يابيم.
وي در مورد ميزان استقبال از سكه در معاملات آتي گفت: با توجه به اينكه طبق برنامه تعداد سكههاي خريداري شده 10 تايي است و از سويي ديگر استاندارد سكه براساس بانك مركزي و كارمزد آن منطقي است لذا پيش بيني اين است كه معاملات آتي سكه با استقبال مواجه شود زيرا اين امر به نفع خريدار و فروشنده است.
انتهاي پيام
دوشنبه 4 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]