واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديرعامل بانك صنعت و معدن زنجان: بنگاههاي زودبازده ناموفق نبوده و تزريق پول به اين بنگاهها نقشي در تورم يا افزايش قيمتها نداشته است
خبرگزاري دانشجويان ايران - زنجان
سرويس: شهرستانها
مديرعامل بانك صنعت و معدن استان زنجان گفت: با توجه به بررسيهاي صورت گرفته، بنگاههاي زودبازده ناموفق نبوده و تزريق پول به اين بنگاهها نقشي در تورم يا افزايش قيمتها نداشته است.
محمود نجاري در گفتوگو با خبرنگار سرويس اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه زنجان، به طرح بنگاههاي كوچك زود بازده اقتصادي اشاره و خاطرنشان كرد: اين طرح از سال ٨٤ و با روي كار آمدن دولت نهم، آغاز شد و بانك صنعت و معدن نيز مثل ساير بانكها درصدي از تسهيلات پرداختي خود را به اين موضوع اختصاص داد و طي سالهاي ٨٤ ، ٨٥ و ٨٦ در استان ١٠٣ هزار ميليارد و ٨١٥ ميليون ريال اعتبار داشتيم كه از اين ميزان ٤٢ طرح با اعتبار بالغ بر ١٠٥ هزار ميليارد ريال به تصويب رسيد كه در نهايت منجر به عقد قرارداد و پرداخت تسهيلات براي ٣٥ طرح شد.
وي به موفقيت ٩٩ درصدي طرحهاي زودبازده در استان اشاره كرد و افزود: بايد پرداخت تسهيلات با نظارت صورت بگيرد و بانك صنعت و معدن در كل كشور به دليل نظارت دقيقش، انحراف بسيار كمتري را در اين حوزه داشته است.
مديرعامل بانك صنعت و معدن استان ادامه داد: در اواخر سال گذشته وزارت صنايع و معادن جهت يكنواختي صنعت، بر آن شد كه استانهاي غير برخوردار از حوزه صنعت به موازات استانهاي ديگر سهمي از صنعت كشور را بهرمند شوند لذا طرح آمايش به اين منظور تدوين گرديد تا با توجه به امكانات زيربنايي و بالقوه هر استان اجرايي شود. در استان زنجان نيز ٢٦ طرح صنعتي، با حجم سرمايه گذاري ٣ هزار و ٦٩٨ ميليارد ريال انتخاب شد.
نجاري افزود: طرح آمايش صنعتي و معدني در كشور شامل طرحهاي ايجادي، نوسازي و سرمايه گردش واحدهاي توليدي فعال ميشود و در اين راستا جهت طرحهاي سرمايه در گردش استان نيز ٥٥٠ ميليارد ريال در نظر گرفته شده است كه ٣٠ درصد آن شامل طرحهاي زير ١٠ ميليارد ريال و ٧٠ درصد آن مشمول طرحهاي بالاي ١٠ ميليارد ريال ميباشد.
وي تعداد طرحهاي معرفي شده در بخش سرمايه گردش را ٤ طرح عنوان و تصريح كرد: از اين تعداد، ٣ طرح مصوب شده است اما با توجه به اينكه طرح آمايش از مهر ماه شروع شده، انتظار ميرود طرحهاي بيشتري به بانك صنعت و معدن معرفي گردد و با توجه به اينكه، اين بانك، يك توسعهيي ميباشد، فوريت طرحها بسيار اهميت دارد بنابراين اگر براي طرحي زمان زيادي صرف شود، آن طرح توجيه اقتصادي خودش را از دست خواهد داد.
مديرعامل بانك صنعت و معدن استان با بيان اين مطلب كه در دنياي امروز، مقوله زمان تصويب طرحهاي صنعتي از اهميت زيادي برخوردار است، به طرح توجيهي و امكان سنجي طرح ها اشاره كرد و ابراز داشت: از همان ابتدا اين بانك درخصوص پرداخت تسهيلات، قابل توجيه بودن طرحها را مطالعه و مورد بررسي قرار ميدهد تا از اين طريق مشخص شود، يك طرح تا چه ميزان مي تواند قابليت اجرايي داشته و به كميت و كيفيت مطلوب توليدي برسد.
نجاري به اجراي طرح خدمت اشاره و خاطرنشان كرد: بانك صنعت و معدن با توجه به ايجاد شعب مجازي به وسيله طرح خدمت و با همكاري بانك ملي، ديگر از شعبه داري بي نياز شده است چرا كه كليه چكهاي بانك صنعت و معدن، توسط كليه شعب سيباي بانك ملي تا مبلغ ٥٠ ميليون ريال قابل وصول ميباشند، در واقع ٥١ شعبه سيباي بانك ملي در استان، به شعبات بانك صنعت و معدن اضافه گرديده و از سوي ديگر بانكهاي ديگري نظير ملت و صادرات نيز، در اين زمينه در حال اقدام هستند.
اين مقام مسوول افزود: در سال ٨٤ در زمينه مصوبات نسبت به سال قبل آن ٩٤ درصد، در زمينه انعقاد قرارداد ٩٧ درصد، و در پرداختها ٢/٦٨ درصد و در وصوليها ١/٦١ درصد رشد داشتهايم و اين رشد سال به سال ادامه داشته است اما در اواخر سال ٨٦ و اوايل سال ٨٧ به دليل مواجه شدن با ٣ قفله شدن بانك مركزي و همينطور خارج شدن طرح بنگاههاي زودبازده از حوزه ماموريت اين بانك، پرداخت تسهيلات تقريباً متوقف شد اما با توجه به سياست اين بانك در كشور، پرداختهايي از بخش وصوليها صورت ميپذيرفت.
نجاري گفت: بانك صنعت و معدن استان از نظر عملكرد، جزو چند بانك برتر كشور به حساب ميآيد اما با توجه به امكانات و استعداد استان، انتظار پيشرفت وجود دارد و در اين راستا در حال پيگيري تاسيس يك شعبه ديگر در شهرستان ابهر هستيم.
مديرعامل بانك صنعت و معدن استان در بخش ديگري از سخنان خود به بحث تورم در كشور اشاره كرد و اظهار داشت: به مقوله تورم به دو شكل مي توان نگريست، هم به عنوان رونق اقتصادي هم به عنوان ركود اقتصادي ، لذا با نگاه رونق اقتصادي به تورم مي توان گفت بنگاههاي اقتصادي موفق بوده است.
وي به عملكرد رييس كل سابق بانك مركزي اشاره و تصريح كرد: ايشان به عنوان عضوي از مجموعه دولت، مجري برنامهها و تصميمات دولت بودند و در نظر داشتند حجم پول در جامعه را كاهش و از انحرافاتي كه در پرداخت تسهيلات وجود داشت، جلوگيري كنند اما با كاهش ميزان پرداخت تسهيلات به بانكها، شاهد ايجاد ركود در بازار مسكن شديم، در حالي كه ارائه تسهيلات بانكي مربوط به بخش مسكن همچنان ادامه داشت. لذا ركود در بازار مسكن، مي تواند به دليل انحراف در طرحهاي زودبازده باشد، چرا كه عدهاي بخشي از وامهاي ميلياردي اخذ شده را به بخش مسكن اختصاص دادند.
نجاري به بحران اقتصادي اخير در جهان اشاره كرد و اظهار داشت: مسلماً ايران جدا از جامعه جهاني نميتواند باشد اما بايد هر چالشي را با مطالعه آثار مثبت آن، به عنوان يك سكوي پرتاب تلقي كرد و بهترين راه را انتخاب كرد و از سوي ديگر در نظر داشته باشيد كه برخي كشورها از فروش كالا به ايران ممانعت ميكردند اما امروز با ركود حاكم، مجبورند كه به ما كالا بفروشند لذا با كاهش قيمتها مي توان بسياري از كالاهاي ضروري را تهيه و آثار زيان بار تحريمهاي بينالمللي عليه ايران را جبران كرد.
انتهاي پيام
دوشنبه 4 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]