واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: كاهش 48 درصدي قيمت سهام كشتيراني
سرمايه ، مريم ايزي: كاهش درآمدهاي حاصل از حمل كالا و كرايه كشتي، ربوده شدن دو كشتي، ادامه تحريم آمريكا و ركود اقتصادي از جمله عوامل اصلي است كه موجب شد قيمت سهام شركت كشتيراني از ابتداي فصل جاري 48 درصد كاهش يابد.يكي از كارشناسان شركت آريا سهم در اين خصوص به خبرنگار «سرمايه» گفت: «درآمد شركت كشتيراني از محل حمل كالا و كرايه كشتي است كه به دليل ركود بين المللي كرايه حمل كاهش يافته و موجب كاهش پيش بيني درآمد اين شركت شده است.»
وي سپس ادامه داد: «ربوده شدن كشتي متعلق به اين شركت همچنين كشتي هنگ كنگي در اجاره اين شركت موجب افزايش هزينه هاي متفرقه شركت كشتيراني شده است.»
اين كارشناس بازار به پرداخت 10 ميليون دلار جهت آزاد كردن كشتي ربوده شده در 31 مردادماه اشاره كرد و گفت: «پيش بيني مي شود اين شركت مبلغي در همين حدود براي آزادسازي كشتي ربوده شده در خليج عدن نيز بپردازد كه اين امر هزينه هاي شركت را افزايش مي دهد.»
به گفته كارشناس شركت آريا سهم شاخص بالتيك نيز از پنج هزار به زير يك هزار رسيده كه نشان مي دهد شركت هاي فعال در اين صنعت در همه جاي دنيا وضعيت مناسبي ندارند چرا كه بحران اقتصادي جهاني صادرات و واردات كالا را تحت تاثير قرار داده است.
وي يادآور شد: «كشتي ربوده شده در اجاره شركت كشتيراني با پرچم كشور هنگ كنگ در آب هاي جهاني در حال تردد بوده كه اين مساله بيانگر ادامه تحريم آمريكا نسبت به اين شركت است و احتمالاً شركت كشتيراني نمي تواند با پرچم ايران در آب هاي جهاني حركت كند و تمام اين موارد هزينه هاي شركت را بالا مي برد و جزء نكات منفي براي شركت به شمار مي رود.»
اين كارشناس بازار احتمال تعديل منفي را براي «حكشتي» پيش بيني كرد و اذعان داشت: «تا قبل از ربوده شدن كشتي ها احتمال تعديل منفي تا چهارتومان را پيش بيني مي كرديم اما با مشكلات فعلي اين رقم افزايش مي يابد.»
كارشناس شركت آرياسهم حمايت سهامداران از اين سهم را در شرايطي كه بازار منفي بود از نكات مثبت براي «حكشتي» عنوان كرد و گفت: «در شرايطي كه بازار منفي بود حمايت سهامداران اين سهم را به معدود سهام مثبت بازار تبديل كرد اما در شرايط كنوني اين شركت فاقد پتانسيل لازم است و عملكرد سال مالي 88 نيز مثبت ارزيابي نمي شود.»
كاهش 44 درصدي شاخص قيمت صنعت حمل ونقل
شاخص قيمت صنعت حمل ونقل، انبارداري و ارتباطات از ابتداي فصل جاري 55/43 درصد كاهش يافت.
شركت كشتيراني بيشترين تاثير منفي را بر شاخص قيمت گروه داشته است. در اين ميان عملكرد شركت هاي حمل ونقل توكا و حمل ونقل پتروشيمي بر شاخص قيمت اين صنعت تاثير مثبت به جاي گذاشت.
بررسي روند قيمت سهم از زمان عرضه
«حكشتي» 29 ارديبهشت امسال با قيمت هر سهم 250 تومان در بورس عرضه شد و قيمت هر سهم آن تا 18 تيرماه رشد كرد و به پنج هزار و 271 ريال رسيد. البته بعد از اين تاريخ دو روز روند منفي را پشت سر گذاشت و به قيمت چهار هزار و 985 ريال در 22 تير رسيد.در 23 تيرماه اين سهم با مبلغ پنج هزار و 70 ريال معامله شد و روند صعودي آن تا نيمه مردادماه ادامه داشت و به مبلغ پنج هزار و 881 ريال رسيد ولي بعد از آن منفي شد و در چهارمين روز از شهريورماه با مبلغ شش هزار و 338 ريال مبادله شد. روند صعودي اين سهم تا نهم شهريور ادامه داشت. سپس دو روز منفي و دو روز مثبت را پشت سر گذاشت و در 13 شهريور با قيمت شش هزار و 702 ريال معامله شد. از اين تاريخ به بعد روند نزولي سهم شروع شد به طوري كه 20 روز منفي و تنها يك روز آن هم در سوم مهر مثبت شد.
از ابتداي مهرماه قيمت هر سهم «حكشتي» از 37 روز كاري 22 روز منفي، پنج روز بدون تغيير و 10 روز مثبت بود.از قيمت هر سهم اين شركت طي فصل جاري 4/252 تومان كاسته و با 52/47 درصد كاهش در روز گذشته روي مبلغ دو هزار و 781 ريال متوقف شد.در مدت ياد شده تعداد 37 ميليون و 748 هزار و 31 سهم به ارزش 147 ميليارد و 529 ميليون ريال دادوستد شد. جهت جابه جايي تعداد سهام ياد شده از ابتداي فصل جاري بيش از دو هزار و 300 متقاضي شش هزار و 495 بار راهي شركت هاي كارگزاري شدند.
عملكرد منفي در پي تشديد تحريم ها
امسال بابت رد ديون دولت 51 درصد از سهام شركت كشتيراني به صورت مساوي به شركت هاي صندوق بازنشستگي كشوري و سازمان تامين اجتماعي داده شد.
همچنين 44 درصد آن دراختيار شركت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران كه 24 درصد آن مربوط به كارگزاري سهام عدالت است. سهم كاركنان شركت 45/2 درصد است كه به قيمت 175 تومان به آنها اعطا شده و
55/2 درصد آن در بورس عرضه شده است.در پايان سال مالي 87 اين شركت اقدام به فروش دو فروند كشتي جنرال كارگو و واگذاري شش فروند كشتي جنرال كارگو و كانتينر به شركت هاي گروه در كنار تحويل دو فروند كشتي فله بر جديد كرد.اين شركت در آخرين گزارش خود اعلام كرده بود ظرفيت ناوگان شركت اصلي به 68 فروند كشتي و دو ميليون و 550 هزار و 489 تن افزايش يافته است. همچنين ظرفيت شركت هاي زيرمجموعه نيز 21 فروند و يك ميليون و 229 هزار و 981 تن اعلام شده است.اين گزارش حاكي است «حكشتي» قرارداد خريد 38 فروند كشتي جديد را در دستور كار دارد كه عمدتاً ً شامل كشتي هاي فله بر و حمل مواد شيميايي است.
البته گسترش ناوگان كشتيراني به شركت هاي زيرمجموعه نيز رسيده به طوري كه قرارداد خريد 20 فروند كشتي را در برنامه قرار داده است.
سرمايه گذاري هاي كشتيراني در ساير شركت ها در سال 87 نسبت به سال مالي قبل 81 درصد افزايش داشته كه بابت سرمايه گذاري در شركت خيبر بوده است. در همين حال در مقايسه با سال مالي 86 درآمد حاصل از سرمايه گذاري هاي شركت 123 درصد افزايش نشان داد.
پس از اعلام تحريم شركت از طرف آمريكا با وجود تعديل مثبت 26 درصدي از قيمت هر سهم 15 درصد كاسته شده و P/E شركت كاهش يافت. از طرفي پيش بيني شده 40 درصد فعاليت شركت در سال 88 مربوط به بخش بين الملل باشد كه با اين حساب اگر تحريم ها تشديد شود بر عملكرد شركت تاثير به سزايي خواهد گذاشت.
دوشنبه 4 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2887]