واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: در حالی که محمد علی خطیبی، نماینده ایران در اوپک در تازه.ترین اظهار نظر خود دلیل ادامه صادرات نفت مجانی به هند را مقابله با عربستان و سودجویی این کشور اعلام کرده بود، خبرگزاری بلومبرگ نیز در گزارشی از تلاش ریاض برای بهره.برداری از مجادله نفتی تهران و دهلی نو خبر می.دهد.
بلومبرگ به نقل از 2 مقام آگاه در این زمینه نوشت، عربستان سعودی به دنبال کسب منفعت از مجادله پرداخت بین ایران و هند است و می.کوشد محموله.های نفتی بیشتری به پالایشگاه های هند در جنوب آسیا صادر کند. شرکت ملی نفت عربستان که توسط دولت اداره می.شود اخیرا به پالایشگاه.های هند برای جایگزین کردن بخشی از نفت صادراتی ایران چراغ سبز نشان داده است. با این وجود مقامات آرامکو – شرکت ملی نفت عربستان – از اظهار نظر در این زمینه خودداری کرده.اند.
این در حالی است که چندی پیش سعود الفیصل، از خاندان سلطنتی عربستان مدعی شده بود که در صورت کاهش یا متوقف شدن صادرات نفت ایران، عربستان از پتانسیل کافی برای پوشش صادرات نفتی ایران در بازار برخوردار است. به گزارش بلومبرگ، تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی ایران ، پالایشگاه.های هندی را از یافتن سیستم بانکی برای انتقال وجه خرید نفت از ایران بازداشته است. به دنبال فشار.ها، هند انتقال وجه از طریق بانکی در آلمان را نیز متوقف کرد و در آن زمان میزان بدهی نفتی هند به ایران حدود 2 میلیارد دلار برآورده شد.
هرچند اخیرا گزارش.هایی در مورد هشدار شرکت ملی نفت ایران به پالایشگاه.های هندی در خصوص بدهی.های معوق و تهدید به متوقف کردن صادرات منتشر شد اما مقامات نفتی ایران به سرعت در صدد تکذیب این گزارش.ها بر آمده و تاکید کردند که با وجود بدهی.ها، صادرات ادامه خواهد داشت.
آنها همواره وعده داده.اند که به زودی مکانیسمی برای دریافت پول نفت از هند تعریف خواهد شد، مکانیسمی که به عقیده شماری از تحلیلگران و مقامات غربی با توجه به فشار تحریم.ها طراحی آن بسیار دشوار خواهد بود. اما جنگ نفتی ایران و عربستان که نشست ماه گذشته اوپک را می.تواند سرآغازی تازه برای آن توصیف کرد، به موازات بحران دریافت پول نفت از هند ادامه دارد.
عربستان قصد داشت در نشست اخیر اوپک که به ریاست دوره.ای ایران برگزار می.شد، تولیدات این کارتل نفتی را به منظور ثبات بازار و کاهش قیمت.ها، افزایش دهد. اما تهران با تاکید بر کافی بودن منابع در بازار با این درخواست مخالفت کرد. پس از این نشست بی نتیجه، ریاض اعلام کرد به طور یکجانبه تولید نفتی خود را یک میلیون بشکه در روز افزایش می دهد. به دنبال اعلام این خبر بهای نفت کاهش یافت و واضح است که این روند برای اقتصاد تا بن دندان وابسته به درآمد نفتی ایران، خبر خوشایندی نیست.
از سوی دیگر اعلام آزادسازی 60 میلیون بشکه ذخایر استراتژیک از سوی آژانس بین.المللی انرژی نیز به روند نزولی بهای نفت دامن زد. به گزارش بلومبرگ، آرامکو ماه گذشته به درخواست 3 پالایشگاه از مجموع 9 پالایشگاهی که برای افزایش واردات درخواست داده بودند، پاسخ مثبت داده است و اخیرا مشتریان تازه.ای در هند، چین و ژاپن پیدا کرده است.
این خبرگزاری همچنین گزارش داده است که 6 پالایشگاه در آسیا که در این مورد حاضر به گفت و گو شده.اند تاکید کرده.اند که در خواست برای دریافت نفت بیشتر را به عربستان ارائه داده.اند.
این در حالی است که علی نعیمی، وزیر نفت عربستان ماه گذشته وعده داده بود که هر میزان نفت که مشتریان نیاز داشته باشند، توسط کشورش تامین می.شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]