واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: طبق اعلام مديركل دفتر تامين و توزيع كالا وزارت بازرگاني مرغ هم جزو محصولاتي است كه قيمت آن براساس مكانيسم عرضه و تقاضا تعيين مي.شود و نمي.توان اعلام كرد كه بالاتر از چه رقمي گران.فروشي محسوب مي.شود.
به گزارش ايسنا، پيش از اين هم مقامات وزارت بازرگاني در مورد برنج و شكر اعلام كرده. بودند قيمت مصوب وجود ندارد و مكانيسم عرضه و تقاضا تعيين.كننده قيمت است.
در مورد مرغ نيز مديركل دفتر تامين و توزيع كالا وزارت بازرگاني اظهار كرد: قيمت مرغ تابع عرضه و تقاضاست و قرار نيست در مورد مرغ حداكثر قيمتي اعلام شود.
يدالله صادقي در پاسخ به اين سوال كه آيا مرغ 3100 تومان گران.فروشي نيست؟ افزود: قيمتي نگذاشتيم كه بگوييم اگر 3100 تومان بوده گران.فروشي است، مكانيسم عرضه و تقاضا قيمت را تعيين مي.كند.
صادقي تصريح كرد: گران.فروشي معنايش اين است كه اگر براي كالايي توسط دولت قيمتي تعيين شد، افراد بالاتر از آن قيمت بفروشند. اما مرغ كالايي است كه براساس مكانيسم عرضه و تقاضا قيمت آن كشف مي.شود و دولت هم تشخيص.اش اين است كه قيمتي كه فعلا دارد عرضه مي.شود، قيمتي نيست كه گران محسوب شود. بنابراين گرانفروشي نيست. وقتي گرانفروشي صورت نمي.گيرد، چرا بايد گزارش گرانفروشي داشته باشيم؟
وي متذكر شد: اكنون كه مرغ را با قيمت 3100 تومان عرضه مي.كنند، براساس مكانيسم عرضه و تقاضاست و اين قيمت از نظر قيمت پايه.اي كه وزارت جهاد كشاورزي اعلام كرده، گران.فروشي محسوب نمي.شود.
صادقي در مورد قيمت پايه. مرغ كه وزارت جهاد كشاورزي اعلام كرده نيز گفت: قيمت پايه براي مرغ زنده را وزارت جهادكشاورزي اعلام كرده و براي مرغ آماده طبخ اعلام نكرده است.
در اين باره حسين مقدم.نيا ـ مديرعامل اتحاديه سراسري مرغداران ـ در گفت.وگو با ايسنا اظهار كرد: در حالي كه نرخ ارز 11 درصد افزايش يافته وزارت بازرگاني قيمت خوراك.هاي وارداتي مرغ را 20 درصد افزايش داده است كه با احتساب فروش هر كيلو مرغ دو هزار توماني در مرغداري توليد مقرون به صرفه نخواهد بود و توليدكنندگان از اين ميزان قيمت متضرر هستند.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر قيمت هر كيلو مرغ گرم در بازار مصرف سه هزار و 200 تا سه هزار و 400 تومان است، گفت: توليدكنندگان به دنبال افزايش قيمت نيستند چراكه با افزايش قيمت قدرت خريد مصرف كاهش مي.يابد و به نوعي توليد ضرر مي.كند. اما قيمت.هاي عرضه در بازار نيز بايد به گونه.اي باشد كه منجر به ضرر و زيان توليدكنندگان نبوده و توليد استمرار داشته باشد.
مقدم.نيا افزود: هم اكنون در حالي كه قيمت هر كيلو مرغ منجمد براي مرغداران دو هزار و 450 تا دو هزار و 500 تومان است وزارت بازرگاني اين محصول را كيلويي دو هزار و 88 تومان خريد و ذخيره.سازي مي.كند.
به گفته وي از اواخر خرداد تا روزهاي اخير بالاترين ميزان جوجه.ريزي براي عرضه گوشت مرغ در ماه رمضان صورت گرفته است. حدود 90 ميليون قطعه جوجه.ريزي شده كه حدود 140 هزار تن گوشت مرغ در ماه رمضان را عرضه مي.كنند كه با توجه به ذخيره.سازي گوشت مرغ منجمد كمبودي در بازار ماه رمضان نخواهيم داشت.
با اين اوصاف عليرغم اينكه وزارت بازرگاني از دوسه ماه اخير وعده داده قيمت گوشت مرغ در ماه رمضان كنترل مي.شود، با توجه به واگذاري قيمت به عرضه و تقاضاي بازار، طبيعتا در ماه رمضان در پي افزايش تقاضا، .قيمت مرغ در بازار مصرف افزايش مي.يابد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]