واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: 5 دسامبر امسال؛ خط توليد خودروي ملي ايران در سنگال افتتاح ميشود
تهران- خبرگزاري كار ايران
سفير سنگال در ديدار با رئيس اتاق ايران از اعزام هيات اقتصادي سنگال به سرپرستي وزير اقتصاد اين كشور در نيمه دوم ماه دسامبر خبر داد.
به گزارش ايلنا به نقل از روابط عمومي اتاق ايران، "محمد نهاونديان" رئيس اتاق ايران در اين ديدار با تاكيد بر ضرورت همكاري دو كشور در زمينه صنايع كوچك و متوسط گفت: زمينههاي همكاري گستردهاي ميان دو كشور وجود دارد كه از جمله ميتوان به سرمايهگذاري مشترك در زمينه هاي لوازم خانگي، خودرو، سراميك، فسفات و كبالت اشاره كرد.
وي با اشاره به سياست دولت ايران براي توسعه همكاريهاي اقتصادي با آفريقا تصريح كرد: بخش خصوصي ايران مايل است كه با كشورهاي آفريقايي وارد تعامل شود و هر چه ارتباط سفارت سنگال و اتاق بازرگاني نزديك تر شود، ميتوان زمينههاي اين گونه فعاليتها را هموار كرد.
نهاونديان امضاي تفاهمنامههاي همكاري ميان دولتها را زمينهساز فعاليت بخش خصوصي دانست و يادآور شد: در ارتباط اقتصادي ميان دو كشور كارها به يك باره قابل انجام نيست و معمولاً چند صنعت پيشتاز هستند و اگر فضاي كسب و كار مناسب ارزيابي شد، صنايع ديگر هم وارد عمل ميشوند؛ بنابراين دولتها موظفند اجازه ندهند كه تجربههاي نخست به شكست منجر شود.
وي با اشاره به حضور صنعت خودروسازي ايران در سنگال، تصريح كرد: حضور خط توليد شركت ايران خودرو در سنگال ميتواند آغاز خوبي براي فعاليت ميان دو كشور باشد. ضمن اينكه تجربه سالهاي گذشته نشان ميدهد كه شركتهاي ايراني در ارائه خدمات فني و مهندسي با كيفيت بالا و قيمت مناسب موفق عمل كردهاند.
رئيس اتاق ايران افزود: توقعي كه از شرايط خوب سياسي ميان دو كشور ميرود اين است كه سنگال شرايط رقابت برابر و منصفانه شركتهاي ايراني با ديگر شركتها را فراهم كند و اگر اطلاعات به موقع در اختيار شركتهاي ايراني قرار بگيرد ميتوان در مناقصهها با تاثيرگذاري بيشتري وارد عمل شد.
وي با اشاره به حس مشترك دو كشور در خصوص سلطه استعماري غرب درگذشته خاطرنشان كرد: كشورهاي جنوب از طريق همكاري با يكديگر ميتوانند خلاهاي موجود را برطرف كنند، ضمن اينكه شايسته است از طريق همكاريهاي چندجانبه در موضعگيريهاي جهاني هم اشتراك نظر داشته باشند.
نهاونديان با اشاره به بحران اقتصادي جهان گفت: در بحران مالي جهاني چند كشور خاص مقصر هستند اما همه مردم جهان از اين موضوع لطمه ديدند. براي نظارت بر اين بي مبادلاتي ها بايد سازمانهاي بين المللي شكل ميگرفت ضمن اينكه تا وقتي اين سازمانها زير نظر چند كشور محدود باشند مشكلات رفع نميشود.
"الحاجي عليون سام با" سفير جمهوري سنگال در ايران نيز در اين ديدار با اشاره به امضاي 23 تفاهمنامه بين ايران و سنگال از سال 2000 گفت: اين تفاهمنامهها فقط امضا شده ولي عملياتي نشده است و بايد تلاش كنيم اين قراردادها به شكل اجرايي در آيد.
وي با اشاره به حضور شركت هاي ايراني در سنگال در زمينههاي كشاورزي، انرژي و خودرو تصريح كرد: بخش خصوصي ايران به خصوص در حوزه صنعت در سنگال ضعيف عمل كرده است و بايد زمينهاي فراهم شود كه صنعتگران ايران در نمايشگاههاي سالانه سنگال حضور فعال داشته باشند.
وي با اشاره به سفر وزير اقتصاد سنگال در نيمه دوم ماه دسامبر گفت: وزير صنعت سنگال نيز به زودي در راس هياتي به ايران سفر خواهد كرد. ديدگاههاي دو كشور به يكديگر نزديك است و دولت ها بايد بخش خصوصي را حمايت كنند؛ ضمن آنكه رئيس جمهور سنگال نيز اهميت ويژه اي براي رابطه با ايران قايل است و از ژانويه تا به حال 4 بار به ايران سفر كرده است.
سفير سنگال با اشاره به افتتاح خط توليد خودروي سمند در اين كشور در 5 دسامبر سالجاري گفت: اين خط توليد سالانه 10 هزار خودرو توليد خواهد كرد كه تجربه خوبي براي همكاري ميان دو كشور به شمار ميآيد.
وي همچنين از درخواست فوري براي سرمايهگذاري شركتهاي ايراني براي توليد لامپ كم مصرف در اين كشور خبر داد.
پايان پيام
كد خبر: 459423
يکشنبه 3 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]