واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: حلیة المتقین- باب دوم- فصول اول و دوم و سوم
۱). در حدیث معتبر از بشیر دهام منقول است که به حضرت امام جعفر صادق عليه السلام عرض کردم کدامیک از نگین ها را بر انگشت خود بنشانم؟ فرمود که چرا غافلی از عقیق سرخ و عقیق زرد و عقیق سفید که اینها سه کوهند در بهشت .
اما کوه عقیق سرخ پس مشرف است بر خانه رسول خدا صلي الله عليه و آله اما کوه عقیق زرد پس مشرف است به خانه حضرت فاطمه سلام الله عليها ، اما کوه عقیق سفید پس مشرف است بر خانه حضرت امیرالمؤمنین عليه السلام ، و همه آنها یک خانه است و از زیر هر کوهی نهری جاری است از برف سردتر و از عسل شیرین تر و از شیر سفیدتر و نمی خورند از آن نهرها مگر مسلمانان و هر سه نهر از کوثر میاید و به یکجا میریزد و این سه کوه تسبیح و تقدیس و تمجید الهی می کنند .
۲). حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمود که انگشتر عقیق در انگشت کنید که آن اول کوهی است که اقرار کرده است به یگانگی خدا و به پیغمبری من و به امامت علی .
۳). و از حضرت امیرالمؤمنین عليه السلام منقول است که نماز کسی که انگشتر عقیق در دست داشته باشد بر نماز کسی که انگشتر غیر عقیق در دست داشته باشد به چهل درجه زیادتی دارد .
۴). از حضرت امام جعفر صادق عليه السلام منقول است که انگشتر را به بند پائین انگشت برسانید که انگشتر به سر انگشتان کردن عمل قوم لوط است .
۵). و نیز از آن حضرت منقول است که حضرت جبرئیل به حضرت رسول صلی الله علیه و آله گفت هر کس از امت تو که انگشتر در دست راست کند و ببینم او را که در قیامت متحیر مانده است دستش را بگیرم و به تو و به حضرت امیرالمؤمنین برسانم .
۶). در روایت معتبر منقول است که شخصی را از برابر حضرت امام محمد باقر عليه السلام گذرانیدند که تازیانه بسیار بر او زده بودند، فرمود انگشتر عقیق او کجاست؟ اگر با او بود تازیانه نمی خورد .
۷). امام صادق عليه السلام : انگشتر عقيق در دست كنيد كه مبارك است و صاحب آن عاقبتش به خير و نيكي باشد .
۸). پيامبر اکرم صلی الله علیه و آله : هر كه انگشتر عقيق در دست داشته باشد حاجتش بر آورده مي شود .
۹). امام صادق عليه السلام : انگشتر عقيق باعث ايمني در سفر است .
۱۰). امام صادق عليه السلام : هر كه انگشتر عقيق در دست داشته باشد پريشان نشود و عاقبت كارش ا لبته نيكو باشد .
۱۱). پيامبر اکرم صلی الله علیه و آله : انگشتر عقيق در دست كنيد مادامي كه آدم آن را با خود داشته باشد اندوهي به او نمي رسد .
۱۲). امام علي عليه السلام : دو ركعت نماز با انگشتر عقيق بهتر است از هزار ركعت كه با آن نباشد . ۱۳). آقا علي بن موسي رضا عليه السلام : انگشتر ياقوت در دست كنيد كه پريشاني را برطرف مي كند .
۱۴). امام موسي كاظم عليه السلام : انگشتر زرد در دست كنيد كه موجب آساني است و درآن هيچ دشواري نباشد .
۱۵). امام رضا عليه السلام : انگشتر ” زبر جد ” در دست داشتن فقر را به توانگري بدل ميكند و هر كه انگشتري ياقوت زرد در دست كند فقير نشود .
۱۶). در حدیث معتبر از امام موسی عليه السلام سوال کردند که به چه علت حضرت امیر المؤمنین عليه السلام انگشتر در دست راست می کردند؟ فرمود زیرا که آنحضرت پیشوای اصحاب یمین است که در قیامت نامه هایشان را به دست راست می دهند .
۱۷). حضرت رسول صلي الله عليه و آله انگشتر را دردست راست می کردند و این علامتی است برای شیعیان ما که به این علامت ایشان را می شناسند و به محافظت کردن در وقت نمازهای پنجگانه و به دادن زکات و به قسمت کردن مال خود با برادران مؤمن خود و امر به نیکی ها کردن و نهی از بدی ها کردن . ۱۸). و از حضرت امیرالمومنین عليه السلام منقول است که حضرت جبرئیل به حضرت رسول صلي الله عليه و آله گفت هر که انگشتر در دست راست کند و غرضش سنت و متابعت از تو باشد و ببینم او را که در قیامت متحیر مانده است دستش بگیرم و به تو حضرت امیرالمومنین برسانم .
۱۹). و از حضرت صادق منقول است که از سنت پیغمبران انگشتر در دست راست کردن است . ۲۰). و از حضرت امیرالمومنین عليه السلام فرمود هر که انگشتری در دست چپ داشته باشد که نام خدا در آن باشد در وقت استنجا بدرآورد و در دست دیگر کند .
۲۱). و از حضرت صادق عليه السلام منقول است که حضرت رسول صلي الله عليه و آلة نهی فرمود از انگشتر در دست شهادت کردن و انگشت میانه .
۲۲). و از حضرت صادق منقول است که انگشتر را به بند پایین انگشت برسانید و در روایتی وارد شده است که انگشتر به سرانگشت کردن عمل قوم لوط است .
در بیان جنس انگشتر
۲۳). سنت است که انگشتر از نقره باشد انگشتر طلا دردست مردان حرام است و انگشتر آهن و برنج و فولاد برای مردان وزنان مکروه می باشد در چندین حدیث معتبر منقول است که حضرت رسول صلي الله عليه و آله به حضرت امیرالمؤمنین فرمود یا علی انگشتر طلا در دست مکن که آن زینت تو است در بهشت. (حلیة المتقین)
۲۴). طلا زینت اهل بهشت است وخداوند طلا را دردنیا زینت زنان قرار داده وبرمردان پوشیدن طلا ونماز خواندن باآن حرام است(وسائل الشیعه۲/۱۰۰). ( نکاتی علمی )
از دكتر احمد علي آقا رفيعي
“لا تختموا بغير الفضه فان رسول الله عليه و آله قال” جز انگشتر نقره بدست مكنيد زيرا پيامبر فرمود خدا پاك نكند دستي كه در آن انگشتر آهن باشد .
نقره صد ها بار بيش از ساير مواد ضد عفوني كننده موثر است و ۶۵۰ ميكرب را از بين مي برد. شايد خود شما كه هميشه يك انگشتر نقره با نگين عقيق در دست داريد ,اطلاع نداشته باشيد كه چه خاصيت بزرگي در اين فلز گرانبها هست وچگونه بدون اينكه خود بدانيد مراقب سلامت شماست.اخيرا” دكتر هاري ماركراف استاد پزشكي دانشگاه سانت دويس پس از آزمايشهاي متعدد اعلام كرد كه نقره صدها بار بيش از ساير داروهاي ضد عفوني و ضد ميكرب , ميكربها را از بين مي برد در حاليكه نقره به تنهايي مي تواند ۶۵۰ ميكرب را نابود كند بدون اينكه مانند ديگر ضد عفونيها عوارض بعدي بر جاي گذارد.استاد ديگري بنام چالز فوكس دارويي از نقره تهيه كرده است به نام سولفاديازين نقره , كه در معالجه سر ما خوردگي و جوش هاي پوستي و در هفتاد در صد سوختگيهاي جلدي مورد استفاده قرار مي گيرد .
همچنين شر كت هاي هواپيمايي انگلستان , سويس , آلمان , اسكانديناوي, فرانسه ,كانادا , ايتاليا , ژاپن و… از آن در داخل هواپيما به عنوان يك ميكرب كش قوي استفاده مي كنند . حتي در سويس براي ضد عفوني كردن آب آشاميدني شهر از نقره استفاده مي كنند. فضه ( نقره ) در تفريح و دلگشايي قلب , نزديك به يا قوت است . براي بد بويي دهان و رفع رطوبتهاي لزج و عفونت بلغم و ماليخوليا , ديوانگي , وسواس , سرفه , استسقا , طحال , سنگ مثانه و كليه ها سودمند است .
ضمادش تحليل برنده ورمها و با جيوه كشته شده براي رفع بواسير مفيد است. نقره در داروهاي چشم جهت روشنايي و تقويت چشم سودمند است , مصلح ضرر نقره , كتيرا است .
گوگرد خام باعث سياهي آن مي شود اما ماليدن نمك رفع سياهي آن كند فلز سيم با گوگرد در حرارت سولفور دارژان بوجود مي آيد ارنگ اين واكنش شيميايي به شرح زير است . اما پلاتین یا طلای سفید برای مردان چه حکمی دارد ؟ به فقهای معاصر رجوع و نظراتشان را می آوریم ( كتاب مسائل جدید از دیگاه علما ومراجع تقلید) مولف سید محسن محمودی . جلد ۲ پوشیدن طلای سفید و پلاتین جهت مردان چگونه است؟ حضرت آیة الله خامنه ای : اگر طلاست که براثر مخلوط کردن ماده ای رنگ آن سفید شده است حرام است ولی اگر پلاتین است یا عنصر طلا در آن به قدری کم است که عرفا به آن طلا نمی گویند مانع ندارد .حضرت آیة الله فاضل لنکرانی: ظاهرا پلاتین غیر ازطلای سفید است لذا پلاتین برای مردان حلال است اگر چه طلای سفید حرام است . حضرت آیت الله بهجت: اگر از جنس طلا نباشد مانع ندارد . حضرت آیت الله مکارم شیرازی: زینت به طلای سفید برای مردان جایز نیست ولی پلاتین که فلز دیگری است اشکال ندارد .
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی: اگر طلا باشد جایز نیست واگر فلز دیگری محسوب شود اشکال ندارد .
حضرت آیت الله تبریزی: پوشیدن طلا ولو سفید باشد برای مردان جایز نیست ولی پلاتین که فلز دیگر است مانعی ندارد .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 657]