تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ما اهل بيت، وعده‏هاى خود را براى خودمان، بدهى و دِين حساب مى‏كنيم، چنانكه رسول اكر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804823526




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چگونه زبان کوچولو ها را بفهميـم؟


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: نوزادان زبان خودشان را دارند. آن.ها قبل از اينكه ياد بگيرند به زبان ما حرف بزنند، نيازها و حال .و. هواي.شان را با زبان خودشان بيان مي.كنند بنابر.اين بهتر است سعي كنيم اول ما زبان آنها را ياد بگيريم!










در اين مطلب قرار است چند تا از نشانه.هاي زبان نوزادان را به همراه معني شان بازگو كنيم. بچه.ها درست از زماني كه به.دنيا مي.آيند مي.توانند بعضي از احساسات.شان مثل احساس اضطراب يا رضايت را بدون كلام نشان دهند. اگر والدين بتوانند مفهوم اين زبان را بفهمند و با كودك.شان ارتباط برقرار كنند نه تنها نيازهاي كودك برآورده مي.شود بلكه عشق، علاقه و پيوند بين والدين و كودك.شان هم محكم.تر خواهد شد. حالات چهره نوزادان بسيار ظريف.تر و خواندن آنها بسيار مشكل.تر از حالات چهره بزرگسالان است. بنابر.اين براي درك دقيق اين حالت.ها بايد دقت زيادي به خرج دهيد و نااميد نشويد. اولش سخت است ولي به.زودي آسان خواهد شد.







روي برگرداندن

وقتي نوزاد رويش را از شما برمي.گرداند يا فقط نگاهش را، به اين معناست كه او از برقراري تماس چشمي با شما خسته شده. كودكان تقريبا از 2 ماهگي مي.توانند اين كار را انجام دهند و آن هم وقتي است كه احساس مي.كنند تحريكات محيطي براي آنها بيش از حد زياد است. بعضي اوقات كودكان به.دنبال اين احساس روي.شان را بر مي.گردانند، بعضي اوقات با دست.ها يا پاهاي.شان بازي مي.كنند و بعضي وقت.ها حتي ممكن است به اين دليل شروع به گريه كنند.

پاسخ به اين رفتار:

بعضي از والدين جوان موقع بازي با نوزادشان بيش از حد هيجان زده مي.شوند. به..همين دليل دوست دارند حتما خودشان را وارد ديد نوزاد كنند و حتي اگر او توجهي به والدين ندارد، توجهش را به.خودشان جلب كنند. آنها براي جلب توجه نوزاد مدام صداهاي بچگانه در مي.آورند، با نوزاد حرف مي.زنند يا حتي او را قلقلك مي.دهند اما راه درست آن است كه به خواسته كودك.تان براي آرام ماندن و تنها بودن احترام بگذاريد. به.زودي او دوباره مشغول برقراري ارتباط با شما خواهد شد. مي.توانيد به او لبخند بزنيد و بازي را از سر بگيريد.







لبخند زدن

شايد خيلي وقت.ها به.نظر برسد كه نوزادان و شيرخواران لبخند مي.زنند اما حقيقت اين است كه لبخند واقعي و ارادي كودك از 6 تا 8 ماهگي شروع مي.شود و معمولا اين لبخند حاكي از رضايت او از مسائل و شرايط فيزيكي است. مثلا اگر بعد از حمام آنها را در يك حوله لطيف و گرم و نرم بپيچيد ممكن است آن قدر كيف كنند كه لبخند بزنند! طولي نمي.كشد كه اين كار در كنترل كودك در مي.آيد و هر وقت كساني كه دوستش دارند در اطراف او باشند، او به آنها لبخند مي.زند.

پاسخ به اين رفتار:

هر وقت نخستين لبخند كود...ك.تان را ديديد نسبت به آن واكنش نشان دهيد. او را تشويق كنيد و به او بگوييد چه دختر يا پسر خوبي است. ممكن است حرف.تان را نفهمد اما پيام مهرآميزتان را دريافت مي.كند.


زبان بدن

پژوهش.ها نشان مي.دهد، بيش از 90 درصد ارتباط بين كودكان و بزرگسالان غيركلامي است. مثلا خيلي از نوزادان وقتي گرسنه.شان است مشت. خود را جمع مي.كنند. وقتي به اندازه كافي شير خوردند و رضايت پيدا كردند دست آنها راحت باز مي.شود.



ماليدن چشم و گوش

كودكان معمولا وقتي شروع به خسته شدن مي.كنند چشم يا گوش.شان را با دست مي.مالند. قبل از 6 ماهگي آنها وقتي خسته مي.شوند يا صورت.شان مي.خارد صورت.شان را به تشك يا بالش مي.كشند و سعي مي.كنند آن را به اين ترتيب بخارانند! بعد از 6 ماهگي يك روز تصادفا گوش.شان را كشف مي.كنند و حس كنند كشيدن يا ماليدن آن چقدر كيف دارد! گوش.ها بخشي حساس در بدن هستند و نوزاد دوست دارد وجود آنها را حس كند.

پاسخ به اين رفتار:

به محض آنكه ديديد ني.ني گوش.ها يا چشم.هايش را مي.مالد، برنامه خواب او را رديف كنيد البته دقت كنيد: اگر كودك شما گوش.هايش را مي.خاراند، تب دارد و بي.قرار است. بايد به پزشك مراجعه كنيد؛ ممكن است او دچار عفونت گوش شده باشد.







خم كردن پشت

حدود چند هفته بعد از تولد، اين رفتار شروع مي.شود. وقتي كودك احساس ناراحتي مي.كند پشتش را خم مي.كند. اين كار مي.تواند به معناي ريفلاكس (برگشت شير از معده به دهان) باشد به.خصوص وقتي كودك همزمان با اين حركت گريه هم مي.كند. كودك در اين حالت مدام وول مي.خورد و سعي مي.كند راحت.ترين وضعيت را پيدا كند كه در آن ريفلاكس كمتر شود. يكي ديگر از وقت.هايي كه كودكان پشت خود را خم مي.كنند وقتي است كه به.اندازه كافي شير خورده.اند و مي.خواهند از سينه مادر جدا شوند. البته اين حركت در 4 يا 5 ماهگي معناي ديگري پيدا مي.كند و آن اين است كه كودك مي.خواهد براي نخستين.بار غلت بزند.

پاسخ به اين رفتار:

وقتي كوچولوي شما اين حركت را انجام مي.دهد در واقع لازم دارد تا تغيير وضعيت بدهد. به هر حال او هنوز نمي.تواند به تنهايي خودش حركت كند. بنابر اين بهتر است او را از درون تخت، گهواره يا رختخواب بلند كنيد و به.صورت عمودي در آغوش بگيريد. چند دقيقه اجازه دهيد در همين حالت باقي بماند. مي.توانيد چند دقيقه كودك را روي زمين آزادانه رها كنيد تا تمرين غلت زدن بكند!







تقليد از والدين

والدين خواه ناخواه الگوهاي اوليه كودك هستند. وقتي كودك به چهره آنها نگاه مي.كند سعي مي.كند حالت.هاي آن.ها را تقليد كند. شايد جالب باشد بدانيد نوزادان در حدود 3 تا 6 ماهگي ياد مي.گيرند حالات مختلف چهره مانند ترس، خشم و غم را تقليد كنند. وقتي كودك به 9 ماهگي مي.رسد هنگام روبه.رو شدن با يك موقعيت جديد، فورا به شما نگاه مي.كند. مثلا: اگر غريبه.اي وارد خانه بشود كودك به شما نگاه مي.كند و اگر اضطراب را در چهره شما ببيند او هم از خود، علائم اضطراب را نشان مي.دهد. مثلا به شما مي.چسبد و گريه مي.كند.

پاسخ به اين رفتار:

يادتان باشد اگر شما دچار استرس شويد كودك.تان هم همين احساس را پيدا خواهد كرد. اگر استرسي كه با آن مواجه هستيد، خفيف است چند نفس عميق بكشيد و به.طور ارادي عضلات صورت.تان را منبسط و رها .سازيد. در بسياري موارد لبخند زدن كمك مي.كند تا چهره شما گشاده.تر و فشار عضلات صورت.تان كمتر شود. بعد از آن بايد كودك را در آغوش بگيريد و نوازش كنيد تا او متوجه شود كه اوضاع رو به راه است. البته اگر منشا ترس يا استرس شما واقعا موضوعي جدي است و خودتان هم بيش.از.حد عصباني يا مضطرب هستيد بايد بچه را به يك فرد ديگر بسپاريد يا اگر تنها هستيد قبل از هر چيزي او را در جايي امن مثل تخت يا گهواره.اش بگذاريد تا زماني كه خودتان آرام شويد.







يك رفلكس طبيعي

شايد شما هم دقت كرده باشيد وقتي با نوك انگشت به لپ يا گوشه دهان نوزادتان ضربه مي.زنيد او دهانش را به سمت نوك انگشت شما برمي.گرداند. اين يك واكنش طبيعي است كه از بدو تولد در نوزادان وجود دارد. اين واكنش طبيعي كه در طب اطفال به آن rooting مي.گويند. در حقيقت ابزاري غريزي براي يافتن غذاست و به نوزاد كمك مي.كند تا بر گرسنگي غلبه كند اما بعضي از والدين فكر مي.كنند هر وقت با نوك انگشت به لپ كودك ضربه مي.زنيم و او دهانش را به سمت انگشت ما مي.چرخاند به اين معناست كه او گرسنه است درحالي.كه اين طور نيست و اين يك واكنش غريزي است.

پاسخ به اين رفتار:

اين واكنش در عرض چند هفته اول از بين مي.رود ولي شما مي.توانيد از آن بهترين استفاده را ببريد. وقتي نوزاد را زير سينه نگه مي.داريد و او سينه را نمي.گيرد با ضربه.هاي آرام به لپش مي.توانيد او را متوجه غذا كنيد!

باز نشر اختصاصی: مجله اینترنتی Bartarinha.ir






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 342]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن