واضح آرشیو وب فارسی:فارس: هنرمندان تئاتر در سومين شب كارگردانان تئاتر عنوان كردند؛ عدالت و نظارت بر عملكردها و بودجه بايد محور مديريتهاي تئاتري باشد
خبرگزاري فارس: هنرمندان در سومين شب كارگردانان خانه تئاتر كه به آسيبشناسي جشنواره تئاتر فجر ميپرداخت، بيان كردند: عدالتمحوري بايد در مديريتهاي تئاتري ديده شود و همچنين نظارت بر عملكرد و بودجه از سوي مديرات عالي صورت گيرد.
به گزارش خبرنگار تئاتر فارس، سومين نشست شب كارگردانان خانه تئاتر با عنوان آسيبشناسي جشنواره تئاتر فجر در خانه هنرمندان برگزار شد.
بنابراين گزارش، در اين نشست كارگرداناني چون بابك محمدي- سهراب سليمي- محمد يعقوبي- منوچهراكبرلو- شكرخدا گودرزي- پري صابري- محمدرضا خاكي- قدرتالله دلاوري- هوشمند هنركار- سهراب سليمي- بابك محمدي- سعيد شاپوري- مهدي شمسايي- حميد مظفري- مريم كاظمي حضور داشتند و در اين نشست به بحث و تبادل و نظر در اين موضوع پرداختند.
در ابتداي نشست، محمدرضا خاكي، با بيان نوع سازماندهي در جشنواره فجر افزود: اين سازماندهي به گونهاي طراحي شده كه اجراي تئاتر مبتني بر مساله تئاتر شده و در ديگر موارد كساني كه در اين زمينه مشغول به فعاليت هستند، از امكانات و شرايط يكسان برخوردار نيستند و اين يك مشكل عمده براي آنهاست. بعضي از اشخاص هستند كه ممكن است چندين سال مدير يك جشنواره باشند ولي آيا واقعا ساختار جشنواره از چنين ويژگي برخوردار است؟
وي افزود: در نحوه مديريت اجراي تئاتر بايد آن را جستجو و برنامهريزي كرد و تعاملات دروني يك مجموعه كاري و تئاتري بررسي شود. به طور كلي دو مساله مهم يعني سازماندهي و مديريت تئاتر مسائلي هستند كه اگر به تعريف درستي دراين مورد برسيم باعث منعطف شدن و آگاهي شدن اين موضوع ميشود. در تئاتر ما يكسري پاروزن وجود دارد ولي متأسفانه همه پارو نميزنند.
وي با بيان اين مطلب كه متأسفانه تئاتر ما اقتصاد ندارد، يادآور شد: بايد گردش سرمايه و پول و منافع در آن وجود داشته باشد كه متأسفانه نداريم و اين جاي سؤال است. ريسك پذيري و دخل و خرج در اين تئاتر وجود دارد. مشكل تئاتر ما، مشكل سالن نيست. مشكل ما برقرار شدن اين تعامل است كه هنوز اتفاق نيفتاده است.
به گزارش فارس، سهراب سليمي نيز در اين نشست گفت: با توجه به شواهد مكرر كه در حوزههاي مختلف از جمله حوزه هنري، شهرداري، مركز هنرهاي نمايشي يك انسجام در مديريت وجود ندارد و تا زماني كه اين انسجام در دايره مديريتي وجود نداشته باشد، در حوزه مديريت سليقهاي عمل ميشود.
وي يادآور شد: وقتي سياست وجود نداشته باشد هرگز نميتوانيم از يك جشنواره تئاتر فجر استفاده كنيم.تا زماني كه مديريتهاي كلان و منسجمانهاي نداشته باشيم، دست و پا زدن در حوزههاي مختلف بيفايده است. اين به لحاظ طرح سياستهاي مقعطي سليقهاي انجام ميشود و چون نميتوانند برنامههاي منجسم داشته باشند، هيچ گونه اساسنامه و آييننامهاي هم ندارند در نتيجه اعمال سليقه به وجود ميآيد.
اين كارگردان خاطرنشان ساخت: امروز بودجه زيادي از تئاتر براي جشنواره بودجه گذاشته شده و همين امسال كه با حضور رئيس جمهور بود صحبت شد.معتقدم جشنواره جاي خودش را دارد ولي هدف ندارد. جشنواره نميتواند جدا از تئاتر كلان كشور به هدف خود ادامه دهد و اين است كه سليقهاي ميشود از جمله تئاترهاي كارگاهي، خياباني، عروسكي و كارخانهاي خود را از جشنوارههاي ديگر منفك ميكنند.
بابك محمدي در ادامه اين نشست با اشاره به حمايت دولت از تئاتر افزود: دولت حامي تئاتر در همه جاي دنياست و اين وظيفه دولت است كه از تئاتر حمايت كند. ما در همه عرصهها مشكل مديريت داشتهايم. با متنهاي تئاتر كه نوشته ميشود اين خود تئاتريها هستند كه باعث ميشوند همه جور اتفاقي در اين كشور برايشان بيافتد. مديران در اين بخش بايد دروغ نگويند و پولها را خرج كنند. اين مديريت ممكن است چند سال ديگر از بين برود ولي اين تئاتريها هستند كه باقي ميمانند. مدير تئاتر شدن بايد در اين مملكت قواعد و مقررات خاص خودش را داشته باشد.
به گزارش فارس، سعيد شاپوري نيز در شب كارگردانان تئاتر بيان داشت: وقتي دولت از عدالت محوري صحبت ميكند، بايد در مسئوليتي انعكاس بدهند. كساني كه مدير ميشوند نبايد به خودشان اجازه دهند كه از رانت مديريتي استفاده كنند و بايد به مديران عالي انعكاس داده شود كه عدالت در اين حوزه وجود ندارد.
وي اظهار داشت: دوستان در اينباره درس خواندهاند و فكر كردهاند. سازمان بازرسي كل كشور بايد ببيند كه اين بودجه كه براي تئاتر صرف ميشود كجا ميرود؟ وجود بيعدالتي در اين زمينه را بايد منعكس كنيم تا پاي بازرسي كل كشور و ديوان عالي كشور به اين عرصه باز شود.
شاپوري ادامه داد: ما به لحاظ مديريتي هيچ كاري نميتوانيم بكنيم چون نه قدرت كافي داريم و نه كاري از دستمان برميآيد و فقط خودمان بايد اراده كنيم و بخواهيم چون در غير اين صورت هيچ كاري صورت نميگيرد.
حميد مظفري، كارگردان تئاتر در ادامه اين نشست نيز گفت: در حوزه صنفي وقت گذاشتهام و خواهم گذاشت ما حالت يك لشگر و سپاه را داريم و در اين حد تنزل داده شدهايم. وقتي ميخواهند يك طرح را انتخاب كنند سوال نميشود و در حوزههاي نمايشنامهنويسي و ديگر حوزهها از ما نظرخواهي نميكنند. در واقع ما متولي نيستيم و مركز هنرهاي نمايشي متولي است.
به گزارش فارس، پري صابري نيز گفت: مشكل ما اين است كه هيچ وقت از ما سوال نكردند كه آيا فلان مدير را ميخواهيد ياخير؟ متأسفانه شرايط طوري است كه نميشود شرايط بد را گفت و راحت درد دل كرد و بايد هفت خان رستم را بگذريم تا به مرحله اجرا برسيم.
وي ادامه داد: ما اجازه انتقاد در اين زمينه را نداريم به طوري كه اگر انتقاد كنيم آن را يك امر شخصي تلقي ميكنند. صنف بايد قدرت داشته باشد كه آن هم ساليان دراز طول ميكشد.
سهراب سليمي از ديگر كارگردانان شركت كننده در اين نشست نيز يادآور شد: مديريت و اقتصاد ادلهاي هستند كه در تئاتر جايگاه مهمي دارند. ما منافع شخصي را نبايد جايگزين منافع عمومي در مديريت كنيم. وقتي مديريت و اقتصاد تعريف شوند، تكليف جشنواره هم مشخص ميشود.
انتهاي پيام/ا
يکشنبه 3 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]