محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1847308439
معرفی استان فارس(2)
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: اقتصاد
صنایع و محصولات
کشاورزی و دامداری دو منبع مهم اقتصادی استان فارس می.باشند.مهمترین فراورده.های کشاورزی استان فارس شامل غلات (گندم و جو)، مرکبات، میوه.جات، خرما، چغندرقند، پنبه، ذرت، انجیر و زعفران می.باشد. آبلیموی داراب و جهرم نیز که معمولاً به نام سوغات شیراز شناخته می.شود، دارای شهرت زیادی.است. استان فارس رتبه نخست تولید گندم در کشور را به خود اختصاص داده.است.
خودروسازی، پتروشیمی، صنایع مخابرات، غذاهای فرآوری شده، لبنیات، صنایع داروسازی، سیمان، پارچه بافی، شکر و قند، نوشیدنی.های غیر الکلی، صنایع گوشتی، پالایشگاه، نفت، پتروشیمی، لاستیک.سازی و صنایع الکترونیک از مهم.ترین صنایع استان فارس به شمار می.آیند.
پتروشیمی.ها و پالایشگاه.ها
همچنین از پالایشگاه.های مهم این استان می.توان به پالایشگاه شیراز و پالایشگاه گاز پارسیان شهرستان مُهر اشاره کرد.شرکت پتروشیمی شیراز نیز یکی از مهم.ترین شرکت.های پتروشیمی محسوب می.گردد.
شهرک.های صنعتی
تا نیمه خرداد سال ۱۳۹۰ خورشیدی، تعداد ۴۶ شهرک صنعتی در استان فارس وجود داشته.است که شامل ۱۳۴۷ واحد صنعتی بهره.برداری شده بوده که این میزان برای ۱۸۶۳۲ نفر اشتغال ایجاد کرده.است. همچنین میزان سرمایه.گذاری در واحدهای صنعتی واقع در شهرک.های صنعتی فارس ۹۰۵۹۳۴۸ میلیون ریال بوده.است، از مهم.ترین این شهرک.ها می.توان به شهرک.های صنعتی آب باریک، آباده، اقلید، شیراز، سپیدان، نورآباد، سروستان، فسا، داراب، استهبان، لار و فیروزآباد اشاره کرد.
همچنین شهرک صنعتی شیراز صنایع کوچک و بزرگ بسیاری را در خود جای داده.است که از میان آن.ها کارخانجات الکترونیکی متعددی از جمله خودروهای برقی، صنایع مخابراتی والکترونیک ایران (صاایران)، زیمنس، ITMC و تکصا می.باشد. صنایع فناوری اطلاعات از بزرگ.ترین صنایع این شهر به شمار می.رود که با شهرهای بزرگی در زمینهٔ تبادل صنایع فناوری اطلاعات در جهان مانند مونیخ و برلین (در زمینهٔ کارخانجات زیمنس) در ارتباط می.باشد.
ذوب.آهن و فولاد
هم.اکنون دو کارخانه ذوب.آهن پاسارگاد و فولاد و ذوب.آهن اقلید در استان فارس در دست ساخت می.باشد.
فولاد و ذوب.آهن اقلید
طرح فولاد اقلید به شيوه احيای مستقيم و در زمينی به مساحت ۱۳۲۵ هكتار ايجاد خواهد شد؛ با بهره برداری از اين طرح سالانه ۵/۱ ميليون تن شمش فولاد توليد خواهد شد، سایر توليدات ذوب.آهن و فولاد اقليد عبارتنند از گندله آهن، آهن اسفنجی، شمش آهن وفولادی، شمش فولاد سبک آلياژی(بيلت) و انواع ميلگردهای آهنی وفولادی.
ذوب.آهن پاسارگاد
اين کارخانه با اعتبار خارجي ۴۴۳ ميليون و ۵۰۰ هزار یورو و اعتبار داخلی ۳۹۶ ميليارد تومان و با همکاری شرکت.هایی از اتریش،. ایتالیا و ژاپن در دست احداث می.باشد.
خودروسازی
ایران.خودرو فارس
کارخانه ايران.خودرو فارس در اسفندماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی و در جريان برگزاری دومين جشنواره صنعت ومعدن، با حضور رئيس جمهور ایران در اين استان افتتاح شد. هم.اکنون این کارخانه به تولید خودرو پژو پارس می.پردازد و قادر است سالانه ۳۰۰۰۰ دستگاه از این خودرو را، وارد بازار کند. قرار است در آینده این کارخانه خودروهای خانواده سمند و پژو ۴۰۵ را نیز تولید کند.
بورس
در تاریخ پنج شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۲ بورس شیراز یه عنوان چهارمین تالار بورس پس از بورس مشهد به حلقه بازار سرمایه ایران پیوست دبیرکل سازمان بورس اوراق بهادار از بودجه.ای ۴۰۰ میلیون تومانی خبر داده بود که برای تأسیس هر بورس منطقه.ای کنار گذاشته شده.است.
در حال حاضر تعداد شرکت.های پذیرفته شده در بورس استان فارس ۱۹ شرکت است که دو شرکت در بازار اول و ۱۷ شرکت در بازار دوم قرار دارند.
متوسط ارزش روزانه خرید و فروش سهام در بین سال.های ۱۳۸۷ الی ۱۳۸۸، ۱۶ هزار و ۴۷۹ میلیون ریال بوده.است.
منطقه.های ویژه اقتصادی
در مناطق ویژه اقتصادی می توان تولیدات مازاد بر ارزش افزوده را بدون هیچگونه محدودیت و با حداقل تشریفات صادر نمود و یا با انجام تشریفات بر اساس مقررات صادرات و واردات کشور کالا به داخل وارد کرد.
منطقه ویژه اقتصادی شیراز
منطقه ویژه اقتصادی شیراز در جنوب شرقی این شهر و در فاصله ۹ کیلومتری فرودگاه بین المللی شیراز قرار گرفته است مساحت این منطقه ۱۰۰۰ هكتار می.باشد كه به ۵ فاز مختلف با مساحت.های ۱۳۰ هکتار، ۱۷۰ هکتار، ۲۹۰ هکتار، ۱۸۰ هکتار و ۲۳۰ هکتار تقسیم شده است شرکت.های مختلفی سهام.دار اصلی این منطقه هستند که از میان آن.ها می.توان به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، شرکت عمران و توسعه فارس، شرکت شيراز تلاش گستر، شهرداری شیراز، واحدهای اقتصادی کميته امداد امام خميني فارس، کارخانجات مخابراتی ايران، شرکت صنايع الکترونيک ایران، تعاوني اعتبار کارکنان شهرک.های صنعتی فارس، شرکت سازان خودرو، صنايع مخابرات راه دور، صنايع قطعات الکترونيک، اتاق بازرگانی صنايع و معادن فارس، شرکت ملامين کيميا، شرکت خدمات انفورماتيک و شرکت ساختمان و خدمات نوساز اشاره کرد.
انرژی و منابع انرژی
در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۰ در مجموع ۵۰۰ هزار مگاوات برق در نیروگاه.های استان فارس تولید شده.است. این میزان تولید مربوط به نیروگاه سیکل ترکیبی فارس، نیروگاه گازی شیراز و تعدادی از مولدهای دیزلی در نواحی استان فارس بوده.است. در این مدت میزان گاز مصرفی در این نیروگاه.ها حدود ۱۱۵ میلیون مترمکعب اعلام شده.است.
انرژی فسیلی
نیروگاه سیکل ترکیبی کازرون در دهستان بلیان، بزرگترین نیروگاه سیکل ترکیبی استان فارس است. همچنین نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم با ظرفیت کامل ۱۴۳۵ مگاوات و نیروگاه سیکل ترکیبی شیراز، از مهم.ترین نیروگاه.های سیکل ترکیبی استان فارس هستند.
انرژی نو (سبز)
نیروگاه خورشیدی شیراز نخستین نمونه از نوع خورشیدی سهموی خطی است که در ایران توسط متخصصان داخلی ساخته شده.است. در حال حاضر توان این نیروگاه ۲۵۰ کیلووات است که در برنامه توسعه پنجم قرار به تامین ۵۰۰ کیلو وات می.باشد.
انرژی باد
اولین توربین بادی استان فارس به ظرفیت ۶۶۰ کیلو وات در تاریخ ۲۱ بهمن ماه ۸۹ در منطقه بابا کوهی شیراز افتتاح گردید.
منابع معدنی
۳۷ نوع ماده معدنی مختلف در استان فارس شناسایی شده است که از این میان، ۲۰ ماده از جمله سنگ آهک، مارن، سنگ گچ، مرمريت، سنگ چينی، خاک نسوز،. خاک صنعتی، نمک آبی و سنگی، سيليس، كوارتزيت، منگنز، سرب، روی، كروميت، باريت، سنگ آهن، مس، گرانيت، آلوويوم، نيكل و سنگ تراورتن در حال بهره برداری می.باشند.
در حال حاضر ۳۳۲ معدن در حال بهره برداری در استان فعاليت می.نمايند كه اين معدن.ها ذخيره.ای معادل ۱۰۴۵ ميليون تن را دارا می.باشد و سالانه بيش از ۲۳ ميليون تن مواد معدنی از آنها استخراج می.گردد.
سنگ.های تزئینی
استان فارس رتبه دوم سنگ تزئينی ایران را دارا می.باشد. به طور کلی، ۲۰ درصد از سنگ.های تزئينی ایران در استان فارس تولید می.شود. ۳۵۰ واحد سنگ بری در استان فارس حدود ۸۰ درصد استخراج استان را فراوری می.كنند. در میان سنگ.های استخراج شده در استان، مرمريت و چینی ۱۵ درصد كل ميزان استخراج سنگ تزئينی استان رابه خود اختصاص می.دهد.
نفت
شرکت ملی حفاری ایران، عملیات حفاری ۸ حلقه چاه نفتی توسعه.ای در منطقه.های سروستان، سعادت آباد و خشت در استان فارس را انجام می.دهد و برای حفاری این چاه.ها ۴۲ میلیون یورو اعتبار در نظر گرفته شده.است.حفاری نخستین حلقه چاه نفت در سفید باغون فارس پایان یافت.
گاز
حجم ذخیره گاز درجای میدان هالگان در استان فارس ۴/۱۲ تریلیون فوت.مکعب و ذخیره میعانات گازی درجای این میدان ۲۴۹ میلیون بشکه.است.میدان هالگان را جدیدترین میدان کشف شده در منطقه جنوب استان فارس اعلام کرد و یادآور شد، این میدان گازی در ۷۳ کیلومتری شمال عسلویه و در جنوب استان فارس در ۲۵ کیلومتری جنوب میدان سفید باغون و شمال میدان سفید زاخور و دی قرار دارد.میدان.های گازی سفید زاخور، سفید باغون، دی، هالگان و چند میدان دیگر در این منطقه برای توسعه آماده هستند و می.توانند یک قطب گازی رادر منطقه تشکیل دهند.میدان.های استان فارس از نظر ساختار زمین شناسی کاملا مستقل هستند، میدان.های سفید باغون، سفید زاخور و هالگان روی تاقدیس قرار گرفته.اند و میان آنها ناودیس است که این میدان.ها را از یکدیگر جدا می.کند.
حمل و نقل و ارتباطات
فرودگاه
استان فارس دارای ۶ فرودگاه در شهرهای شیراز، لار، لامرد، جهرم، فسا و زرقان می.باشد که از این میان فرودگاه شیراز، تنها فرودگاه بین.المللی، فرودگاه.های لار و لامرد، مرز هوایی و فرودگاه.های جهرم، فسا و زرقان فرودگاه.های داخلی می.باشند.
مسیرهای خارجی فرودگاه شیراز عبارتند از کشورهای انگلستان، مالزی، ترکیه،عراق،سوریه، قطر، امارات متحده عربی (دبی، ابوظبی و شارجه)، کویت، بحرین، عربستان، روسیه، پاکستان، مصر و سودان.
پروازهای داخلی این فرودگاه شامل پروازهای شیراز-تهران، شیراز-مشهد، شیراز-اصفهان، شیراز-تبریز، شیراز-اهواز، شیراز-آبادان، شیراز-بوشهر، شیراز-بندرعباس، شیراز-ساری، شیراز-لارستان، شیراز-لامرد، شیراز-چابهار، شیراز-کرمان، شیراز-کیش، شیراز-لاوان، شیراز-قشم، شیراز-سیری، شیراز-ماهشهر، شیراز-خارک، شیراز-عسلویه، شیراز-بهرگان و شیراز-رشت می.باشد.
شرکت.های هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما)، آسمان، ایران ایرتور، کیش.ایر، ماهان، کاسپین، فارس ایر قشم، نفت، زاگرس، تابان، ارم ایر، گلف ایر، ترکیش ایرویز،سعودی.ایر، ایرعربیا و به صورت موردی شرکت.های هواپیمائی دیگر از فرودگاه شیراز جهت نشست و برخاست استفاده می.کنند.
حفاری.های اکتشافی میدان.های هالگان و سفید باغون نیز به طور همزمان آغاز شد که نتیجه کشف سفید باغون در اردیبهشت ماه ۱۳۸۸ از سوی وزیر نفت وقت (غلامحسین نوذری) اعلام شد. میدان.های گازی دیگری نیز در جنوب استان فارس قرار دارد، میدان تابناک که از میدان.های بزرگ دارای گاز شیرین است در سال ۱۳۸۷، میدان شانول در سال ۱۳۷۶ و همچنین میدان هما نیز از جمله اکتشاف.های این مجموعه.است که هم.اکنون گاز آنها در بخش خانگی و صنعت استفاده می.شود. میدان وراوی نیز پیش از انقلاب کشف شده.است.
راه آهن
خبر افتتاح راه آهن شیراز اصفهان در ۱۳ خرداد سال ۱۳۸۸ خورشیدی توسط رسانه.های خبری منتشر شد.مدت کوتاهی پس از افتتاح این راه آهن معلوم شد که این راه.آهن به صورت نیمه.تمام و ناقص اجرا شده و با عبور اولین قطار از روی آن بسیاری از ریل.ها در هم شکسته.اند.ز آن زمان تا کنون، به علت آماده نبودن ایستگاه راه آهن شیراز برای سوار و پیاده کردن مسافران از ایستگاه موقتی در شهر جدید صدرا استفاده می.شود.
هم.اکنون مسیرهای ریلی شیراز - بوشهر - عسلویه و همچنین شیراز - جهرم - لار - بندرعباس در دست ساخت می.باشد.
آزادراه و بزرگراه
طول شبکه راه.های اصلی استان در سال ۱۳۸۶ خورشیدی، حدود ۲،۲۲۹ کیلومتر بوده است که از این میزان، ۵۶۹ کیلومتر آن به صورت بزرگراه می.باشد.
در استان فارس ارتباط شیراز با اصفهان به صورت بزرگراه تعریف شده.است. عملیات ساخت آزادراه شیراز - اصفهان از سال ۱۳۸۹ شروع شده.است که بهره.برداری از آن فاصله شیراز تا اصفهان حدود ۱۲۰ کیلومتر کاهش می.یابد. این پروژه در دو قطعه (شیراز - بخش سده و سده - اصفهان) اجرا می.شود.بزرگراه.های شیراز - سروستان، شیراز - دشت ارژن و شیراز - عسلویه از دیگر بزرگراه.های استان فارس به شمار میروند. بزرگراه شیراز به اردکان به.علت وجود منطقه گردشگری نیز در دست احداث است که با کامل شدن آن حجم ترافیک را به.خوبی کاهش خواهد داد. همچنین بزرگراه خنج - لامرد با قید احداث تونل و کاهش ۷۰ کیلومتری مصافت، از تیرماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی در دست ساخت می.باشد.
پست و تلگراف
مرکز پست و تلگراف استان فارس از زمان قاجاریه وپهلوی اول در ساختمانی جنب ارگ کریم خان در شهر شیراز مستقر شد که در حال حاضر به دیوان.خانه شهرت دارد و محل تجمع مشروطه خواهان و انقلابیون زمان خود بوده.است.
ساختمان اداره کل پست در سال ۱۳۱۴ در شهر شیراز جنب ارگ کریم خان دائر گردید که در سال ۱۳۸۰ به علت واقع شدن در طرح بزرگ زندیه تخریب و به بلوار مدرس در فضائی بالغ بر ۲۵۴۶۸ متر مربع مساحت و ۱۷۰۰۰ متر مربع متر انتقال یافت.
مخابرات و اینترنت
تلفن
تاریخ ارتباطات مخابراتی در استان فارس، به حدود یکصد سال پیش می.رسد. در آن زمان، خط تلگرافی بین تهران و بندر بوشهر توسط کمپانی هند شرقی کشیده شد. که از مسیر برازجان، کازرون، شیراز می.گذشت و به تهران می.رسید. در سال ۱۳۱۳ اولین مرکز تلفن مغناطیسی با ۸۰ شماره تلفن در شهر شیراز نصب و راه اندازی شد. این تلفن که ارتباط داخلی مشترکین را فراهم می.نمود از نوع سیستم مغناطیسی بود، که تا سال ۱۳۳۸ به هزار و صد شماره رسید. اولین مرکز تلفن خودکار شهری شیراز با نصب اولیه ۳۰۰۰ شماره شروع به کار نمود.
کل شماره.های منصوبه در استان فارس تا سال ۱۳۵۷ چهل و هفت هزار شماره بود، که ۲۵۰۰۰ شماره در شهر شیراز و مابقی در شهرهای جهرم و آباده مشغول به کار بود.
در زمان حکومت جمهوری اسلامی تحولات عظیمی در سیستمهای مخابراتی صورت گرفت و رشد چشمگیری در توسعه ارتباطات حاصل شد. احداث مراکز تلفن دیجیتال در نقاط شهری و روستائی استان، ساخت ایستگاههای بزرگ مخابراتی، راه اندازی شبکه دیتا، راه اندازی تلفن همراه، پروژه بزرگ فیبر نوری استان فارس و دیگر خدمات گسترده مخابراتی از جمله این تحولات در سالهای اخیر می.باشد.[۰]
اینترنت
دسترسی به اینترنت در استان فارس از روش.های مختلفی از جمله dial-up، ADSL و WiMAX امکان.پذیر است که بر اساس اعلام شرکت مخابرات استان فارس، در شهر شیراز ۱۰ شرکت، به ارائه سرویس ADSL می.پردازند.همچنین دو شرکت ایرانسل و مبین.نت نیز به ارائه سرویس WiMAX تنها در شهر شیراز می.پردازند.
شرکت مخابرات استان فارس
بر اساس قانون اصلاح ماده ۷ قانون شرکت مخابرات ایران مصوب ۱۳۷۳ اداره کل مخابرات استان فارس و دیگر ادارات کل مخابرات استانهابه شرکت مخابرات تبدیل شد. بر اساس وضعیت سازمانی موجود این شرکت ۶ مدیریت مخابرات شهرستان و ۱۷ اداره مخابرات را زیر پوشش خود دارد که مستقیما زیر نظر رئیس هیات مدیره و مدیر عامل مخابرات استان انجام وظیفه نموده و در امور توسعه، نگهداری و مالی و روستائی با معاونت.ها و مدیران مربوط هماهنگ و در ارتباط می.باشند.
شرکت مخابرات استان فارس دارای مراکز مخابراتی متعدد با ظرفیت.های کم و بالا بوده که بر اساس این ظرفیتهای سوئیچ، امر ارتباطات مخابراتی مردم استان را تامین می.نمایند.
درراستای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی شرکت مخابرات ایران درقالب ۳۲ شرکت شامل ۳۰ شرکت مخابرات استانی، شرکت ارتباطات سیار وشرکت مخابرات ایران ازتاریخ ۱۹/۵/۸۷ با عرضه ۵٪ سهام رسما بعنوان چهارصدوچهل وهفتمین شرکت دربورس اوراق بهادارایران پذیرفته گردیده.است.
جاذبه.های گردشگری
تا کنون ۲۹۰ جاذبه گردشگری در استان فارس شناسایی شده است که به طور متوسط ۱۲ جاذبه در هر شهرستان وجئد دارد.
جاذبه.های طبیعی
از جاذبه.های طبیعی استان می.توان به آبشار کوهمره سرخی، برم.دلک، پارک قلعه.بندر، پارک ملی بمو، پیربناب، چشمهٔ جوشک، چشمهٔ خارگان، چشمهٔ ریچی، دریاچهٔ دشت ارژن، دریاچهٔ مهارلو، رکن.آباد، رودخانهٔ قره.آغاج، روستای قلات، کوه سبزپوشان، گردشگاه آتشکده، گردشگاه چاه.مسکی، گردشگاه چشمه سلمانی، گردشگاه هفت.برم، باغ دلگشا، باغ نظر، نارنجستان قوام، دریاچه کافتر اقلید، باتلاق گور بهرام اقلید، تنگ براق اقلید، دریاچه کفه خنج، پیست اسکی پولادکف، پیست اسکی تربیت.بدنی فارس، گلستانهای محمدی میمند، بهشت گمشده، چله گاه، دشت برم، آبشار مارگون، تنگ تیزاب، آبشار طارم نیریز، خرمن کوه فسا، تنگ آتشگاه میمند، چشمه قهری استهبان، آبشار استهبان، فهلیان و کوه سه.تلان اشاره کرد.
جاذبه.های تاریخی
از جاذبه.های تاریخی استان می.توان به آرامگاه حافظ، آرامگاه سعدی، تخت جمشید، دروازه قرآن، نقش رجب، پاسارگاد، خانه زینت الملوک، ارگ کریم.خان، حمام وکیل، مسجد وکیل، سرای مشیر، مسجد نصیرالملک، موزه پارس، موزه تاریخ طبیعی دانشگاه شیراز، سرای مشیر، بازار وکیل، بازار مسگرها، بازار مشیر، آرامگاه علامه دوانی کازرونی، آرامگاه ناصر دیوان کازرونی، بازار قیصریه لار، حمام نشاط لار، آتشکده کازرون، قلعه اژدها پیکر، برج ننه نادر، دارابگرد، کاخ اردشیر بابکان، کاخ ساسانی سروستان، آتشکده جهرم، آتشکده آذرخش داراب، غار سنگتراشان جهرم، نقش رستم، حوضچه دختر گبر شهرستان اقلید، بیشاپور، تمب بت، مجموعه هفت برکه گراش، بازار جهرم، بازار کازرون، بازار داراب، قلعه دختر، سیوند، قلعه همایون دژ گراش، برکه کل گراش، باغ هفت.تن (موزه سنگ.های تاریخی)، باغ ارم، باغ تخت، باغ چهل.تن، باغ دلگشا، باغ عفیف.آباد، باغ نارنجستان قوام، باغ هفت.تن، خانه صالحی، چاه مرتاض علی، کلیسای ارامنه، کلیسای شمعون غیور، مدرسه خان، آرامگاه خواجوی کرمانی، اشکفت بلند، بند بهمن کوار، آتشکده کاریان، کاخ.لیدوما، باغ جهان نما، چشمه رسول الله اقلید، قلعه گبری، قدمگاه کوروش جهرم، اشاره کرد.
جاذبه.های مذهبی
از جاذبه.های مذهبی استان می.توان به شاهچراغ، آرامگاه علی بن حمزه، مسجد جامع خنج، مسجد جامع داراب، مسجد جامع اردکان فارس، مسجد ولی عصر اردکان فارس، مسجد جامع جهرم، مسجد جامع فسا، مسجد جامع میمند، مسجد جامع اسیر، مسجد جامع کبیر نی.ریز، مسجد جامع جویم، مسجد عتیق، مسجد جامع داراب، مسجد جامع جهرم، مسجد جامع فسا، مسجد جامع میمند، مسجد جامع اسیر، مسجد جامع کبیر نی.ریز، مسجد جامع جویم، مسجد عتیق، امامزاده اسماعیل میمند، مسجد جامع جهرم و امامزاده فضل بن موسی بن جعفر اشاره کرد.
صنایع دستی و سوغات
قالی، گلیم و گبه از مهم.ترین صنایع دستی استان محسوب می.شوند، پس از آن باید از خاتم، خاتم سازی و خاتم کاری و پس از آن معرق.کاری روی چوب، منبت کاری چوب، نقاشی روی چوب و سفال و سرامیک، کاشی معرق و کاشی هفت رنگ یاد کرد. از رشته.های رایج در استان فارس طراحی و نگارگری (نگارگری، گل و مرغ سازی، تذهیب و تشعیر) است. رنگرزی گیاهی و استفاده از مواد ملونه طبیعی در رنگرزی خامه و ابریشم نیز کاری پررونق در استان فارس است. در زمینه فلزکاری و هنرهای مرتبط با فلز نیز می.توان از آثار قلمزنی روی نقره یاد کرد. از سایر رشته.های صنایع دستی رایج در این استان می.توان به دوخت لباسهای محلی عروسک سازی، در پیکر تراشی، نمدمالی، رودوزی.های سنتی، بافتنی، نقشه کشی فرش و گچ گلیم اشاره کرد.
صنایع.دستی مشهور بر پایه مکان
تولید انواعی از صنایع دستی در مناطق عشایری و روستایی و نیز در شهرهای استان فارس رواج دارد. قالی.بافی و گبه.بافی بیشتر در بخش.ها و روستاها به وسیله زنان بافته می.شود. خیمه.بافی و گلیم.بافی و جاجیم.بافی و تنچه.بافی در میان عشیره.ها و تیره.های قشقایی رایج است.
خاتم.کاری، نقره.کاری، قلم.زنی، منبت.کاری، شیشه.سازی و کاشی هفت.رنگ.سازی در شیراز رایج است. منبت.کاری و گیوه.دوزی در آباده و سفال.کاری و کاشی.سازی در استهبان و حصیربافی و سبدبافی و بوریابافی در کازرون مشهور هستند.
صنایع دستی در معماری
نوعی دیگر از هنرهای دستی در معماری ساختمان.ها کاربرد دارد. از جمله آنها نقاشی پرندگان، گل، شاخه درختان و فرشتگان بر سقف.های بسیاری از عمارتهای قدیمی نظیر نارنجستان قوام، خانه زینت.الملوک دیده می.شوند و همچنین کاشی.های هفت رنگی که در عمارت.های باغ عفیف.آباد و باغ ارم وجود دارند.
آینه.کاری و گچ.بری و منبت.کاری که در امامزاده.هایی مانند شاهچراغ به چشم می.خورند. درب و پنجره.های چوبی در ساختمان.های قدیمی مانند مسجد نصیرالملک و کارهای دستی در عمارت کلاه.فرنگی آباده و طرح مسجد کبیر نی.ریز هم از این دست هستند.
سوغات
در شیراز می.توان به آبلیمو، انار، انجیر، ترشی.جات، چرم، حنا، خاتم.کاری، خراطی، خرما، ریسندگی، زعفران، سفیداب، سنگ.تراشی، شیشه.گری، بهار نارنج، ظروف سفالی، عرقیات، فلزکاری، قالی، کیسه حمام، گبه، گلیم، کلوچه و مسقطی، نان یوخه، نان شیری، منبت.کاری و نمد اشاره کرد.
آموزش
میزان باسوادی در استان فارس در سال ۱۳۸۷ خورشیدی، ۸۷ درصد اعلام شده است. تعداد دانشجویان استان نیز در سال تحصیلی ۱۳۸۶-۸۷ کل داشنگاه.ها و مراکز آموزش عالی استان نیز ۱۷۴،۰۰۰ نفر بوده.است.
مدرسه.ها
تاریخچه
در استان فارس اولین مدارس دخترانه بعد از جنگ جهانی اولین تاسیس می.شوند. اولین مدرسه شیراز با وقفه.ای طولانی پس از فرمان مشروطه و در سال ۳۸ تاسیس می.شود. این مدرسه «بنات» نام دارد و در سال.های ۱۳۳۷ و ۱۳۳۸ پس از پایان جنگ جهانی اول و با کوشش زنان افتتاح می.شود. در همین دوره زنان پیشنهاد دادند که اگر روحانیون تاسیس مدارس دخترانه را با عفت و عصمت زنان مغایر می.دانند خود مدیریت مدارس را بر عهده بگیرند.پسران در آن دوره ۱۰۰مدرسه داشتند در حالیکه زنان فقط ۱۰مدرسه را به خود اختصاص داده بودند.
دانشگاه.ها
دانشگاه.های متعددی از جمله دانشگاه.های سراسری، دانشگاه.های تربیت معلم، دانشگاه.های علمی کاربردی، دانشگاه.های آزاد، دانشگاه.های غیر انتفاعی، دانشکده.های فنی مهندسی، دانشگاه.های پیام نور در استان فارس وجود دارد که از مهم.ترین آن.ها می.توان به دانشگاه شیراز که شامل دانشکده.های مهندسی، علوم، کشاورزی، دامپزشکی، ادبیات و علوم انسانی، هنر و معماری، حقوق و علوم سیاسی و علوم تربیتی و روانشناسی می.شود، دانشگاه علوم پزشکی شیراز با قدمت ۶۰ ساله که شمال دانشکده.های بهداشت، توانبخشی، پزشکی،، پرستاری و مامایی، داروسازی، دندان.پزشکی، مدیریت و اطلاع رسانی، پرستاری می.باشد و دانشگاه صنعتی شیراز که شامل دانشکده.های مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی فناوری اطلاعات، مهندسی شیمی نفت و گاز، مهندسی مکانیک و هوافضا، مهندسی عمران و محیط زیست، مهندسی و علوم مواد و علوم پایه می.شود، اشاره کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3456]
-
گوناگون
پربازدیدترینها