واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: به روان خانه بیندیشیم
آیا تا به حال اندیشیده اید که دکوراسیون منزلتان چقدر با استانداردهای طراحی داخلی مصابقت دارد شاید بد نباشد کمی بیشتر به دکوراسیون منزل فکر کنید و کمی از آنجه که دوست دارید فاصله بگیرید. همیشه هم طراحی منزل به شیوه ای که ما دوست داریم مناسب نیست چون امکان دارد ما رنگ هایی را برای مبلمان و پرده و رنگ دیوارها انتخاب کنیم که در مدت زمان نه چندان طولانی باعث سر درد و اعصاب خردکنی شود و تعادل روحی و روانی اعضای خانواده را به هم بریزد. در اینجا به بررسی کارهایی می پردازیم که هر چند ساده، کوچک اند ولی جزء ریزه کاری های دکوراسیون به شمار می روند و تاثیر بسزایی در بهبود وضعیت روانی منزل میگذارد.
در اثاث خانه به دنبال خطوط زیبا و خوشایند و فرم محکم و جاندار باشید. اگر وسیله ای شکلی دارد که می دانید همیشه دوستش خواهید داشت، همان را انتخاب کنید. به طور حتم شما در طول زمان از طرح و رنگ پارچه آن خسته خواهید شد که این مشکل با تعویض رویه حل می شود. مهم این است که فرم و مدل این وسیله را دوست داشته باشید. سعی نکنید لوازم منزل را همرنگ انتخاب کنید بلکه به هماهنگی رنگها توجه کنید البته نه به این معنا که همه چیز یک رنگ باشد.
اگر در حال انجام تغییرات اساسی منزل هستید قبل از هر کار جنس موادی را که استفاده می کنید مورد بررسی قرار دهید. کف پوش مرمر در تابستان بسیار خنک و عالی است اما در زمستان به طور آزار دهنده ای سرد است. کف پوش های غیر از فرش و موکت هم به سر وصدای محیط اضافه می کنند.
آثار هنری جالبی که بیانگر شخصیت شما باشند را در گوشه و کنار خانه قرار دهید. آثار هنری بهانه بسیار خوبی برای آغاز گفت وگو هستند. از آنجایی که آثار هنری موجود در منزل معرف شخصیت شما است، لوازم خانه را طوری انتخاب کنید که بر زیبایی تابلوها و دیگر آثار موجود در خانه بیفزاید. وسایل خانه را طوری نچینید که توجه را از آثار هنری به خود جلب کنند.
حمام و سرویس های دستشویی را با شمع، گل های خوشبو و صابون های عطرآگین تزئین کنید. هر وسیله ای را به بهانه اینکه جا ندارید و نمی توانید دور بیندازید در اتاق نشیمن قرار ندهید. هر چه دور و بر خودتان را شلوغ کنید محیط خانه کسل کننده و اعصاب خردکن تر می شود. گذاشتن عکس هایی از اعضای خانواده در گوشه و گنار خانه بسیار خوب است اما از افراط در این کار خودداری کنید چرا که ناخودآگاه خانه را به صورت پرستشگاه در خواهید آورد.
اضافه کردن گیاه، سنگ، صدف و دیگر عناصر طبیعی به تزئینات خانه تاثیر بسیار خوبی در روحیه اعضای خانواده می گذارد. البته لازم نیست همه چیز هم درست سر جایش باشد خانه شما اینطوری زنده تر به نظر می رسد.
• طرح اجرائی در معماری داخلی
هر فضای داخلی اعم از محل کار، تفریح یا سکونت، قابلیت زیبا شدن را دارد؛ تنها بایست چگونه از اصول و عوامل سازمان بندی صحیح بعلاوه کمی ذوق و سلیقه استفاده کرد تا شرایط مناسب و دلخواه پدید آید. شروع کار در فضاسازی و تزئین باید عاری از جنبه های ذهنی و خیال پردازی غیرواقعی باشد. برخورد اول با مساله لازم است با در نظر گرفتن عینیات و امکانات صورت پذیرد.
ساختن خانه در رویا آسان ولی در عمل سخت و دشوار است.
هدف از جملات بالا نفی اهمیت و نقش تخیل نیست بلکه منظور ارائه روشی است که تخیل نیز مانند سایر عوامل، تحت نظم منطقی در آید و شکل عنصری سازنده به خود بگیرد. به خاطر عوامل متعددی که در شکل گیری یک طرح موقت دخالت دارند اجرای کار، نیازمند برنامه ای دقیق و منظم است. پیشرفت قدم به قدم و حساب شده از اتلاف دقت و هزینه می کاهد و در نتیجه حاصل کار را پرثمر می سازد، لذا در طرح اجرایی عواملی زیر لازم است مورد نظر قرار گیرد.
1. عملکرد: اولین عنصری که در شروع باید مد نظر قرار گیرد عملکرد و نحوه استفاده از فضای داخلی است. یک چهار دیواری می تواند به عنوان اتاق خواب، نشیمن، اتاق بچه، آشپزخانه، سالن ورزشی، فروشگاه یا اداره شخص معین برای فعالیت مشخص قرار گیرد. ضروری است با استفاده از عواملی چون نورپردازی و چیدن مبلمان تقسیم گردد تا عملکرد هر یک دقیقاً مشخص گردد.
2. افراد: نیازهای یک خانواده پرجمیت با احتیاجات فردی مجرد یکسان نیست. وجود اطفال خردسال مسلماً نوع خاصی تزئین را دیکته می کند خصوصیات روانی افراد خانواده و زمانی را که با هم یا جدا از هم در منزل صرف می کنند نیز از عوامل مهمی در آرایش خانه به شمار می رود لذا منظور داشتن سلیقه کلیه اعضای خانواده ضروری است.
3. آسایش: در نظر گرفتن آسایش ساکنان خانه بیش از زیبایی در دکوراسیون دارای اهمیت است. اتاق زیبا اما غیر قابل استغاده تدریجاً به جایگاه ارواح تبدیل می گردد! محل کار زندگی یا استراحت چنانچه شرایط مناسب و راحتی فراهم ننماید دارای فضای سنگین و کسالت بار شده افراد را از خود گریزان خواهد نمود نقش عمده در معماری و تزئین داخلی در حقیقت ایجاد محیطی مناسب برای زیستن و فعالیتهای انسانی است.
4. ویژگی ها: منظره اتاق، میزان نور طبیعی و خصوصیات معماری ساختمان از دیگر عواملی هستند که قیل از شروع تزئین باید مد نظر قرار گیرند. این عوامل اجزا ثابتی را تشکیل می دهد که تغییر آنها و پس از اتمام کار دیگران امکان پذیر نیست لذا ترکیب بندی را طوری باید انجام داد که از جنبه های مثبت این ویژگی ها حداکثر بهره برده شود.
5. نور: ضمن کشیدن نقشه مناطقی که از آنجا نور طبیعی به داخل تابیده می شود و نواحی تاریک، همچنین تعداد چراغ های سقفی و آباژور با تعیین محل دقیق آنها لازم است مشخص گردند. محاسبه روشنایی عمومی و نقاطی که احتیاج به نور بیشتری برای مطالعه یا کار دارند دارای اهمیت خاصی هستند.
6. سطوح: سطوح اصلی اتاق شامل سقف و کف و دیوارها است؛ پرده ها و روکش مبل و صندلی، سطح درها و پنجره ها نیز سطوح کوچکتر را تشکیل می دهند. رنگ، نقش، بافت در بزرگ یا کوچک جلوه دادن اتاق موثر است. نقوش درهم و رنگ های تند بر سطوح مذکور قدرت جلب توجه بیشتری داشته و فضا را شلوغ و کوچک خواهند کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]