واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پانزدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري ها دفتر تبليغات اسلامي با 18نشريه در نمايشگاه شركت كرده است
استقبال از 18نشريه وابسته به دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم در پانزدهمين نمايشگاه رسانه ها و خبرگزاري ها نشان از علاقه بازديدكنندگان به ويژه جوانان به نشريات مذهبي و آشنايي آنان با مسائل ديني دارد.
هرچند به لحاظ مكاني اين نشريات در نقطه خوبي از نمايشگاه قرار ندارد اما حضور گسترده دختران، پسران، زنان ومردان دراين غرفه ، جاي تامل دارد.
اين نشريات براي تمامي سنين و اقشار مختلف جامعه درنظر گرفته شده است بطوريكه مخاطبان ماهنامه هاي فرهنگي "سنجاقك"كودكان خردسال، "پوپك" نوجوانان ، "سلام بچه ها" نوجوانان و... هستند.
ماهنامه ها و فصلنامه هاي تخصصي علوم سياسي، نقد و نظر(درزمينه فلسفه والهيات)، تاريخ اسلام، پژوهشهاي قرآني، آينه پژوهش، حوزه، فقه، اخلاق، پيام زن، پاسدار اسلام، تحول، پگاه، معارف اسلامي و پيام نيز براي اقشار مختلف جامعه درنظر گرفته شده كه دراين نمايشگاه به نمايش گذاشته شده است.
درميان اين غرفه ها محلي هم براي پاسخگوي به سوالات مذهبي و شرعي بازديدكنندگان از نمايشگاه درنظر گرفته شده است كه جوانان بسياري را به سوي خود جذب مي كند.
دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم اولين نهاد علمي ، فرهنگي و مذهبي كشور است كه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي به دستور بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران در ارديبهشت ماه سال 1358 تحت عنوان "دفتر تبليغات امام خميني" تشكيل شده است و بعداز ارتحال امام راحل به نام فعلي تغيير يافته است.
اين دفتر امسال همزمان با سي ام سالگرد پيروزي انقلاب، 30ساله مي شود و مي رود كه جايگاه خود را در داخل و در جهان اسلامي بيش از پيش ارتقاء دهد.
مديركل روابط عمومي وامور بين الملل دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم روزشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا گفت: اين دفتر پنج ضلعي است كه اضلاع آن را پژوهش علوم قرآني، آموزش، تبليغ ، موسسه انتشاراتي و موسسه تبليغاتي تشكيل مي دهند.
"محمد كياني" افزود: در بخش پژوهش، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي با 7 پژوهشكده و 6مركز علمي پژوهشي برزگترين مركز علمي است كه تنها در بخش پاسخگوي زنده به سوالات شرعي، روزانه به 8 تا10هزار سوال از طريق شماره تلفن 09640 پاسخ مي گويد.
در بخش آموزش نيز تلفيقي از علوم حوزه و دانشگاه را داريم و دانشگاه باقرالعلوم/ع/ با سه دانشكده در 9 رشته در مقاطع تحصيلي ليسانس، فوق ليسانس و دكتري پذيرش دانشجو دارد.
كياني با تاكيد براينكه مبلغين اين مركز با مبلغين منبري فرق دارند و به فراخور نيازهاي مختلف مخاطبين آموزش ديده اند، گفت: درحال حاضر 25هزار مبلغ داريم كه بيش از 13هزار نفر از انان فعال هستند و با ديدن آموزش هاي تخصصي در 12مورد تبليغي در طول سال، نقش مبلغين دين مبين اسلام را در كشور برعهده دارند.
وي افزود: نوع فعاليت مبلغين ما در دانشگاه ها ، ورزشگاه ها، مدارس، مكان هاي عمومي و ...فرق مي كند و هركدام آموزش خاص خود را ديده اند.
كياني با اشاره به اينكه انتشارات اين دفتر تاكنون 23بار در سطح كشور در عرصه هاي مختلف به عنوان نشريه برتر انتخاب شده اند، گفت: 3 هزار و 734نشر در حوزه فرهنگي ديني داريم كه با تيراژي بالاي 12ميليون و 700هزار به چاپ رسيده است.ضمن اينكه روزانه دو نشر جديد نيز در دفتر به ثبت مي رسد.
وي درخصوص بخش مطبوعاتي دفتر گفت: 18نشريه كه از قشر خردسال، كودك، نوجوان، بانوان و اقشار تخصصي را مخاطب قرار داده و در زمينه هاي فقه،الهيات، فلسفه و كلام، نقد كتاب فعاليت دارد زيرنظر دفتر منتشر مي شود.
كياني گفت: همه اين موارد در يك موسسه حوزه اي خلاصه شده كه كنار حوزه هاي علميه در خدمت كل جامعه اسلامي قرار دارد.
وي افزود: در تدوين بخش فرهنگي برنامه پنجم توسعه، نقش فعالي داريم و رييس دفتر عضو شورايعالي اين برنامه است.
كياني در خصوص پانزدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري ها گفت: جدا شدن نمايشگاه مطبوعات از نمايشگاه كتاب ، سبب شده كه افرادي در نمايشگاه حضور يابند كه واقعا مطبوعاتي هستند، درصورتي كه قبلا به عنوان حاشيه نمايشگاه كتاب مطرح بود.
وي همين امر را عاملي در جهت كم شدن تعداد بازديدكنندگان از نمايشگاه دانست و گفت: اطلاع رساني براي برپايي اين نمايشگاه نيز كم بود، بطوريكه اكثر دانشگاهيان از برگزاري آن بي اطلاع هستند.
كياني اين مهم را زنگ خطري دانست كه جلوه فعاليت هاي فرهنگي ايران اسلامي را كمرنگ نشان مي دهد .
وي گفت: از انجايي كه خبرگزاريهاي خارجي هم در اين نمايشگاه غرفه دارند و بازديدكنندگان خارجي بسياري نيز داريم ، خلوت بودن آن بر بخش فرهنگي كشورمان ضربه خواهد زد.
كياني با اشاره به استقبال بسيار زياد جوانان از غرفه هاي مذهبي گفت: اين مهم تكليف ما را براي فعاليت جهت هرچه بهتر و بيشتر براي پاسخگويي به نيازهاي جوانان بيشتر مي كند.
كياني اظهار اميدواري كرد كه غرفه هاي فرهنگي وديني در نمايشگاه هاي بعدي حضور فعال تري داشته باشند.
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]