تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هر كس فكرش به جايى نرسد و راه تدبير بر او بسته شود، كليدش مداراست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826775895




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آسيب‌شناسي اقامه نماز در محيط‌هاي دانشگاهي/ 16 رئيس دانشگاه الزهرا:نمازهاي دانشگاهي منحصر به گروه خاصي نيست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آسيب‌شناسي اقامه نماز در محيط‌هاي دانشگاهي/ 16 رئيس دانشگاه الزهرا:نمازهاي دانشگاهي منحصر به گروه خاصي نيست
گروه اجتماعي: نمازهاي دانشگاهي با حضور همه اقشار دانشجويي برپا مي‌شود و منحصر به طيف خاصي نيست، حجاب نيز بيانگر گرايش افراد به نماز نيست چراكه حتي برخي بدحجاب‌ها هستند كه نافله نماز را ترك نمي‌كنند.
«محبوبه مباشري» رئيس دانشگاه الزهرا در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با آسيب‌شناسي حضور دانشجويان در نماز جماعت دانشگاهي، اصلي‌ترين عامل كاهل‌نمازي جوانان را عملكرد منفي نمازگزاران و عمل نكردن به تعهدات ديني و اصول عملي و اخلاقي از سوي آنها عنوان كرد و گفت: زماني كه دانشجو بي‌عدالتي، گرانفروشي، رياكاري و هر نوع ظلم در بين نمازگزاران را مي‌بيند از نماز دلسرد مي‌شود.

وي با استناد به احاديث و روايات تصريح كرد: نماز بايد ما را از فحشا و منكر باز دارد و مادامي كه فرهنگ نماز در ميان ما دروني نشود، جوانان و دانشجويان نيز به آن جذب نمي‌شوند و رغبتي نسبت به اقامه آن از خود نشان نمي‌دهند.

مباشري همچنين با ذكر حديثي تأكيد كرد: جوانان دانشجو را بايد با عملمان به سمت نماز هدايت كنيم نه اينكه صرفاً درباره اقامه نماز و مزيت‌هاي آن براي آنها سخن بگوييم.

وي با اشاره به اينكه ائمه جماعات دانشگاه‌ها مستقيماً توسط نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌هاي انتخاب مي‌شوند، عملكرد آنها را بسيار تاثيرگذار عنوان كرد و افزود: نوع برخورد و ‌‌‌‌پايبندي به مباني اخلاقي توسط امام جماعت از جمله مواردي است كه در ميزان گرايش جوانان دانشجو به نماز بسيار موثر است و در روند انتخاب ائمه جماعات دانشگاه‌ها بايد به اين موارد توجه شود.

مباشري در ادامه به ارزيابي ميزان اثرگذاري حضور اساتيد در نماز جماعت دانشگاهي در راستاي جذب دانشجويان به اين فريضه پرداخت و درباره موانع حضور آنها در نماز جماعت گفت: نبودن فضاي مناسب، مشغله كاري و تداخل ساعت برپايي كلاس درسي با وقت نماز از جمله اين عوامل است.

رئيس دانشگاه الزهرا در بخش ديگري از سخنان خود با ارزيابي ميزان گرايش به نماز در ميان دانشجويان دانشگاه متبوعش تصريح كرد: گرايش به نماز در بين دانشجويان اين دانشگاه به دليل جنسيت آنها بسيار زياد است زيرا همانطور كه در جامعه نيز شاهد هستيم معنويت و تقيد در ميان بانوان بيشتر است؛ البته به‌طور كلي وضعيت گرايش به نماز در بين جوانان دانشجو تابعي از وضعيت جامعه است لذا به‌منظور بررسي وضعيت اقامه نماز در ميان دانشجويان بايد وضع اجتماع را در اين مقوله بررسي كرد.

وي در ادامه تصريح كرد: سير گرايش به نماز همزمان با پيروزي انقلاب اسلامي و كمي پس از آن به‌واسطه شور انقلابي حاكم بر جامعه صعودي بود ولي هم‌اكنون به نسبت افزايش تعداد دانشجويان اين روند نزولي شده است كه مي‌توان آن را تابعي از عملكرد منفي برخي مذهبي‌ها دانست كه تناقض در گفتار و كردار آنها برخي جوانان را دلسرد كرده است.

مباشري در ادامه به جايگاه رسانه‌ها در ترويج فرهنگ نماز در جامعه و به‌ويژه در ميان دانشجويان پرداخت و افزود: رسانه‌ها به‌ويژه رسانه ملي نقش موثري در اين مقوله دارند، براي مثال صدا و سيما مي‌تواند در قالب فيلم، نمايشنامه، تئاتر و برنامه‌هايي از اين دست به ترويج فرهنگ نماز و نمازخواني بپردازد و آن را از حالت شعاري خارج كرده و به‌صورت عميق و تاثيرگذار در اين مقوله عمل كند زيرا زبان فيلم و نمايش به دليل غيرمستقيم بودن آن بسيار موثر است.

رئيس دانشگاه الزهرا به عوامل ديگري كه در كاهل‌نمازي دانشجويان تاثير دارد، اشاره كرد و از فقدان گنجايش، فضاي مطبوع، زيبايي و تجهيزات گرمايشي و سرمايشي نمازخانه به‌عنوان بخشي از اين عوامل نام برد.

تداخل كلاس‌هاي درسي با وقت نماز از ديگر عواملي بود كه مباشري در راستاي كاهش آماري ميزان حضور دانشجويان در اقامه نماز جماعت دانشگاهي به آن اشاره كرد.

در ادامه اين گفت‌وگو خبرنگار ايكنا از مباشري درباره ميزان اثرگذاري برپايي اجلاس سراسري نماز در محيط‌هاي دانشگاهي پرسيد كه وي در پاسخ اظهار كرد: برگزاري اين همايش‌ها به تنهايي راه به جايي نخواهد برد و در كنار اين‌گونه برنامه‌ها بايد تجديدنظر جدي در عملكرد نمازگزاران صورت گيرد تا اين فرهنگ به‌درستي ترويج شود لذا به نظر من اگر برپايي اين همايش‌ها صرفاً از سر رفع تكليف و ظاهرنمايي و حتي شعار باشد، مثمرثمر نخواهد بود اما اگر از سر اعتقاد و دلسوزي باشد، اثرگذار خواهد بود هر چند گامي اندك در اين راستا برداشته شود.

وي با اشاره به اينكه نمازهاي دانشگاهي با حضور همه اقشار دانشجويي برپا مي‌شود و منحصر به طيف خاصي نيست، تصريح كرد: حجاب بيانگر گرايش افراد به نماز نيست چراكه حتي برخي بدحجاب‌ها نيز هستند كه نافله نماز را ترك نمي‌كنند.

مباشري با اشاره به اينكه ما در عصر تكنولوژي و اينترنت به سر مي‌بريم از علما و متخصصان فرهنگي خواست تا بر اساس نياز جامعه امروز و با استفاده از راهكارهاي جوان‌پسند به ترويج فرهنگ نماز در جامعه و به‌ويژه در ميان قشر دانشجو بپردازند.

مباشري همچنين در پايان از ساخت مسجدي مجهز و با گنجايش زياد در اين دانشگاه تا پايان سال 88 خبر داد.
 شنبه 2 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 656]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن