محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855907259
تصور تغيير در ديپلماسي آمريكا، سادهانگاري است
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: تصور تغيير در ديپلماسي آمريكا، سادهانگاري است
رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به ساختار متصلب ديپلماسي در آمريكا و نيز نقش صهيونسيتها در اين مساله، تصور تغيير در ديپلماسي آمريكا را سادهانگاري خواند و گفت: ديپلماسي آمريكا با تك عمل سياسي تغيير نميكند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران،دكتر " علي لاريجاني" كه در همايش پدافند غيرعامل با عنوان " بسيج نماد نوآوري و شكوفايي" در مركز همايشهاي صدا و سيما سخن مي گفت، بر لزوم افزايش بصيرت و آگاهي بسيجيان از شرايط روز براي دفاع از آرمانهاي انقلاب اسلامي تاكيد كرد.
لاريجاني اظهار داشت: آرمانهاي انقلاب اسلامي مسالهاي زودگذر نيست بلكه پايههاي يك حركت طولاني است؛ گرچه ممكن است تاكتيكهاي كشور در هر زماني تغيير كند اما مسايلي نظير آمادگي براي دفاع از عدل و يا مظلومان تغييرپذير نخواهد بود.
رييس مجلس با تاكيد بر داشتن آگاهي به شرايط زمان تاكيد كرد: اگر تحليل درستي از شرايط نداشته باشيم، در وادي سادهانديشي ميافتيم.
وي افزود: داشتن نگاه نافذ به استراتژي بين المللي براي كسي كه داعيه دفاع از آرمانهاي انقلاب دارد، ضروري است.
لاريجاني با بيان اينكه بسيجي بايد به روز باشد تا بطن حوادث را بشناسد، گفت: آمادگي نظامي امري لازم است اما كافي نيست. آنچه انقلاب به آن نياز دارد اين است كه اين توان ملي هرجا كه انقلاب و اهداف آن نياز به بسيج داشته باشد، آنها در صحنه حاضر شوند.
لاريجاني اظهار داشت: وضعيت حاكم بر شرايط امروز صحنه بين المللي، منطقه و نيز مقولات مرتبط با ايران وضعيت پيچيده است كه بايد بسيجيان از اين شرايط تحليل درستي داشته باشند.
** جهان از يكجانبهگرايي فاصله گرفته
لاريجاني به شكست تئوري يكجانبهگرايي آمريكا اشاره كرد و گفت: در ظاهر اينطور به نظر ميرسد كه جريان مسلط بر صحنه بين المللي از حالت ديكتاتوري، نظاميگري و يكجانبهگرايي فاصله ميگيرد.
وي با تاكيد بر شناخت ابعاد تغييراتي كه اكنون در عرصه بين الملل و مسايل منطقهاي در حال رخداد است، افزود: صحنه بينالمللي بعد از تئوري يكجانبهگرايي آمريكا تغييراتي را شاهد بود. آنها از 11 سپتامبر به عنوان فرصتي براي مديريت بر جهان استفاده و بر اساس آن به افغانستان و عراق حمله كردند.
لاريجاني افزود: اگرچه اين اقدام آمريكا در ابتدا بهجت و سروري را براي يكجانبهگرايان به دنبال داشت و آنها پس از حمله به افغانستان مدعي شدند كه به محور شرارت يعني ايران حمله خواهند كرد و يا بعد از لشكركشي به عراق اظهار داشتند كه برج دمكراسي آنها بر همسايگان اين كشور يعني ايران و سوريه سايه خواهد انداخت، اما در عمل اين تئوريها با شكست رو به رو شد.
رييس مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: در آن دوره ايران تنها كشوري بود كه در مقابل اين جريان ايستاد و بسياري از كشورها نظير روسيه و آلمان كه از اشغال عراق ابراز ناراحتي ميكردند نيز بعد از اينكه با امر واقع رو به رو شدند، استغفار كردند و كنار كشيدند.
** آمريكا هزينه خود را از جيب مردم عراق نپردازد
لاريجاني به دستاوردهاي حمله نظامي به افغانستان و عراق اشاره كرد و گفت: نتايج آنان در افغانستان مفتضحانه است و در عراق هم ميخواهند توافقتنامهاي را به امضا برسانند كه مدعي شوند كه از حمله به اين كشور دستاوردي داشتهاند.
رييس مجلس شوراي اسلامي به توافقنامه امنيتي بغداد - واشنگتن اشاره كرد و گفت: هرچند كه اين توافقنامه بعد از هفت بار تغيير به توافق خروج تبديل شد اما اين توافقنامه نكاتي دارد كه لازم است مردان سياسي و ملي عراق درباره آن هوشيار باشند.
لاريجاني تصريح كرد: آمريكا بايد هزينه خود را از جيب خود بدهد نه از جيب ملت عراق. آنها ميخواهند با اين توافقنامه از جيب ملت عراق هزينه كنند كه اين كار يك فرصت طلبي بين المللي است.
رييس مجلس شوراي اسلامي همچنين يادآور شد: گرچه امروز ما ديگر يكجانبهگرايي در سطح بين الملل نداريم اما نمادهاي پنهان آن هنوز وجود دارد گرچه موج ديپلماسي و افكار عمومي جهان اين نوع يكجانبهگرايي را نميپذيرد.
** تغيير شعارها حاكي از تغيير سياستها نيست
رييس مجلس به انتخاب "باراك اوباما" در انتخابات اخير رياست جمهوري آمريكا اشاره كرد و گفت: شعارهاي مطروحه نشان ميدهد كه رويگرداني نظامي حداقل در الفاظ و سياستهاي عمومي آنها وجود دارد اما اگر كسي تنها به اين شعارها بسنده كند، ممكن است در آينده ضررهايي را متوجه ملت خود كند.
لاريجاني تاكيد كرد: براي رسيدن به بطن اين شعارها و اينكه آيا تغييري در سياست آمريكا بوجود آمده بايد به اين سوال پاسخ داد كه آيا حركت صهيونيستها تغييري كرده است؟
لاريجاني در پاسخ به اين سوال به محاصره نوار غزه اشاره كرد و گفت: بعيد ميدانم كه در طول تاريخ، مردم فلسطين شاهد چنين فشارهاي فاجعه آميزي بوده باشد كه از سويي رييس جمهوري جديد در آمريكا انتخاب شده بايد اما صهيونيستها بدترين فشار نظامي و محاصره اقتصادي را بر فلسطينيها وارد كرده باشند.
رييس مجلس، با تاكيد بر اينكه استراتژي صهيونيستها تغيير نكرده است، گفت: صهيونيستها هنوز شهوت گرفتن دنيا و تئوري نيل تا فرات و سيطره بر منطقه را دارند.
لاريجاني افزود: فشار بر غزه علامتي است كه نشان ميدهد در سطح تعاملات استراتژيك، تغييري رخ نداده است.
** هكاري موذيانه برخي كشورهاي عربي و صهيونيستها
رييس قوه مقننه، تغيير در رفتار كشورهاي عربي و اسلامي را نشانه ديگري براي رسيدن به ماهيت تغيير در استراتژي آمريكا برشمرد و گفت: ممكن است اين كشورها جايي سكوت كنند اما كار پنهان آنها وجود دارد.
لاريجاني به سرگرداني برخي كشورهاي عربي اسلامي در جنگ 33 روزه اسرائيل با حزب الله اشاره كرد و گفت: آنها در ظاهر الفاظي را ميگفتند اما اكنون پشت صحنه همكاري اطلاعاتي با صهيونيستها داشتند.
رييس مجلس شوراي اسلامي به برگزاري كنفرانس صلح و اديان با حضور برخي كشورهاي عربي و مقامات رژيم صهيونيستي در آمريكا اشاره كرد و گفت: نتيجه ظاهري اين كنفرانس اين بود كه ليوانها را به علامت پيروزي به هم زدند اما اميدوارم كه آنها (كشورهاي عربي) اينقدر گيج نباشند و بدانند كه سرابي كه آمريكا و صهيونيستها در اين كنفرانس به آنها نشان دادند به اين زودي محقق نخواهد شد.
لاريجاني، مقابله با قدرت ايران در منطقه را يكي از ابعاد برگزاري اين كنفرانس عنوان كرد و گفت: شيمون پرز رييس جمهوري رژيم صهيونيستي از اينكه برخي كشورهاي عربي منطقه نسبت به ايران نگراني داشتهاند، اظهار خوشحالي كرده است.
وي با بيان اينكه ما شاهد نوعي تحرك موزيانه در منطقه هستيم، گفت: اين حركت مي تواند نوعي ماجراجويي جديد را ايجاد كند.
** شكست مفتضحانه ناتو در افغانستان
رييس مجلس شوراي اسلامي به ناتواني نيروهاي ناتو در افغانستان اشاره كرد و گفت: امروز زد و بندهاي مفتضحانهاي در افغانستان رخ ميدهد؛ آمريكاييها بعد از هشت سال حمله به افغانستان چه چيز را كسب كردهاند؟ آيا ملا عمر و بن لادن را گرفتهاند يا با تروريسم و مواد مخدر مبارزه كردهاند؟
لاريجاني تاكيد كرد: امروز بيش از 14 استان افغانستان در دست نيروهاي طالبان است و توليد مواد مخدر امروز به 9 هزار تن رسيده است.
رييس مجلس اضافه كرد: امروز هم آمريكا و هم انگليس در پشت صحنه با كساني كه ميخواستند روزگاري مبارزه كنند، همكاري ميكند و درگيريها را به داخل پاكستان نيز كشيده است كه اين نشان ميدهد آنها هدف ديگري از كارها دارند.
لاريجاني درگيري بين شيعه و سني را ديگر هدف آمريكاييها ارزيابي كرد و گفت: آنها عرصه اين استراتژي را 5/1 سال پيش در عراق قرار داده بودند.
وي افزود: آنها ميدانند كه قدرت امت اسلامي در همگرايي است لذا تضادهاي فرعي را بزرگ كردن و آن را به نزاع نظامي تبديل نمودن، استراتژي است كه از سوي آمريكاييها در منطقه دنبال ميشود.
** گزارش آژانس دو پهلوست
رئيس مجلس شوراي اسلامي به رفتار آمريكا در موضوع هستهاي اشاره كرد و گفت: رفتار آمريكاييها از ابتدا ماجراجويانه بود. آنها ميخواستند بحث هسته اي را از مباحث حقوقي آن منحرف كنند و ابعاد فني و حقوقي اين مساله را فداي بحث هاي سياسي نمايند.
مذاكره كننده ارشد سابق هسته اي ايران تاكيد كرد: اگر آنها مي خواستند نگراني هايشان حل شود در چارچوب مداليته بايد اين موضوع حل مي شد اما هر چه ايران همكاري كرد آنها يك سوال جديد به ميان آوردند و مطرح كردند.
لاريجاني تصريح كرد: در گزارش اخير البرادعي نيز شاهد اين مساله بوده ايم. با اين نوع گزارش معلوم است كه ما بايد الي يوم القيامه شاهد حرف هاي دوپهلو باشيم.
رييس مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: در حالي كه آژانس از سويي نظارت انجام مي دهد، البرادعي در گزارش خود نگراني هايي را ابراز مي كند و توصيه هايي را نيز بيان مي دارد، معلوم نيست كه اين توصيه ها در كجاي مقررات حقوقي قرار مي گيرد.
لاريجاني تصريح كرد: آژانس بين المللي انرژي اتمي بايد مر قانون را مورد توجه قراردهد و زياده از آن وظيفه آژانس نيست.
مذاكره كننده ارشد هسته اي سابق ايران اضافه كرد: آمريكايي ها با نهادهاي حرفه اي بين المللي ابزاري برخورد كرده و آنها را مخدوش كرده واز اين شيوه ابزاري براي ماجراجويي فراهم كرده است.
** تك عمل سياسي در آمريكا همان تك تيراندازي در جبهه است
رييس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه ساختار ديپلماسي آمريكا متصلب و تحت نفوذ صهيونيستها قرار دارد، گفت: اينطور نيست كه ديپلماسي آمريكا با تك عمل سياسي تمام شود. تك عمل سياسي مانند تك تيراندازي در جبهه است كه حادثه ايجاد نميكند و فقط سر و صدا دارد.
لاريجاني، با تاكيد بر اينكه براي تغيير در دپلماسي آمريكا بايد نشانههاي آن را در واقعيت نيز مشاهده كرد، گفت: در تاريخ آمريكا، بسياري از مقامات بيانهاي متفاوتي گفتند اما اين حرفها معطوف به عمل نشد.
وي به اظهارات آلبرايت و برژينسكي درباره سياست اشتباه آمريكا در قبال ايران اشاره و تاكيد كرد: آنها وقتي بر سر مسند بودند، عمل ديگري داشتند و اكنون كه از قدرت كنار رفتهاند، بيان متفاوتي دارند؛ ما نبايد ديپلماسي عمومي آمريكا را با ديپلماسي رسمي آنها اشتباه كنيم.
لاريجاني با بيان اينكه ديپلماسي عمومي آمريكا در پي ايجاد موجهايي در سطح افكار عمومي است، گفت: با اين حال مبناي عمل در آمريكا ديپلماسي رسمي آنهاست و اين سادهانگاري است كه تصور كنيم با تغيير در الفاظ و شعارها، استراتژي اين كشور تغيير ميكند.
رييس مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: آنها جاي پاي خود را در منطقه ساختارمند كردهاند و هنوز عوامل موثر در ديپلماسي رسمي آمريكا در مطنقه زنده است.
** فلسطين بخشي از قدرت ايران در منطقه
لاريجاني ادامه داد: درست است كه تئوري يكجانبهگرايي آمريكا حالت سوخته پيدا كرده اما آنها هر لحظه مي خواهند اقتدار خود را حفظ كنند لذا نميخواهند جاي پاي خود را در منطقه از دست بدهند.
رييس مجلس تاكيد كرد: صهيونيستها و آمريكاييها همواره بايد به عنوان دو تهديد مورد توجه جمهوري اسلامي ايران باشد. اگر فريب رويه ديپلماسي آنها را نخوريم، بايد بپذيريم كه اين دو عنصر مخرب همچنان در منطقه پر تحرك هستند.
لاريجاني ادامه داد: بايد متناسب با شرايط روز، آمادگي مقابله داشت كه بخشي از اين آمادگي موجب تقويت جنبه بازدارندگي كشور ميشود؛ البته آنها در شرايط ديروز به دنبال انكار انقلاب اسلامي بودند اما امروز بايد بپذيرند با امري واقع رو به رو هستند.
رييس مجلس، موقعيت ژئوپوليتيكي، انرژي، نيروي انساني، دسترسي به فناوري هاي پيشرفته و عنصر الهام بخشي انقلاب اسلامي را از نكات قدرت جمهوري اسلامي ايران در منطقه برشمرد و گفت: تاكيد مقام معظم رهبري بر روي آرمانها به خاطر تاثيرگذاري انقلاب اسلامي است.
لاريجاني تاكيد كرد: اين تاسف آور است كه اگر براي فلسطين دغدغهاي داريم ، برخي اظهار بدارند كه موضوع فلسطين ارتباطي با ما ندارد؛ اين حرفها حرفهاي پوچي است جدا از وظيفه اسلامي ما در قبال ملت فلسطين، اين كشور نيز بخشي از توان ايران است.
** قدرت بازدارندگي افزايش يابد
رييس مجلس شوراي اسلامي خاطر نشان كرد: بايد توجه داشت كه به همان ميزان كه ظرفيت ما در آستانه بازدارندگي افزايش مييابد، در معرض رفتارهاي تند آنها( آمريكا و رژيم صهيونيستي) قرار ميگيريم.
لاريجاني افزود: اين مساله تا زماني است كه در ژئو استراتژي كه نيازمند كار سازمان يافته است، به پيشرفتهاي قابل توجه برسيد كه ديگر آنها نتوانند با شما مقابله كنند.
رييس مجلس تاكيد كرد كه به ميزان افزايش توان ملي، آمريكاييها و صهيونيستها نيز به دنبال طراحي روشهاي جديد عليه ايران خواهند بود.
لاريجاني با تاكيد بر اينكه حوادث و تحركات ديپلماتيك بايد مورد رصد و تحليل قرار گيرند، اظهار داشت: اگر در بحث پدافند غير عامل داهيانه عمل كنيم، اين كار ضمن آنكه موجب مصوون سازي كشور مي شود، در مقابله با دشمنان نيز جنبه بازدارنده خواهد داشت.
** استراتژي كشور در استفاده از پدافند غيرعامل تدوين شود
رييس مجلس بر لزوم استفاده از پدافند غيرعامل براي مقابله با بلاياي طبيعي تاكيد كرد و گفت: اين امر ميتواند در بسياري از مسايل نظير حاشيه نشيني و نابسامانيهاي اقتصادي و اجتماعي ، تهديدي براي كشور محسوب شود، مورد استفاده قرار گيرد.
لاريجاني زمينه ديگر استفاده از پدافند غيرعامل را آمادگي براي تهديدات برشمرد و گفت: رفتارهاي نظامي كه آمريكا و صهيونيستها در چند سال اخير از خود نشان دادهاند ميتواند نوعي پدافند را به ما نشان دهد و نوعي مصون سازي مقابل اين تهديدات، روشهاي خاصي را ديكته ميكند.
رييس مجلس شوراي اسلامي بر لزوم تدوين استراتژي مدون در عرصه پدافند غيرعامل بويژه ايمنسازي طرح هاي عمراني اشاره كرد و گفت: بسياري از طرحها و امكانات كشور ميتواند در چهارچوب اين استراتژي قرار گيرد.
لاريجاني به بودجه 24 هزار ميليارد توماني بخش عمراني در قانون بودجه امسال اشاره كرد و گفت: اين بودجه ميتواند در چهارچوب آمايش دفاعي سمت و سو يابد و طرحهاي عمراني با توجه به مسايل پدافندي در كشور اجرايي شود.
رييس مجلس در عين حال با اشاره به كاهش قيمت نفت اظهار داشت: البته امروز شرايط عوض شده و اقتصاد سال آينده را نميتوان با شرايط امسال سنجيد و اين مساله بايد در تدوين استراتژي براي پدافند غيرعامل مورد توجه قرار گيرد.
لاريجاني از دست اندركاران پدافند غيرعامل در كشور خواست تا تئوري منسجمي را در اين زمينه تدوين كنند.
وي افزود: مجلس شوراي اسلامي آماده است رهنمودهاي لازم در عرصه پدافند غيرعامل را در تدوين قانون بودجه و برنامه پنجم توسعه مورد توجه قرار دهد.
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]
-
گوناگون
پربازدیدترینها