واضح آرشیو وب فارسی:مهر: علامه ابوالحسن شعراني يك مصلح ديني فرهنگي بود
در كنگره بزرگداشت علامه شعراني سخنرانان بر نوانديشي و اصلاحگري ديني علامه شعراني در ابعاد فرهنگي و فلسفي و اجتماعي تأكيد كردند.
به گزارش خبرگزاري مهر، رباني گلپايگاني در نشست تخصصي بزرگداشت علامه شعراني(ره) با اشاره به اينكه علامه شعراني در رشتههاي مختلف علوم ديني اعم از معقول و منقول، مجتهد و صاحب نظر بوده است افزود: وي در عين ذوفنون بودن، از دقت نظر در فهم و حل مشكلات علمي و قدرت بيان در تبيين مسائل ديني نيز برخوردار بوده است.
وي اظهار داشت: علامه شعراني بر اين نكته تكيه دارد كه مباحث علمي را بايد از آيات و روايات استخراج كرد و عقل مشربي ايشان نمايان گر اين افكار و آراء برتر است.
رباني گلپايگاني بيان داشت: نكات و مطالب عرفاني علامه شعراني(ره) نكاتي است عقلي كه علامه تمام سؤالها را با عقل ميسنجد و در مواردي هم با شجاعت توقف ميكند كه نشانگر ويژگي عقلانيت قدسي و ايمان جامع علامه شعراني(ره) است.
در اين همايش همچنين حجتالاسلام محمد كاظم رحمان ستايش نيز گفت: علامه شعراني(ره) به دليل آشنايي با علوم و فنون گوناگون برخي از مسائل را كه براي علم حديث چالش به شمار ميرفت حل كرد.
رحمان ستايش افزود: اين عالم جليل القدر در آثار خود با استناد به معيارهاي اساسي همچون مخالفت با قرآن، سنت، اجماع، عقل، اصول قطعي مذهبي، تاريخ، واقعيت، ركاكت معنا، به نقد احاديث بسياري اقدام كرده است.
وي با اشاره به اين كه علامه شعراني (ره) اطلاعات و معلومات معقول و منقول خود را در خدمت حديث پژوهي قرار داده بود تصريح كرد: اين شخصيت برجسته تشيع تمام تلاش خود را براي جلوگيري از تاثيرات منفي بر احاديث به كار برده است.
رحمان ستايش در پايان بيان داشت: علامه شعراني(طاب ثراه) در حوزه علم حديث و علم رجال صاحب نظريه بوده است و خدمات ايشان در تقويت و جلوگيري از تحريف احاديث را نميتوان دست كم شمرد.
حجتالاسلام علي زماني قمشهاي نيز در نشست تخصصي بزرگداشت علامه شعراني(ره) با اشاره به اينكه اين عالم جليلالقدر در علومي مانند؛ فلكيات، نجوم، تقويم، فيزيك اجسام، و اختر شناسي نوآوري قابل توجهي دارد بيان داشت: قبلهشناسي با استفاده از اسطرلاب سجزي از خدمات ماندگار علامه شعراني(ره) است و با استفاده از عمليات رياضي مي توان به صحت و دقيق بودن قبلهشناسي علامه پي برد.
وي اظهار داشت: علامه شعراني به مراجعه به"زيج هندي" معتقد است واقعه غدير خم در ايام نوروز رخ داده است و روز عاشورا در دوشنبه سال 59 قمري واقع شده است.
زماني قمشه اي افزود: بين نظريه علامه شعراني و نيوتن در باره اجرام چالش است علامه شعراني(ره) قانون گرانش عمومي را "قانون گرايش عمومي" ميداند و اعتقاد دارد اجرام اتري و عنصري به طبع ميل خود به سوي يكديگر گرايش دارند؛ چرا كه ميل طبيعت آنها بسان روح آنها به شمار مي رود و اين روح است كه آنها را به هم نزديك ميكند.
حجتالاسلام سيد محمد رضا غياثي كرماني گفت: علامه شعراني(ره) يك ياز مفسران بزرگ جهان اسلام است كه ارائه نوآوري و آراء تفسيري اين عالم جليل القدر مي تواند پلي براي آشنايي با مباني جديد تفسير باشد.
وي افزود: نوآوري اين شخصيت در تفسير مسائلي نظير: "حقوق مرد و زن"، "نفاق و منافقان"، "تصوف و صوفيه"، "مساله حيات و روح"، "جهان غيب" بيشتر به چشم ميخورد.
وي تصريح كرد: از آنجا كه علوم قرآني به عنوان علم پيشتاز براي فهم دقيق معارف قرآني يك ضرورت است و غالب بزرگان بر دانستن و ضرورت آن تاكيد ورزيده اند، علامه شعراني(ره) نيز به اين نياز پاسخ گفته است.
وي اظهار داشت: علامه شعراني(ره) مفسري است كه با جامعيت خويش و علم سرشار خود به تفسير قرآن كريم پرداخته است. اين عالم بزرگوار پرده از جمال بسياري از آيات جميل قرآن برداشته است و روش تفسير خاصي ارائه داده است.
غياثي كرماني در پايان بيان داشت: از آنجا كه كلام هر انساني، اعم از مكتوب و ملفوظ نمايان گر شخصيت اوست براي شناخت مقام والاي علمي و قرآني علامه شعراني بايد به مباحث تفسيري آن بزرگوار مراجعه كرد.
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]